Sneakpeak, nytårsforsæt og en lille anbefaling..

Madplan for uge 52 (inkl. nytårsaften)

unavngivet

Er I ved at være klar til jul? Om 2 dage sidder familier Danmark over og spiser de lækreste måltider – jeg er simpelthen fan! Vi er så heldige at måtte spise det lækre mad 2 dage i træk, da vi også i morgen skal fejre jul med min side af familien. Det bliver så hyggeligt og ungerne glæder sig helt vildt – egentlig mest til gaverne, men hvad kan man forvente af 2 små børn, haha! 😛

Næste uge, uge 52, byder sig på en lidt speciel og alternativ uge også – lidt ligesom denne. Vi har nemlig lige en nytårsaften sidst på ugen, en tilbudsavis der først starter på onsdag og lige 2 dage lukket (24. og 25. december). Men udfordringer har aldrig holdt mig tilbage, så der kommer selvfølgelig en madplan for næste uge også.

Da der er lukket søndag d. 24, så skal der simpelthen handles i morgen d. 23. Første del af madplanen er tilbud fra uge 51 (sidste dag), fra onsdag skal der handles igen til resten af ugen (uge 52). Det bliver en uge med blandede tilbud, men jeg håber lige det går denne uge.

Mine ugeplaner vil altid være til 2 voksne og 2 børn, indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Denne uge er dog lidt dyrere end normalt, men som skrevet nederst i indlægget, har jeg svært ved at gå ned på kvaliteten på en nytårsaften, der virkelig skal fejres! 🙂

Der vil selvfølgelig vises opskrifter, ingrediensliste og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Smid endelig en kommentar med ris og ros – det hele bliver hørt! Og skulle I ske at have ideer mv, så smid også en kommentar med dette.

Husk at I kan følge min Facebookside, hvor I også kan stille spørgsmål, følge med i opdateringer mv. med bloggen. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Husk at læse HELE opskriften igennem inden du starter på madlavningen, nogle ting skal simre/koges/bages i længere tid.🙂

 

Madplan for uge 52

Mandag – Rugbrødsdag 

Ingredienser

  • Solsikkerugbrød
  • Bierwurst
  • Hamburgerryg
  • Makralsalat
  • Leverpostej
  • Lurpak smør

 

Tirsdag – Tarteletter (ca. 20 stk)

Ingredienser

  • 700 gram kylling fra en hel fersk kylling (1600 gram)
  • 1 ds. aspargesnitter
  • 2 dl fløde
  • 8 dl. hønseboullion
  • 25 gram smør
  • mel
  • 2 gulerødder
  • 1 løg

Opskrift

  1. Skær gulerødder og løg i tern
  2. Put vand i en gryde sammen med grøntsagerne
  3. Kog kyllingen i vandet med grøntsagerne til den er mør og falder fra hinanden (gerne 1,5-2 timer)
  4. Mål 500 gram kylling af, resten af kyllingen gemmes til lørdag.
  5. Gem vandet kyllingen har kogt i! Hæld det fra i en skål. (det skal bruges som bouillon til sovsen)
  6. Lav en opbagt sovs med smør og mel. (Lav en smørbolle)
  7. Asparges væden sigtes ned i gryden.
  8. Fløde og bouillon tilsættes og det koges let op.
  9. Når saucen er kogt igennem tilsættes hønsekød og aspargessnitter i.
  10. Tarteletterne varmes i 4-5 minutter i ovnen på 200 grader over/under og de fyldes med kødfyldet ved servering.
  11. Er saucen for tynd, kan der laves en meljævning og tilsættes.

 

Onsdag – Pastasalat med kylling

Ingredienser

  • 500 gram pasta
  • resterne af kylling fra tirsdag
  • 50 gram fine ærter
  • Cherrytomater
  • Peberfrugt
  • Grøn pesto

Opskrift

  1. Kog pastaen og stil den til afkøling i køleskabet.
  2. Steg kyllingen på panden (i små stykker)
  3. Vend pasta, grønsager og kød med passende pesto.
  4. Serveres kold!

 

Torsdag – Ovnstegte frikadeller m. kartoffelsalat og frisk salat 

Ingredienser 

  • 1 spsk. peber (alt efter hvor spicy du ønsker)
  • 1 spsk. groft salt
  • 500 g. svinefars (stilles til optøning i køleskab onsdag)
  • 2 store gulerødder
  • 2 løg
  • 1,5 dl. vand
  • 1 dl. havregryn
  • Kartoffelsalat m. purløg
  • Majs
  • Salatblanding
  • Ærter
  • Agurk

Opskrift

  1. Gulerødderne skrælles og rives
  2. Løgene pilles og hakkes som ønsket (vi kan godt lide dem grovhakket)
  3. Alle ingredienserne hældes i en skål og røres rundt rundt. Bruger du en røremaskine (ligesom jeg), så stod den og passede sig selv i 1-1,5 minutters tid.
  4. Stil farsen på køl – gerne så længe inden maden som muligt (jeg plejer at lave farsen gerne en time før, de skal i ovnen)
  5. Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn
  6. Find en bageplade og beklæd den med bagepapir
  7. Form frikadellerne og put 16 stk. på bagepladen (efter hvor store du vil have dem selvfølgelig)
  8. Bag frikadellerne i ovnen i 30-35 min. efter hvor sprøde du vil have dem. Jeg har ikke oplevet dem tørre efter 35 min!
  9. Imens frikadellerne steges i ovnen skæres agurk og tilsættes salaten, ærter og majs.

