Single madplan #14

Madplan for uge 46

uge-46

Så blev det lørdag igen, hvilket jo betyder madplansdag. Jeg ved godt, at denne uge ikke har oksekød i, men sådan er det nogle gange, men så er der heldigvis mange uger på et år. 🙂 Alt i alt en kanon uge med mange lækre vinterretter – man må jo i Danmark tage efter vejret og ikke årstiden.

Tilbuddene starter altid om søndagen i Rema 1000, så start først med at handle ind i morgen, for ellers får I ikke tilbuddene med og derved ikke besparelsen, som er sidst i indkøbslisten. Mine ugeplaner vil altid være til 2 voksne og 2 børn, indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild.

Der vil selvfølgelig vises opskrifter, ingrediensliste og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Smid endelig en kommentar med ris og ros – det hele bliver hørt! Og skulle I ske at have ideer mv, så smid også en kommentar med dette.

Husk at I kan følge min Facebookside, hvor I også kan stille spørgsmål, følge med i opdateringer mv. med bloggen. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Rigtig dejlig weekend! Husk at læse HELE opskriften igennem inden du starter på madlavningen, nogle ting skal simre/koges/bages i længere tid.🙂

 

Madplan for uge 46

Mandag – Svamperisotto m. stegte bønner

Ingredienser

  • 250 gram champignon
  • Bønner fra frost
  • 1 fed hvidløg + olie
  • 50 gram smør
  • 75 gram parmesanost
  • 2 løg
  • 4 dl. grødris
  • 8 dl bouillon (høns eller grøntsags)
  • Salt + peber

Opskrift

  1. 25 gram smør smeltes gylden i en gryde og champignonerne steges ved kraftig varme i 3-4 minutter (til de er gyldne)
  2. Champignonerne tages op af gryden og resten af smørret smeltes i gryden
  3. Snit løgnene i små tern og svits det i gryden i ca. 30 sekunder.
  4. Tilsæt risene og svits ca. 30 sekunder mere.
  5. Kom bouillon i og lad det simre ved svag varme under låg i 15 minutter – eller til risene er kogt møre.
  6. Bønnerne koges i vand i 3 minutter og vandet tages fra. Hvidløg snittes fint og puttes på en pande med varm olie.
  7. Bønnerne tilsættes på panden og steges i 5 minutter.
  8. Til sidst vendes champignonerne, ost, salt og peber med risottoen og serveres med stegte bønner

TIP: Man kan med fordel bruge hvidvin i stedet for alt bouillonen & i stedet for grødris kan der også bruges risottoris**. Smager dejligt med brød til også.

 

Tirsdag – Spaghetti Carbonara

Ingredienser 

  • 2,5 dl. madlavningsfløde
  • 300 g. spaghetti
  • 1 pk. bacon i tern
  • 1 pk. skinke i tern
  • Salt + peber

Opskrift 

  1. Spaghettien koges i ca. 10 min. hvorefter vandet sies fra
  2. Baconen steges på panden og skinkes tilsættes bagefter
  3. Spaghettien tilsættes på panden og fløden hældes over
  4. Lad det simre et par minutter og rør godt rundt imellemtiden
  5. Smag til med salt og peber

Tip: Retten smager super godt med et flutes til – men retten er også lækker i sig selv. 

 

Onsdag – Ovnstegte frikadeller m. kartofler, sauce og blomkålsblanding 

Ingredienser 

  • 1 spsk. peber (alt efter hvor spicy du ønsker)
  • 1 spsk. groft salt
  • 500 g. hk. svine/kalvekød
  • 2 store gulerødder
  • 2 løg
  • 1,5 dl. vand
  • 1 dl. havregryn
  • 1 kg. kartofler
  • Blomkålsblading
  • Kulør
  • Fedtstof
  • Salt + peber til sauce

Opskrift

  1. Gulerødderne skrælles og rives
  2. Løgene pilles og hakkes som ønsket (vi kan godt lide dem grovhakket)
  3. Peber, salt, kød, gulerødder, løg, vand og gulerødder hældes i en skål og røres rundt rundt. Bruger du en røremaskine (ligesom jeg), så stod den og passede sig selv i 2 minutters tid.
  4. Stil farsen på køl – gerne så længe inden maden som muligt (jeg plejer at lave farsen gerne en time før, de skal I ovnen)
  5. Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn
  6. Find en bageplade og beklæd den med bagepapir
  7. Form frikadellerne og put 16 stk. på bagepladen (efter hvor store du vil have dem selvfølgelig)
  8. Bag frikadellerne i ovnen i 30-35 min. efter hvor sprøde du vil have dem. Jeg har ikke oplevet dem tørre efter 35 min!
  9. Mens frikadellerne bages i ovnen skrælles kartofler
  10. Kartoflerne skæres i halve og koges
  11. Blomkålsblandingen koges efter anvisning på pakken.
  12. Sovsen laves – først fedtstof og mel piskes sammen til en “smørbolle”. Derefter kommes kartoffelvand og en smule grøntsagsvand over i gryden og alle klumperne røres ud. Smag den til med salt, peber og en svinebouillon terning, som røres ud i saucen. Til sidst kommes kulør i.

