Madplaner Ugeplaner

2018: Madplan for uge 4

uge-4

Godmorgen kære læsere. Så blev det lørdag igen, hvilket som altid betyder madplansdag. Jeg vil så gerne vise jer, at det sagtens kan lade sig gøre at spise billigt OG sundt! Jeg vil dog igen huske at pointere, at jeg på ingen måde er uddannet indenfor sundhed, men at jeg bruger den sunde fornuft! 🙂

Mine ugeplaner vil altid være til 2 voksne og 2 børn og tilbuddene starter altid søndag morgen, hvor der også handles. Madplanerne indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Derudover kører jeg som sagt efter tilbud, så skulle I ske at se noget på madplanen, som I næsten lige har fået – så er det udelukkende fordi det er en god pris, og det opvejer ved mine madplaner. Hellere få noget lidt oftere, end at bruge mange penge på mad.

Der vil selvfølgelig vises opskrifter, ingrediensliste og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Smid endelig en kommentar med ris og ros – det hele bliver hørt! Og skulle I ske at have ideer mv, så smid også en kommentar med dette.

Husk at I kan følge min Facebookside, hvor I også kan stille spørgsmål, følge med i opdateringer mv. med bloggen. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Rigtig dejlig weekend! Husk at læse HELE opskriften igennem inden du starter på madlavningen, nogle ting skal simre/koges/bages i længere tid. 🙂

 

Madplan for uge 4

Mandag – Tortillas m. oksekød & salat

Ingredienser

  • 2 pk. tortillas
  • 500 g. oksekød
  • Salatmix
  • Taco mix
  • ½ pk. cherrytomater
  • Agurk
  • Majs
  • Dressing

Opskrift

  1. Steg kødet i fedtstof i en gryde og tilsæt Taco mix krydderi
  2. Varm pandekagerne i microen i 10-15 sek.
  3. Skær salaten og server med en lækker dressing

OBS! Resten af majs og cherrytomaterne gemmes til onsdag.

 

Tirsdag – Gulerodssuppe m. brød & baconknas

Ingredienser

  • 450 gram gulerødder
  • 1 pk. bacon
  • 2 løg
  • 3 fede hvidløg
  • 1 tsk. oregano
  • 8 dl. grøntsagsbouillonvand (2 stk. terninger)
  • 3 spsk. olie
  • Baguettes
  • salt + peber

Opskrift

  1. Skræl gulerødder og skær dem i små tern
  2. Løg og hvidløg pilles og hakkes i tern
  3. Olien varmes op i en gryde og løg/hvidløg steges med oregano(ikke brune!)
  4. Hæld bouillonvandet i og tilsæt gulerødder
  5. Lad det koge under låg i 25 minutters tid eller til grøntsagerne er helt møre
  6. Når suppen er kølet en smule af blendes det – tilsæt vand hvis den er for tyk.
  7. Smag til med salt og peber.
  8. Bacon svitses på panden til det er sprødt
  9. Varm brødet og server med gulerodssuppe og baconknas

 

Onsdag – Medister m. bulgursalat 

Ingredienser

  • 500 g. medister
  • 200 g. bulgur
  • 4 dl. vand
  • 4 håndfulde ærter
  • Majs
  • 1 rødløg
  • ½ pk. cherrytomater
  • Salatmix
  • Salt + peber
  • Fedtstof
  • Dressing

Opskrift

  1. Medisteren koges først i 10 min – fjern overskydende affaldsstoffer i mens
  2. Steg derefter medisteren på panden i 5 min. på hver side.
  3. Vandet koges og hældes over bulguren – lad det trække i 8 min.
  4. Rødløg pilles og snittes fint.
  5. Salaten skæres som ønsket og blandes med resterende grøntsager, bulgur og rødløg
  6. Server med dressing og medister

 

Torsdag – klassisk rugbrødsdag 

Ingredienser

  • Tusindfryd, smør
  • Solsikkerugbrød
  • Bierwurst
  • Salami
  • Leverpostej
  • Agurk

TIP: Der tilføjes løg, mayonnaise, remulade, ristede løg, tomat, mm.

 

Fredag – Karbonader m. stuvet spidskål og kogte ærter 

Ingredienser

  • 500 g. hk. svinekød
  • 1 spidskål (ca. 750-800 g.)
  • 3 dl mælk
  • 2 dl. kogevand fra spidskål
  • Ærter
  • Rasp + mel + vand
  • Fedtstof + smør
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Kødet formes til 4 eller 6 bøffer alt efter hvor store I ønsker, at de skal være.
  2. Bøfferne vendes først i en tyk meljævning (mel+vand røres sammen), så i rasp, krydres med salt og peber og steges på panden i fedtstof
  3. Spidskålet skylles og snittes fint
  4. Put det snittede spidskålet ned i kogende vand i 10 min minutter
  5. Hæld væden fra kålet og brug 2 dl. af det senere til sovsen – resten smides ud eller fryses ned som grøntsagsbouillon.
  6. Lav en opbagt hvid sovs med mælk (smør steges i gryden, mel tilsættes til en smørbolle. Hæld væden fra det kogte spidskål i + mælk og smag til med salt + peber)
  7. Ærterne koges efter anvisning på emballagen.
  8. Server det stuvede spidskål til karbonaderne.

