Single madplan #16

Madplan for uge 48

uge-48

Så blev det lørdag igen, hvilket jo betyder madplansdag. Denne uge er prisen igen skruet helt i bund, og det er selvfølgelig altid okay selv at tilsætte flere grøntsager, hvis ikke man synes, at der er nok. Dog synes jeg, at det blev til en ret lækker madplan, som vi alle glæder os til herhjemme. 🙂

Tilbuddene starter altid om søndagen i Rema 1000, så start først med at handle ind i morgen, for ellers får I ikke tilbuddene med og derved ikke besparelsen, som er sidst i indkøbslisten. Mine ugeplaner vil altid være til 2 voksne og 2 børn, indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild.

Der vil selvfølgelig vises opskrifter, ingrediensliste og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Smid endelig en kommentar med ris og ros – det hele bliver hørt! Og skulle I ske at have ideer mv, så smid også en kommentar med dette.

Husk at I kan følge min Facebookside, hvor I også kan stille spørgsmål, følge med i opdateringer mv. med bloggen. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Rigtig dejlig weekend! Husk at læse HELE opskriften igennem inden du starter på madlavningen, nogle ting skal simre/koges/bages i længere tid.🙂

 

Madplan for uge 48

Mandag – Indbagt vildlaks m. ovnstegte kartofler og broccolisalat

Ingredienser

  • 2 pk. indbagt vildlaks
  • 1 kg. kartofler
  • 1 broccoli
  • 1 rødløg
  • 1 dl. rosiner
  • 1 pk. bacon i tern
  • 2 dl. cremefraiche
  • 1 spsk. sukker
  • Olie + Herbes De Provence
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn
  2. Kartoflerne rengøres med en svamp og skæres i tynde skiver
  3. Kartoflerne vendes i olie & herbes de provence og salt og lægges på en bradepande med bagepapir – bages i ovnen i ca. 40-45 min. (de skal gerne have lidt farve)
  4. Laksen bages i ovnen efter anvisning på pakken
  5. Broccolien renses, skæres i små buketter
  6. Rødløg snittes fint
  7. Bacon svitses på panden og røres sammen med broccoli, rødløg, sukker, cremefraiche og rosiner.
  8. Server laks m. kartofler og broccolisalat.

 

Tirsdag – Rislasagne m. kålsalat 

Ingredienser

  • 500 g. hk. oksekød
  • Vand + 1 terning grøntsagsbouillon
  • 3 ps. ris
  • 2 løg
  • 2 fede hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 2 tsk. paprika
  • En halv ds. tomatpuré
  • 1 glas champignon
  • Frisk mozzarella
  • Olie + margarine
  • Easy Tasty kålsalat
  • Salt + peber

Opskrift

  1. 3 ps. ris koges efter anvisning på pakken
  2. Gulerødderne skrælles og rives fint
  3. Løg & hvidløg pilles og skæres i små tern
  4. Olie opvarmes i en gryde og løg & hvidløg svitses til det er gennemsigtigt
  5. Tilsæt gulerødderne, champignon og oksekøddet – steg til oksekøddet er brunt
  6. Tilsæt hakkede tomater efterfølgende og derefter vand så det dækker fyldet – bouillonterning tilsættes
  7. Retten skal simre indtil vandet er fordampet – smag nu til med salt og peber
  8. Et ildfast fad smørres med fedtstof og risene puttes i bunden af fadet
  9. Kødsovsen fordeles ovenpå – til sidst hældes tynde skiveskåret frisk mozzarella på
  10. Bag lasagnen i 8-10 min.

 

Onsdag – Chili Con Carne m. ris og cremefraiche

Ingredienser

  • 500 gram oksekød
  • 1 ds. tomatpure
  • 1 løg
  • 1 oksebouillonterning + 1 dl. vand
  •  2 ds. bønner i tomat
  • ½ tsk. tørret chili
  • 3 ps. ris
  • Oregano, salt + peber

Opskrift

  1. Løg hakkes og svitses i olie sammen med chili
  2. Kødet brunes sammen med
  3. Tomatpure, bouillon + vand tilsættes
  4. Lad det simre i ca 10 minuttes tid
  5. Kog risene efter anvisning på pakken.
  6. Bønnerne tilsættes og lades simre i yderligere 5 min.
  7. Smag til med krydderi og server retten med cremefraiche som tilbehør.