TIP! Frikadellerne kan sagtens fryses. 

 

Fredag – Restedag

Her spises alt godt fra mandag, tirsdag, onsdag og torsdag. Find inspiration i nedenstående links.

Læs: Tips & råd om restemad.

Læs: Stop madspild: Sådan sparer du penge i hverdagen.

 

Lørdag – Nachos m. hakket oksekød, friske tomater & cremefraiche 

Ingredienser

  • 1 pk. tortillachips
  • 500 g. hakket oksekød (tages op til optøning fredag)
  • Resten af cherrytomaterne fra onsdag
  • 1 rødløg
  • 1 ps. cheddarost
  • 2 tsk. paprika
  • 2 fede hvidløg
  • Salt + peber
  • Fedtstof
  • Cremefraiche

Opskrift 

  1. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn
  2. Brun oksekøddet i fedtstof i en gryde og tilsæt presset hvidløg, salt, peber og paprika
  3. Tomaterne skylles og skæres i fine små stykker
  4. Smør et indfast fad og fordel tortillachips i bunden af fadet
  5. Hæld skiftevis oksekød og ost i og bag i ovnen til osten er smeltet godt – ca. 8-10 min. 
  6. Skræl og hak rødløget fint
  7. Pynt toppen med friske tomater og rødløg
  8. Server med cremefraiche til.

 

Søndag – Supreme medajoner svøbt i bacon m. rødvinssauce, hasselback kartofler og hvidløgsbrød. Til dessert en lækker islagkage.

Ingredienser 

  • 2 pk. Supreme medajoner med bacon
  • Karolines rødvinssauce
  • 1 kg. kartofler
  • Hvidløgsbrød
  • 2 tsk. paprika
  • 0,75 dl. olie
  • Salt
  • 3 spsk smør
  • 1 spsk olivenolie
  • Ranbjerg islagkage (frit valg m. 2 varianter)

Opskrift

  1. Skræl kartoflerne og snit ned i dem hele vejen over – gerne så langt ned som muligt og så tyndt. Det giver det bedste resultat
  2. Lav en olieblanding (med paprika og olie) og pensl dem bagefter.
  3. Hæld lidt salt over hver kartoffel
  4. Mellemstore kartofler skal have ca. 40-45 minutter i ovnen på 180 grader varmluft.
  5. Smør og olivenolie varmes på en pande til gylden farve.
  6. Køddet brunes derefter på begge sider og skal derefter steges ved lav varme i 5 minutter.

Obs! Der er 1 kg. kartofler tilbage, disse kan gemmes til næste uge, hvis de stadig er friske.

 

Indkøbsliste fra Rema 1000

Husk at tjekke basislageret inden du handler ind

Frugt & grønt 

  • Gulerødder, 700 g. = 5 kr.
  • Cherrytomater, 250 g. = 8 kr.
  • 1 peberfrugt = 7 kr.
  • 2 kg. kartofler = 6 kr
  • Salatblanding = 10 kr.
  • Agurk = 6 kr.

Brød 

  • Solsikkerugbrød = 8 kr. (Tilbud uge 51)

Kølevarer + frost

  • Lurpak smør = 9 kr. (Tilbud uge 51)
  • Fløde = 5 kr. (Tilbud uge 51)
  • 1600 g. fersk kylling = 39 kr. (Tilbud uge 51)
  • Svinefars, 500 g. = 15 kr. (Købes tilbud lørdag og fryses ned!)
  • 500 g. hakket oksekød = 20 kr. (Købes tilbud lørdag og fryses ned!)
  • Cheddarost, revet = 11,95 kr.
  • Fine ærter, frost = 9,15 kr.
  • Bierwurst = 7,95 kr.
  • Hamburgerryg = 9,95 kr.
  • Makralsalat = 9,95 kr.
  • Leverpostej = 8,50 kr.
  • hvidløgsbrød, frost = 9,95 kr.
  • Cremefraiche = 5 kr. (Tilbud uge 52)
  • Kartoffelsalat m. purløg = 12 kr. (Tilbud uge 52)
  • 2 pk. Supreme medajoner med bacon = 60 kr. (Tilbud uge 52)
  • Ranbjerg islagkage = 39 kr. (Tilbud uge 52)

Kolonial

  • 2 pk. tarteletbunde = 18 kr. (Tilbud uge 51)
  • 1 ds. aspargessnitter = 8,95 kr.
  • Rødvinssauce = 16,95 kr.
  • 500 g. pastaskruer = 4,50 kr.
  • Grøn pesto = 7,50 kr.
  • Majs = 4,75 kr.
  • Tortillaschips = 5 kr. (Tilbud uge 52)

Basislager denne uge:

  • Mel 
  • Salt + peber 
  • Havregryn 
  • Løg + rødløg + hvidløg  
  • Paprika 
  • Olie + olienolie
  • Fedtstof 

Alt i alt for denne uge er 387,05. Generelt en lidt dyrere uge end normalt, men nytårsaften er med i madplanen, og det er altså en dag, jeg ikke går ned på. Det skal altså fejres det nye år, så lækkert mad it is! 🙂 

Velbekomme & rigtig god weekend og godt nytår til alle jer der følger med! 🙂

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig, nem at gå til og super lækker.

 


Husk at du kan følge bloggen på Facebook, hvor alle de nyeste indlæg bliver udgivet.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sneakpeak, nytårsforsæt og en lille anbefaling..