Oksekød Opskrifter

Burger roulade aka. Big Mac roulade

 

I dag har en helt bestemt betydning for os herhjemme – eller i hvert fald min mand – der er nemlig Super Bowl, og så endda i skrivende sekund! Og hvad gør man lige, når man elsker sin mand? Så laver man mad. Det er vejen til de kære mænds hjerter og min mand er ingen undtagelse.

Normalt ville jeg servere hotwings, burger, fritter og hele baduljen, men i år prøver vi noget andet! I har nok læst mange steder at den kære Big Mac roulade hitter helt vildt! Det har jeg i hvert fald hørt, og derfor begav jeg mig i krig med den – altså min egen version vel og mærke, og det blev et kæmpe hit! Og så er jeg på vippen til at sige, at den faktisk også er ret sund – i hvert fald i forhold til de tiltag man nu ellers kunne gøre sig her på denne aften med Super Bowl – det eneste der lige skulle være lidt usundt er tykmælk og dressing! 🙂

Den smager nu altså ikke helt som en Big-Mac, der mangler den gode sauce, men det er et fantastisk alternativ, der i hvert fald smager ret godt! Men når det er sagt, kan jeg godt forstå navnet – for det er ikke helt langt fra med smagen. Jeg blev vældig overrasket over den, og den kommer helt klart på menuen igen. Måske allerede i næste uge? 😛

 

Burger roulade aka. Big-Mac roulade


Mine opskrifter er altid beregnet ud fra 4 personer. (2 voksne og 2 børn). 

 

Ingredienser

Bund: 

  • 6 æg
  • 5 dl. tykmælk
  • 75 g. øko. spinat
  • 200 g. revet ost

Fyld: 

  • 500 g. hk. oksekød
  • 3/4 iceberg
  • ½ agurk
  • 2 tomater
  • 1 løg
  • Dressing, Thousand Island
  • Fedtstof
  • Salt + peber + oregano

 

Opskrift

Bund: 

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft 
  2. Æggene klækkes ud i en skål og piskes sammen
  3. Ost tilsættes skålen
  4. Spinaten skylles og hakkes fint – tilsættes derefter skålen
  5. Til sidst tilsættes tykmælken og det blandes fint
  6. Bagepapir beklædes på en bageplade og fyldet til bunden fordeles på pladen
  7. Bunden skal have 20-22 min. i ovnen. Den skal være gylden brun ovenpå samt være fast.

Fyld:

  1. Imens bunden bages brunes kødet i fedtstof i en gryde – salt, peber og oregano tilsættes  mens det brunes
  2. Alle grøntsagerne skylles
  3. Iceberg skæres fint
  4. Agurkerne og tomaterne skæres i tynde skiver
  5. Løget skæres i halve ringe
  6. Når bunden er bagt vendes bunden ned på en kold bageplade, således at bagepapiret nu er øverst på den kolde plade. Den skal altså vendes i luften (og det kan godt være svært!). Jeg tog bagepapir udover bunden øverst og vendte den over på det nye bagepapir – vi var to til at vende den.
  7. Når bunden er vendt på den kolde plade smørres den med dressing.
  8. Derefter tilsættes iceberg, oksekød, agurker, tomater og til sidst løg.
  9. Nu skal den blot rulles og serveres! Og den er simpelthen så lækker. Glæd jer.

 

Indkøbsliste fra Rema 1000

Husk at tjekke basislageret inden du handler ind

Frugt & grønt 

  • Agurk = 5 kr.
  • 2 tomater, løsvægt = 3,50 kr.
  • 75 g. øko. spinat = 9 kr.
  • Iceberg = 10 kr.

Kølevarer + frost

  • 6 frilandsæg = 16,95 kr.
  • 5 dl. tykmælk (1 liter) = 9,95 kr.
  • 200 g. revet mozzarella = 11,95 kr.
  • 500 g. hk. oksekød = 25 kr.

Basislager denne uge:

  • Løg
  • Dressing, Thousand Island
  • Fedtstof
  • Salt + peber
  • Oregano

 

Alt i alt for denne ret bliver det  91,35 kr. Men så er der også både tykmælk, iceberg og agurk i overskud! Det er måske en af de dyrere retter, men mange gange kan man godt have rester i overskud af ingredienserne – fx æg og salat, og så er det dejlig nemt lige at smække sammen. Under alle omstændigheder, så er det super lækkert. Det skal prøves. Velbekomme! 🙂

 


Skulle du have lyst til at følge med på andre medier, så får du muligheden lige her: 

Instagram

Facebook

Print

Relaterede indlæg

6 Kommentarer

  • Svar
    Lise-lotte
    7. februar 2018 den 12:52

    Hej Fie Jeg har lige et spørgsmål ang, burger rouladen, Kan den laves dagen før den skal spises? Jeg skal nemlig til Norge på ferie og der skal jeg have noget nem aftensmad med hjemmefra som vi hurtig kan varme den aften vi ankommer til hytten.
    Mvh
    Lise-Lotte Olsen

  • Svar
    Randi
    9. februar 2018 den 16:05

    Hej
    Jeg er lige igang med at lave den. Spises den lun eller kold?

  • Svar
    Anne-Marie
    10. februar 2018 den 21:43

    hvorfor er det bunden skal vendes???? det kan jeg ikke lige lure hvorfor det er nødvendigt… 😉 ser ellers super lækker ud 😉

    • madforfattigroeve
      Svar
      madforfattigroeve
      10. februar 2018 den 22:05

      Hejsa. Det skal den, da den er ret blød i bunden og hårdere der hvor toppen har fået varme. Så derfor vil den, når den rulles sammen være helt blød og fugtig udenpå, hvis den ikke vendes 🙂

  • Svar
    Jette Larsen
    13. februar 2018 den 12:45

    Hej
    Nu har jeg prøvet opskriften og det var en susces , men ville gerne have en opskrift med en grovere bund , har du jeg kan bruge???

  • Skriv kommentar