Koteletter i fad med ris

Single madplan #16

single

Så er det tid til endnu en single madplan. Jeg laver disse madplaner så nemme som muligt, for kender godt følelsen med at lave mad til sig selv – det er ikke altid lige attraktivt og behøver ikke tage hele aftenen. Så hurtige og nemme bliver de!

Som altid vil mine single madplaner beregnet til 7 dages aftensmad til én person og vil altid indeholde én rugbrødsdag og restedage, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Jeg går rigtig meget op i at bruge alle ingredienserne, der bliver købt i løbet af ugen, nemlig for ikke at smide noget ud – eller at der kan blive en ret ud af resterne fra ugen til restedagen.

Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Lad mig høre hvad I synes om den. Alt respons tages imod med kyshånd. 🙂

 

Single madplan #16

Mandag – Mac ‘n cheese

Ingredienser

  • 100 gram suppehorn
  • 2,5 dl. mælk
  • 1 spsk. Mel
  • 1 spsk. smør
  • 45 gram revet cheddarost
  • Salt + peber

Opskrift 

  1. Smelt smørret i en gryde og tilsæt mel og pisk godt
  2. Tilsæt mælken og pisk det i kog – tag gryden af varmen
  3. Hæld osten ned i gryden og pisk så det bliver en cremet konsistent
  4. Kog pastaen i en gryde med vand. Sørg for at pastaen ikke bliver kogt helt færdig, men lad den gerne være 1-1,5 min. fra at være færdig.
  5. Tilsæt til sidst pastaen til gryden og vend det godt rundt.

OBS! Resten af revet ost bruges fredag til nachos. 

 

Tirsdag – Chef salad

Ingredienser

  • 1 æg
  • 1/4 iceberg
  • 60 g. cherrytomater
  • 1/4 agurk
  • 125 g. kartofler
  • 1/4 rødløg
  • Baguettes
  • Dressing

Opskrift

  1. Kartoflerne koges (gerne dagen før), køles af og skæres i grove stykker.
  2. Start med at skylle alle grøntsagerne
  3. Ægget koges og skæres i både
  4. Alt ieberg snittes groft
  5. Alle tomaterne skæres i halve
  6. Agurken skæres i store stykker
  7. Rødløg pilles og hakkes fint
  8. Kartoflerne puttes i en skål sammen med de øvrige ingredienser – dressing puttes selv på.
  9. Baguettes varmes i ovnen efter anvisning på emballagen.

OBS. Resterne af salat og rødløg gemmes til onsdag. 

 

Onsdag – Frikadeller, smørsauce, kartofler og frisk salat 

Ingredienser

  • Salat fra tirsdag
  • 3/4 rødløg fra tirsdag
  • 200 g. kartofler
  • 500 g. svinekød
  • 2 gulerødder
  • Fedtstof + smør
  • ½ dl. vand
  • 1 dl. havregryn
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Gulerødderne skrælles og rives fint
  2. Kartoflerne skrælles, skæres i halve og koges.
  3. Løg, gulerødder, vand, havregryn, fars, salt og peber blandes sammen til en god fars.
  4. Frikadellerne steges på panden og smørret smeltes
  5. Frikadellerne serveres med kartoflerne, smørsauce og frisk salat.

OBS! Resterne af frikadellerne gemmes til rugbrødsdag torsdag. 

 

Torsdag – klassisk rugbrødsdag

Ingredienser

  • Fuldkornsrugbrød
  • Leverpostej
  • Frikadeller
  • Smør / tusindfryd

TIP: For at gøre rugbrøddet ekstra lækkert kan der tilføjes løg, mayonnaise, ristede løg, remolade mm.

 

Fredag – Nachos m. kylling, ost & guacamole

Ingredienser

  • Et kyllingebrystfilet
  • ½ pose tortillachips
  • Guacamole
  • Resterne af revet cheddarost
  • Olie + paprika + salt

Opskrift

  1. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn
  2. Skær brystfileten i små stykker
  3. Lav en marinade med olie, paprika og en smule salt og bland det med kyllingestykkerne
  4. Steg kyllingen på panden
  5. Find et lille ildfast fad og hæld chips i
  6. Put derefter noget af det revet ost over (resten gemmes til sidst)
  7. Fadet bages nu i ovnen til det revne ost lige er smeltet lidt
  8. Fadet tages ud og kyllingen hældes oveni og til sidst osten.
  9. Bag det færdig i ovnen til det har fået den sprødhed du ønsker og osten er smeltet helt. Omkring 5-6 min.
  10. Server med guacamole

OBS! Resterne af kyllingen gemmes til lørdag. 

 

Lørdag –  Kylling i karry m. æble og gulerod 

Ingredienser

  • 1 æble
  • 1 gulerod
  • 1 ps. ris
  • 1 løg
  • 1-2 stk. kyllingebrystfilet (alt efter hvor mange der er tilbage i pk. Nogle er der nemlig 3 stk. i)
  • 1-1.5 tsk. karry
  • 2 dl. hønsebouillon
  • 1 spsk. olie
  • 2 dl. mælk
  • Mel

Opskrift

  1. Æble og gulerod skrælles
  2. Æblet skæres i tern & guleroden rives
  3. Løget hakkes fint & kyllingen skæres i små tern / strimler (hvad man finder bedst)
  4. Olie hældes i en gryde og karry tilsættes – svits godt og tilsæt kyllingen
  5. Æble, gulerod og løg tilsættes.
  6. Tilsæt 1,5 spsk. mel som røres ind i og derefter tilsættes 2 dl. vand sammen med bouillonterningen.
  7. Lad det koge igennem & tilsæt mælk.
  8. Smag til med salt, peber og karry
  9. Lad retten simre i ca 20 min.
  10. Imellemtiden koges risene efter anvisning på pakken.

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. 🙂

Læs: Tips & råd om restemad.

Læs: Stop madspild: Sådan sparer du penge i hverdagen.

 

Indkøbsliste fra Rema 1000:

Husk at tjekke basisbageret inden du handler ind.

Frugt & grønt:

  • Iceberg = 10 kr.
  • Agurk = 5 kr.
  • Cherrytomater = 11 kr.
  • 1 kg. kartofler = 10 kr.
  • Gulerødder = 7 kr.
  • 1 æble = 2 kr.

Brød:

  • Fuldkornsrugbrød = 5,50 kr.
  • Baguettes = 3,95 kr.

Kølevarer + frost:

  • Mælk = 7,50 kr.
  • Smør, tusindfryd = 11,95 kr.
  • Revet cheddarost = 11,95 kr.
  • 4 brunchæg = 12,95 kr.
  • Leverpostej = 7,50 kr.
  • 500 g. svinekød = 20,95 kr.
  • 450 g. kyllingebrystfilet = 26,95 kr.

Kolonial: 

  • Suppehorn = 7,95 kr.
  • Guacamole = 8,95 kr.
  • Kogepose ris = 4,50 kr.

Fra basislager:

  • Mel 
  • Salt + peber 
  • Karry
  • Hønsebouillon
  • Paprika
  • Fedtstof + Olie 
  • Havregryn 
  • Rødløg + løg 
  • Dressing 

 

Alt i alt for denne uge er 175,60 kr. Velbekomme! 🙂

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig og super lækker.


Husk at du kan følge bloggen på Facebook & Instagram, hvor alle de nyeste indlæg bliver udgivet. 

   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Koteletter i fad med ris