Madplaner Single-madplaner

Single madplan #20

Så er det tid til endnu en single madplan! Jeg elsker simpelthen at lave disse madplaner til jer, da der bare er mangel på madplaner til singler – så de bliver bare værdsat endnu mere, og det er en ren fornøjelse 🙂

Jeg laver disse madplaner så nemme som muligt, for kender godt følelsen med at lave mad til sig selv – det er ikke altid lige attraktivt og behøver ikke tage hele aftenen. Så hurtige og nemme bliver de! Som altid vil mine single madplaner beregnet til 7 dages aftensmad til én person og vil altid indeholde én rugbrødsdag og restedage, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Jeg går rigtig meget op i at bruge alle ingredienserne, der bliver købt i løbet af ugen, nemlig for ikke at smide noget ud – eller at der kan blive en ret ud af resterne fra ugen til restedagen.

Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Lad mig høre hvad I synes om den. Alt respons tages imod med kyshånd. 🙂

 

Single madplan #18

Mandag – Hotdogs 

Ingredienser

  • 3-4 pølsebrød
  • 3-4 pølser
  • Ketchup
  • Remolade
  • Sennep
  • 1 løg
  • Ristede løg

Opskrift

  1. Vandet koges – når vandet er i opkog slukkes der for det og pølserne kommes i.
  2. Brødene varmes i ovnen efter anvisning på pakken og pølserne tages op som de skal i brødene ved servering.

OBS! Resterne af pølserne gemmes til svensk pølseret og rugbrødsdag.

 

Tirsdag – Svensk pølseret m. gulerødder 

  • 3 pølser
  • 1/4 tomatpuré (ud af 140 g.)
  • 200 gram kartofler
  • 50 g. gulerødder
  • ½ finthakket løg
  • ½ dl. fløde
  • ½ dl. mælk
  • Smør
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Kog kartoflerne og lad dem køle af
  2. Skær pølserne og kartoflerne i små skiver
  3. Pil og hak løget fint
  4. Gulerødderne skrælles og skæres i skiver
  5. Løg svitses i en gryde i smør – gulerødder tilsættes og steges yderligere i 5 minutters tid
  6. Pølserne tilsættes – derefter mælk og tomatpuré
  7. Lad det koge i 4-5 minutters tid og tilsæt derefter fløde og kartofler
  8. Giv retten et hurtigt opkog og smag til med salt og peber
  9. Hvis der ønskes mere sovs – tilsæt her en smule mælk

 

Onsdag – Kyllingesuppe m. suppeurter og baguettes

Ingredienser

  • 1 kyllingebrystfilet
  • ½ pose suppeurter fra frost
  • 2 terning hønsebouillon
  • 2 gulerødder
  • Vand
  • Baguettes

Opskrift

  1. Kom kyllingebrystfilet i gryden
  2. Kom vand i så det dækker kødet, og kog kyllingebrystet mørt i vandet – ca. 30 min.
  3. Tag kyllingen op skær det i små mundrette stykker
  4. Sigt suppen og gem den til senere.
  5. Gulerødderne skrælles og skæres i tynde skiver
  6. Kog suppeurterne og gulerødderne og hæld vandet fra.
  7. Kom suppen fra kogningen af kyllinngebryst i en gryde, put lidt mere hønsebouillon i lad det koge op.
  8. Lige inden servering puttes suppeurterne, gulerødder og kyllingen tilbage i gryden og koges let op indtil brødene er færdige i ovnen.

 

Torsdag – klassisk rugbrødsdag

Ingredienser

  • Fuldkornsrugbrød
  • Leverpostej
  • Kogte kartofler
  • 2 pølser
  • Smør / tusindfryd

TIP: For at gøre rugbrøddet ekstra lækkert kan der tilføjes løg, mayonnaise, ristede løg, remolade mm.