 

Torsdag – Klassisk rugbrødsdag 

Ingredienser

  • 2 pk. fuldkornsrugbrød
  • Tusindfryd, smør
  • Bierwurst
  • Leverpostej
  • Salami

TIP: Der tilføjes agurk, løg, mayonnaise, remulade, ristede løg, mm.

 

Fredag – Bradepandepizza m. pepperoni 

Ingredienser 

  • 600 gram mel
  • 3 dl. vand
  • 50 gram gær
  • 0,5 dl. olie
  • Salt
  • Revet mozzarella
  • 1 pk. pepperoni i skiver

Pizzasauce

  • 1 ds. hk. tomater
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. sukker
  • 2 fede hvidløg
  • ½ tsk. salt

Opskrift

  1. Mel, vand, olie, gær og lidt salt blandes sammen og æltes til en bolle.
  2. Dejen skal hæve i en halv time
  3. Rul dejen ud på bordet og læg den over på en bradepande
  4. De hakkede tomater, hvidløg, oregano, sukker og salt blendes og hældes over dejen
  5. Halvdelen af osten fordeles på pizzabunden.
  6. Pepperoni fordeles som det næste – resten af osten som det sidste.
  7. Pizzaen skal have ca. 20 min. i ovnen på 225 grader eller efter hvilken sprødhed man ønsker.

 

Lørdag – Flæskesteg m. det hele og kogte gulerødder

Ingredienser

  • 1 kg ribbensteg
  • 1 kg kartofler
  • 8 gulerødder
  • 8 dl vand
  • Mælk
  • Rødkål
  • Fedtstof
  • Salt + peber + kulør

Opskrift

  1. Flæskestegen placeres i et ildfast fad. Stegen skal have 20-25 minutter på 250 grader i alm. ovn (over/under)
  2. Varmen skrues ned til 170 grader, vandet tilsættes i fadet og steges videre de næste 1½ til 2 timer. Kernetemperatur skal være 75 grader.
  3. Kartofler & gulerødder skrælles og koges møre
  4. Sovsen laves som en opbagt sovs (mel og fedtstof piskes til smørbollen), vandet fra ribbenstegen bruges nu til at hælde i. (Det er smagen), pisk og smag til mad salt og peber. Er der ikke nok smag i kan der tilsættes lidt bouillonvand.
  5. Server det lækre måltid for familien med rødkål som tilbehør.

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. Er der ikke nok rester tages en rugbrød, eller mixes resterne til en ny ret! 🙂

Læs: Tips & råd om restemad.

Læs: Stop madspild: Sådan sparer du penge i hverdagen.

 

Indkøbsliste fra Rema 1000

Husk at tjekke basislageret inden du handler ind

Frugt & grønt 

  • 2 kg. kartofler = 15 kr.
  • 1 broccoli = 8 kr. (Tilbud)
  • 1 kg. gulerødder = 7 kr.
  • Easy Tasty Kålsalat = 15 kr. (Tilbud)

Brød 

  • 2 pk. fuldkornsrugbrød = 11 kr.

Kølevarer + frost

  • 2 pk. vildlaks = 20 kr. (Tilbud)
  • Bacon i tern = 10,95 kr.
  • Creme fraiche = 10,50 kr
  • Tusindfryd, smør = 11,95 kr.
  • 1 kg. flæskesteg = 29,90 kr. (Tilbud fra torsdag!)
  • 1000 g. hk. oksekød = 40 kr. (Tilbud)
  • Frisk mozzarella = 5,25 kr.
  • Leverpostej = 7,50 kr.
  • Salami = 9,95 kr.
  • Bierwurst = 7,95 kr.
  • Gær = 0,95 kr.
  • Revet mozzarella = 11,95 kr.
  • Pepperoni = 10,75 kr.
  • 1 mælk = 7,50 kr.

Kolonial

  • Rosiner = 8,95 kr.
  • 2 pk. ris = 9 kr.
  • Rødkål = 8,75 kr.
  • 2 ds. hakkede tomater = 7,90 kr.
  • 1 glas champignon = 4,50 kr.
  • 2 bønner i tomat = 9 kr.

Basislager denne uge:

  • Rødløg + løg 
  • Kulør
  • Sukker + mel 
  • Olie + margarine
  • Herbes De Provence (krydderi)
  • Oksebouillon
  • Tørret chili + oregano
  • Hvidløg 
  • Paprika 
  • Tomatpure 
  • Salt + peber 

 

Alt i alt for denne uge er 289,20 kr. Velbekomme & rigtig god weekend.🙂

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig, nem at gå til og super lækker.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Single madplan #16