Madplaner Single-madplaner

Single madplan #18

single

Så er det tid til endnu en single madplan. Jeg håber I kan bruge den, trods vi er midt i julemåneden. Men selv i julen, skal madplanerne ud, så vi tager da lige en madplan mere! Men i denne uge tager vi udgangspunkt i julen og vinterretter, det er jo lige tiden til det. 🙂

Jeg laver disse madplaner så nemme som muligt, for kender godt følelsen med at lave mad til sig selv – det er ikke altid lige attraktivt og behøver ikke tage hele aftenen. Så hurtige og nemme bliver de! Som altid vil mine single madplaner beregnet til 7 dages aftensmad til én person og vil altid indeholde én rugbrødsdag og restedage, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Jeg går rigtig meget op i at bruge alle ingredienserne, der bliver købt i løbet af ugen, nemlig for ikke at smide noget ud – eller at der kan blive en ret ud af resterne fra ugen til restedagen.

Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Lad mig høre hvad I synes om den. Alt respons tages imod med kyshånd. 🙂

 

Single madplan #18

Mandag – Risengrød (2 pers.)

Ingredienser

  • 8 dl. sødmælk
  • 1 dl vand
  • 150 gram grødris
  • ½ tsk. salt
  • Sukker
  • Kanel
  • Smør

Opskrift

  1. Bring mælk i kog i en tykbundet gryde – tilsæt risene
  2. Rør godt rundt i gryden til det begynder at koge
  3. Kog risengrøden ved svag varme i 35-40 minutter
  4. Rør af og til rundt i grøden for at sikre, at det ikke brænder fast
  5. Smag til med salt
  6. Spises med kanelsukker (sukker og kanel blandet sammen 4:1) og en smørklat.

 

Tirsdag – Kyllinge/karry gryde med ris

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fede hvidløg
  • 450 gram kyllingebrystfilet (1 bryst)
  • 4 dl creme fraice
  • 3 gulerødder
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 poser ris
  • 1 tsk. karry
  • Lidt mælk
  • Salt + peber
  • fedtstof

Opskrift

  1. Hak løg og hvidløg fint.
  2. Tilsæt løg og hvidløg på panden med fedtstof
  3. Skær kyllingebrystet i små tern og brun dem på panden med fedtstof
  4. Lad det simre i 4 minutters tid
  5. Kog risene efter anvisning på pakken
  6. Skræl gulerødderne
  7. Skær gulerødder og peberfrugt i tern
  8. Tilsæt det til kyllingeternene på panden, sammen med cremefraice, karry og chili.
  9. Tilsæt til sidst mælk til sovsen har den rigtige konsistens
  10. Smag til med salt og peber

OBS! Resterne gemmes til en ekstra tilsat restedag onsdag.

 

Onsdag – Rester fra tirsdag

Det er altid rart med en dag, hvor man ikke skal lave mad.

 

Torsdag – klassisk rugbrødsdag

Ingredienser

  • Fuldkornsrugbrød
  • Leverpostej
  • Bierwurst
  • Makrelsalat
  • Smør / tusindfryd

TIP: For at gøre rugbrøddet ekstra lækkert kan der tilføjes løg, mayonnaise, ristede løg, remolade mm.

 

Fredag – Bondesuppe 

Ingredienser

  • 125 gram oksekød (gem resten til lørdag)
  • 1 porrer
  • 1/4 hvidkålshoved
  • 1 løg
  • 1 stor gulerod
  • 2 kartofler
  • 5 dl. grøntsagsfond (bouillon + vand)
  • Fedtstof
  • Baguette
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Gulerod, porrer & hvidkål skylles og snittes/hakkes groft.
  2. Løget skrælles og hakkes ligeledes groft.
  3. Kartoflerne skrælles og skæres i små tern eller skiver.
  4. Brun løget i en gryde med fedtstof og tilsæt kødet
  5. Kom grøntsagerne i sammen med grøntsagsfond
  6. Suppen koges indtil grøntsagerne er møre og suppen blevet en smule tykkere (30 minutters tid)
  7. Brødet varmes i ovnen og serveres med suppen.

 

Lørdag –  Lasagne m. frisk salat 

Ingredienser

  • 3 gulerødder
  • Resten af kødet fra fredag (375 gram)
  • 1/4 hvidkål
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 2 dl. vand
  • Frisk mozzarella
  • 9-10 lasagneplader
  • Meljævning
  • Salatblanding
  • Agurk
  • Majs
  • Fedtstof
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Gulerødderne skrælles og rives fint
  2. Hvidkål snittes groft
  3. Kødet brunes i en gryde, hvidkål tilsættes sammen med gulerødderne
  4. Tilsæt de hakkede tomater og vand
  5. Lad det småsimre i en halv times tid
  6. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn.
  7. Smag til med salt og peber og jævn saucen, hvis den er for tynd
  8. Skær mozzarellaen i tynde skiver
  9. Find et ildfast fad, start med at putte sauce i bunden, derefter plader. Fortsæt sådan, til at der ikke er mere sauce (slut med sauce).
  10. Mozzarellaskiverne puttes ovenpå lasagnen og den bages derefter i ovnen i 30 min. på 180 grader alm. ovn. 
  11. Mens lasagnen bages i ovnen skæres agurk ud og blandes med salat og majs.

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. 🙂

Læs: Tips & råd om restemad.

Læs: Stop madspild: Sådan sparer du penge i hverdagen.

 

Indkøbsliste fra Rema 1000:

Husk at tjekke basisbageret inden du handler ind.

Frugt & grønt:

  • 1 kg. gulerødder = 7 kr.
  • 1 porre = 4 kr.
  • Peberfrugt = 6 kr.
  • 1 øko. hvidkål = 14 kr.
  • Salatblanding = 10 kr.
  • Agurk = 6 kr.
  • 1 kg. kartofler = 10 kr.

Brød:

  • Fuldkornsrugbrød = 5,5 kr.
  • Baguettes = 3,95 kr.

Kølevarer + frost:

  • Sødmælk = 8,50 kr.
  • Kyllingebrystfilet, 450 gram = 26,95 kr.
  • Smør, tusindfryd = 11,95 kr.
  • Creme fraiche = 10,50 kr.
  • 1 liter mælk = 7,50 kr.
  • Leverpostej = 8,50 kr.
  • Bierwurst = 7,95 kr.
  • Makrelsalat = 9,95 kr.
  • Hakket oksekød, 500 gram = 22,95 kr.
  • Frisk mozzarella = 5,25 kr.

Kolonial: 

  • Grødris = 10 kr.
  • Hakkede tomater = 3,95 kr.
  • Lasagneplader = 9,95 kr.
  • Ris = 4,50 kr.
  • Majs = 4,75 kr.

Fra basislager:

  • Løg + hvidløg 
  • Salt + peber
  • Sukker
  • Karry
  • Kanel
  • Grøntsagsbouillon
  • Fedtstof
  • Mel + vand

 

Alt i alt for denne uge er 219,6 kr. Velbekomme! 🙂

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig og super lækker.

 


Husk at du kan følge bloggen på Facebook & Instagram, hvor alle de nyeste indlæg bliver udgivet. 

Print

Relaterede indlæg

1 Kommentar

  • Svar
    Jane
    20. december 2017 den 6:57

    Wauv en lækker madplan 🙂 Har lige her i nat ( lå vågen på et tidspunkt) opdaget din fantastiske blog og nu skal den gennemlæses, så meget som jeg nu kan nå inden jobbet kalder. Jeg er fan….totalt fan. Ha´ en dejlig dag 🙂

  • Skriv kommentar