TIP! Frikadellerne kan sagtens fryses og resterne kan bruges til rugbrødet torsdag. 

 

Torsdag – klassisk rugbrødsdag 

Ingredienser

  • Leverpostej
  • Tusindfryd, smør
  • Bierwurst
  • Makrelsalat

TIP: Der tilføjes agurk, løg, mayonnaise, remulade, ristede løg, mm.7

 

Fredag – Suppe med kød, melboller og tilhørende brød 

Ingredienser

  • Suppeurter
  • Vand
  • Kød og melboller
  • Brød
  • 1 grøntsagsbouillon

Opskrift

  • Kog suppeurterne efter anvisning på pakken – tilsæt bouillon i suppevandet
  • Hæld kød og melbollerne over i suppen og varm det godt op.
  • Bag brødet efter anvisning på pakken.

 

Lørdag – Fyldt svinefilet m. hasselback kartofler og smørstegte gulerødder

Ingredienser

  • Svinefilet
  • 1 pk. bacon i skiver
  • 1 pk. Garli flødeost
  • 1 kg. kartofler
  • Gulerødder efter behov
  • Smør
  • Olie
  • Paprika
  • Salt

Opskrift 

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skræl kartoflerne og snit ned i kartoflen så langt du kan, uden at den deles– gerne så langt ned som muligt og så tyndt. Det giver det bedste resultat
  3. Lav en olieblanding (med paprika og olie) og pensl dem bagefter.
  4. Hæld lidt salt over hver kartoffel
  5. Mellemstore kartofler skal have ca. 40-45 minutter i ovnen på 200 grader alm ovn.
  6. Krydr svinefileten med salt + peber
  7. Svinefileten skæres op på midten og flødeost puttes ind over det hele
  8. Den lukkes ved at vikle bacon rundt omkring kødet
  9. Den lægges nu i et ildfast fad og bages i ovnen i 25-30 min. ved 200 grader alm. ovn
  10. Gulerødderne skæres skiver og steges på en pande i smør.

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. Er der ikke nok rester tages en rugbrød, eller mixes resterne til en ny ret! 🙂

Læs: Tips & råd om restemad.

Læs: Stop madspild: Sådan sparer du penge i hverdagen.

 

Indkøbsliste fra Rema 1000

Husk at tjekke basislageret inden du handler ind

Frugt & grønt 

  • 250 g. champignon = 10 kr.
  • 1 kg. gulerødder = 7 kr.
  • 2 kg. kartofler = 15 kr.

Brød 

  • 2 pk. fuldkornsrugbrød = 11 kr.
  • Baguettes = 3,95 kr.

Kølevarer + frost

  • Svinefilet, marineret = 25 kr.(Tilbud)
  • Bacon i skiver = 8,95 kr.
  • Garli flødeost = 9,50 kr.
  • 500 g. hk. svin/halv = 20 kr.(Tilbud)
  • Tusindfryd, smør = 10,50 kr.
  • Bønner fra frost = 10,50 kr.
  • Parmesanost, revet = 11,95 kr.
  • 250 ml. madlavningsfløde = 9,95 kr.
  • Bacon i tern = 10,95 kr.
  • Skinke i tern = 8,20 kr.
  • Blomkålsblanding, frost = 9,95 kr.
  • Leverpostej = 7,50 kr.
  • Bierwurst = 7,95 kr.
  • Makrelsalat = 9,95 kr.
  • Suppeurter, frost = 10,95 kr.
  • Kød og meboller = 20 kr.(Tilbud fra torsdag)

Kolonial

  • Grødris = 5 kr. (Tilbud)
  • Spaghetti = 7,90 kr.

Basislager denne uge:

  • Hvidløg + løg
  • Hønse, svine og grøntsagsbouillon
  • Salt + peber
  • Havregryn
  • Kulør
  • Rasp
  • Mel
  • Fedtstof

 

Alt i alt for denne uge er 251,65 kr. Velbekomme & rigtig god weekend.🙂

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig, nem at gå til og super lækker.

 


Husk at du kan følge bloggen på Facebook & Instagram

 

   

6 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Single madplan #14