 

Lørdag – Grøntsagslasagne 

Ingredienser 

  • 2 løg i tern
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk tørret oregano
  • 2 oksebouillonterninger
  • 250 gram champignon
  • 6 gulerødder
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 dåser hakkede tomater
  • ½ dåse tomatpure
  • 6 dl. vand
  • 250 ml. kaffefløde
  • Fuldkornslasagneplader
  • Frisk mozzarella
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Ovnen tændes på 200 g. alm. ovn.
  2. Løg og hvidløg pilles og hakkes fint
  3. Gulerødderne skrælles og rives fint
  4. Peberfrugten skylles og skæres i små tern
  5. Champignonerne skylles og skæres i små stykker
  6. Løg, hvidløg, champignon og oregano svitses i olie i en gryde
  7. Derefter tilsættes gulerødder, peberfrugt, tomatpure, hakkede tomater, bouillon.
  8. Når gulerødderne er møre tilsættes fløden og koges kort op.
  9. Find et ildfast fad og fordel fyld og lasagneplader på skift – start med fyld.
  10. Den friske mozzarella skæres i tynde skiver og fordeles over lasagnen og bages i ovnen i 35 min.

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. Er der ikke nok rester tages en rugbrød, eller mixes resterne til en ny ret! 🙂

Læs: Tips & råd om restemad.

Læs: Stop madspild: Sådan sparer du penge i hverdagen.

 

Indkøbsliste fra Rema 1000

Husk at tjekke basislageret inden du handler ind

Frugt & grønt 

  • 2 pk. salatmix = 20 kr.
  • Cherrytomater = 11 kr.
  • 250 g. champignon = 10 kr.
  • 1 rød peberfrugt = 6 kr.
  • 2 x agurk = 12 kr.
  • 2 kg. øko. gulerødder = 10 kr. (Tilbud)
  • Øko. spidskål = 12 kr. (Tilbud)

Brød 

  • Solsikkerugbrød = 10 kr. (Tilbud)
  • 1 pk. baguettes = 3,95 kr.

Kølevarer + frost

  • 500 g. oksekød = 22,95 kr.
  • Bacon i tern = 10,95 kr.
  • 500 g. medister = 15 kr. (Tilbud)
  • 500 g. svinekød = 15 kr. (Tilbud)
  • Tusindfryd, smør = 12,50 kr.
  • Bierwurst = 7,95 kr.
  • Salami = 9,95 kr.
  • Leverpostej = 8,50 kr.
  • Ærter, frost = 8,95 kr.
  • 1 l. skummetmælk = 7,50 kr.
  • 250 ml. kaffefløde = 5,95 kr.
  • Frisk mozzarella = 5,25 kr.

Kolonial

  • 2 pk. tortillas = 17,90 kr
  • Bulgur = 14 kr.
  • Tacomix = 5 kr.
  • 2 ds. hakkede tomater = 7,90 kr.
  • Majs = 4,75 kr.
  •  Lasagneplader = 9,95 kr.

Basislager denne uge:

  • Dressing 
  • Rasp 
  • Salt + peber 
  • Mel 
  • Tomatpuré
  • Løg + hvidøg + rødløg 
  • Oregano 
  • Grøntsags+oksebouillon 
  • Fedtstof 

 

Alt i alt for denne uge er 284,90 kr. Velbekomme & rigtig god weekend.🙂

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig, nem at gå til og super lækker.

Print

Relaterede indlæg

5 Kommentarer

  • Svar
    Gert
    20. januar 2018 den 15:00

    Hold da op hvor er dette en fantastisk inspiration, til en fornuftig mad uge. Alle vare kan købes et sted, og mange på tilbud. Tak.

  • Svar
    Sonja
    23. januar 2018 den 13:54

    Tak for god inspiration. Jeg bruger din blog rigtig meget, når jeg lægger familiens ugentlig madplan. Først på året nævnte du, at du og din familie ville forsøge at stile lidt mere mod de sunde madvalg. Et forslag kan være at bytte hvede ud med fuldkorn. Både når det gælder brød og når det gælder pasta 🙂 Rema 1000 har mange gode fuldkornsprodukter til rimelige priser.

  • Svar
    Jessica
    24. januar 2018 den 19:18

    Hej jeg stod og skulle lave maden for onsdag og følger din opskrift men da vi skal spise finder jeg ud af at bulguren ikke kun skal have de 8 min i blød som du skriver men faktisk 25 i kogende vand (som pasta) og så er der andre gange hvor der står nogle ingredientser som du slet ikke nævner i fremgangsmåden. Ud over de små fejl som man kan gætte sig frem til (bare ikke den for idag onsdag som faktisk ødelagde en hel salat) så elsker vi simpelthen dine madplaner, der er nyt hver uge så vi ikke køre i ring med det samme, vi får prøvet en del nyt og det er bestemt et kæmpe hit her hjemme 👍 tusind tak for det.

    • Madforfattigrøve
      Svar
      Madforfattigrøve
      25. januar 2018 den 21:07

      Det er altså lidt mystisk, for jeg gav ikke bulguren så længe, jeg plejer kun at give det 8 min. Og hvad er det du mener, jeg ikke nævner? Salaten er jo indbegrebet af alle grøntsager og frugter der skal i, for at danne en salat 🙂

      Jeg håber dog alligevel det hele blev okay, og at I fik mad på bordet. Tak for dine ellers fine ord. 🙂

  • Svar
    Ronni
    26. januar 2018 den 17:13

    Hej Fie.

    Mange tak for lækker menuplan.
    Dog er det lidt svært og rive gulerødder i tern, i din grønsagslagsagne, og du nævner 2 gange med champignon.. Men super nemt og lækkert.

  • Skriv kommentar