 

Fredag – Stegt kylling m. ovnstegte kartofler og wokmix 

Ingredienser

  • 500 g. kartofler
  • 1 dl. olie
  • Herbes de provence + salt
  • 1 spsk. peber (alt efter hvor spicy du ønsker)
  • 1 spsk. groft salt
  • 1 kyllingebrystfilet + paprika + salt + olie
  • Wokmix, frost

Opskrift

  1. Kartoflerne gøres rene med en svamp, skæres i små tern og vendes i en skål med olie, salt og herbes de provence
  2. Find en bageplade, dæk den med bagepapir og hæld kartoflerne på – de bages i ovnen ved 200 grader i ca. 45 min – eller til de er sprøde og gyldne udenpå.
  3. Der laves en olieblanding af paprika, olie og salt.
  4. Denne blanding pensles ovenpå kyllingen og steges på panden
  5. Wokblandingen steges i fedtstof på panden
  6. Grøntsagerne serveres til kyllingen og de ovnstegte kartofler.

 

Lørdag –  Frikadeller m. frisk pasta i fløde og spinat

Ingredienser

Frikadeller: 

  • 1 spsk. peber (alt efter hvor spicy du ønsker)
  • 1 spsk. groft salt
  • 500 g. svinefars
  • 2 store gulerødder
  • 2 løg
  • 1,5 dl. vand
  • 1 dl. havregryn
  • Fedtstof

Pastaret:

  • 250 ml. fløde
  • 250 g. fettuccine spinat
  • 75 g. spinat
  • 2 fede hvidløg
  • 1 løg
  • 1 tsk. citron
  • Salt + peber

 

Opskrift

  1. Gulerødderne skrælles og rives
  2. Løgene pilles og hakkes som ønsket (vi kan godt lide dem grovhakket)
  3. Alle ingredienserne hældes i en skål og røres rundt rundt. Bruger du en røremaskine (ligesom jeg), så stod den og passede sig selv i 2 minutters tid.
  4. Stil farsen på køl – gerne så længe inden maden som muligt (jeg plejer at lave farsen gerne en time før, de skal på panden)
  5. Frikadellerne steges i fedtstof på panden
  6. Pastaen gives et opkog og sies
  7. Hvidløg og løg hakkes og puttes i en pande m. fedtstof
  8. Spinaten hakkes og tilsættes panden samt fløde tilsættes
  9. Pastaen tilsættes og vender grundigt i 2 min. Lad simre lidt og vende.
  10. Smag til med salt + peber + citron.

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. 🙂

Læs: Tips & råd om restemad.

Læs: Stop madspild: Sådan sparer du penge i hverdagen.

 

Indkøbsliste fra Rema 1000:

Husk at tjekke basisbageret inden du handler ind.

Frugt & grønt:

  • 1 kg. kartofler = 10 kr.
  • 1 kg. gulerødder = 6,5 kr.
  • øko. spinat = 9 kr.

Brød

  • Pølsebrød = 9,95 kr.
  • Baguettes = 3,95 kr.
  • Fuldkornsrugbrød = 5,50 kr.

Kølevarer + frost:

  • Partypølser = 17,95 kr.
  • Fettuccine spinat = 7,95 kr.
  • 500 ml. fløde, OMA = 15,90 kr.
  • Tusindfryd, smør = 12,50 kr.
  • 450 g. kyllingebrystfilet = 26,95 kr.
  • Suppeurter, frost = 10,95 kr.
  • Leverpostej = 8,50 kr.
  • Wokblanding = 9,50 kr.
  • 500 g. svinefars = 20,95 kr.

 

Fra basislager:

  • Ketchup
  • Remolade
  • Sennep
  • Løg + hvidløg
  • Havregryn
  • Ristede løg
  • Tomatpuré
  • Olie
  • Herbes de Provence
  • Paprika

 

Alt i alt for denne uge er 176,05 kr. Velbekomme! 🙂

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig og super lækker.

 


Husk at du kan følge bloggen på Facebook & Instagram, hvor alle de nyeste indlæg bliver udgivet. 

Print

Relaterede indlæg

3 Kommentarer

  • Svar
    Steen Mariager Nielsen
    31. januar 2018 den 7:42

    Hej.
    Det ser lovende ud.
    Det skal jeg prøve.

  • Svar
    Anita
    31. januar 2018 den 8:24

    Hvor kan man finde tidligere madplaner?

  • Svar
    Thomas Jørgensen
    5. februar 2018 den 11:04

    Hej Fie,

    Er der ikke en mulighed for at man kan få din madplaner som udskriftsvenlig sider? Det kunne være rimelig nice 😉

  • Skriv kommentar