Stop madspild: Sådan sparer du penge i hverdagen.

Single madplan #14

single

Med en travl hverdag er jeg så glad for at kunne sætte mig ned og slappe af ved bloggen. Og grundet den pressede hverdag, får I her single madplanen én dag før tid! Jeg laver disse madplaner så nemme som muligt, for kender godt følelsen med at lave mad til sig selv – det er ikke altid lige attraktivt og behøver ikke tage hele aftenen. Så hurtige og nemme bliver de!

Som altid vil mine single madplaner beregnet til 7 dages aftensmad til én person og vil altid indeholde én rugbrødsdag og restedage, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Jeg går rigtig meget op i at bruge alle ingredienserne, der bliver købt i løbet af ugen, nemlig for ikke at smide noget ud – eller at der kan blive en ret ud af resterne fra ugen til restedagen.

Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Lad mig høre hvad I synes om den. Alt respons tages imod med kyshånd. 🙂

 

Madplan for singler

Mandag – Wraps m. fyld af Fajita & skinke, samt salat 

Ingredienser

  • ½ Fajitablanding fra frost
  • 1 pk. tortillas
  • 1 spsk. olie
  • 1 pk. skinke i tern
  • ½ pk. cheddarost
  • Iceberg
  • Agurk
  • Cherrytomater

Opskrift

  1. Fajitablandingen steges på panden efter anvisning på pakken (halvdelen af pakken tages fra og fryses ned)
  2. Skinken tilsættes blandingen og røres godt rundt
  3. Fyldet fordeles i tortillas og rulles sammen
  4. Herefter lægges de med åbningen nedad i et smurt ovnfast fad
  5. Osten fordeles over dem og de bages i ovnen ved 225 grader – til osten er gylden.
  6. Alt salaten skæres, undtagen 4 cherrytomater – resterne skal bruges onsdag.

 

Tirsdag – Nachos m. hakket oksekød, friske tomater & cremefraiche 

Ingredienser

  • ½ pk. tortillachips
  • 200 g. hakket oksekød
  • 4 cherrytomater
  • ½ rødløg
  • ½ ps. cheddarost
  • 1 tsk. paprika
  • 1 fede hvidløg
  • Salt + peber
  • Fedtstof
  • Cremefraiche

Opskrift 

  1. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn
  2. Brun oksekøddet i fedtstof i en gryde og tilsæt presset hvidløg, salt, peber og paprika
  3. Tomaterne skylles og skæres i fine små stykker
  4. Smør et indfast fad og fordel tortillachips i bunden af fadet
  5. Hæld skiftevis oksekød og ost i og bag i ovnen til osten er smeltet godt – ca. 8-10 min. 
  6. Skræl og hak rødløget fint
  7. Pynt toppen med friske tomater og rødløg
  8. Server med cremefraiche til.

OBS! Frys resterne af oksekøddet, det skal bruges fredag – resterne af chips kan med fordel nydes som en snack senere på aftenen. 

 

Onsdag – Svamperisotto m. brød 

Ingredienser

  • 250 gram champignon
  • Olie
  • 40 gram smør
  • 40 gram parmesanost
  • 1 løg
  • 2 dl. grødris
  • 4 dl bouillon (høns eller grøntsags)
  • Baguette
  • Salt + peber

Opskrift

  1. 25 gram smør smeltes gylden i en gryde og champignonerne steges ved kraftig varme i 3-4 minutter (til de er gyldne)
  2. Champignonerne tages op af gryden – resten af smørret tilsættes gryden
  3. Snit løgnene i små tern og svits det i gryden i ca. 30 sekunder.
  4. Tilsæt risene og svits ca. 30 sekunder mere.
  5. Kom bouillon i og lad det simre ved svag varme under låg i 15 minutter – eller til risene er kogt møre.
  6. Til sidst vendes champignonerne, ost, salt og peber med risottoen
  7. Til risottoen serveres brød bagt efter anvisning på emballagen.

TIP: Man kan med fordel bruge hvidvin i stedet for alt bouillonen & i stedet for grødris kan der også bruges risottoris. Smager dejligt med brød til også.

 

Torsdag – klassisk rugbrødsdag (evt. Fajitablanding m. ristet rugbrød)

Ingredienser

  • Fuldkornsrugbrød
  • Leverpostej
  • Resten af Fajitablanding fra frost
  • Bierwurst
  • Smør / tusindfryd

TIP: For at gøre rugbrøddet ekstra lækkert kan der tilføjes løg, mayonnaise, ristede løg, remolade mm.

 

Fredag – Pizzabøffer m. pasta og stegte squash

Ingredienser 

Bøffer:

  • 300 g. oksekød
  • 1 løg
  • ½ dl. minimælk
  • 2 spsk. rasp
  • Salt + peber

Sauce:

  • Fedtstof
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. oregano
  • 100 g. champignon i skiver
  • 1 ds. hakkede tomater
  • ½ ds. mælk
  • Salt + peber

Tilbehør: 

  • 1 squash
  • Fedtstof
  • Salt

Opskrift

  1. Løget pilles og skæres fint
  2. Alt til bøfferne røres sammen og formes til bøffer og brunes på panden
  3. Løget til saucen pilles og skæres ligeledes fint – hvidløget presses
  4. Svits løg, hvidløg og champignon i stegefedtet fra bøfferne
  5. Tilsæt hakkede tomater, mælk og krydderierne – lad det simre i 5-7 minutter.
  6. Bøfferne lægges på panden og steges færdige i saucen – gerne under låg.
  7. Kog pastaen efter anvisning på emballagen.
  8. Squash skæres i skiver, krydr dem med en smule salt og steges på panden til de er gyldne.
  9. Server til pizzabøfferne og pasta.

 

Lørdag – Tomatsuppe m. suppehorn & brød 

Ingredienser

  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1/4 ds. tomatpasta / puré
  • 1,5 dl. grøntsagsbouillon
  • ½ tsk. oregano
  • 1,5 spsk. olivenolie
  • Salt + peber
  • 100 g. suppehorn
  • Baguette

Opskrift

  1. Løg og hvidløg skæres/hakkes i grove tern
  2. Varm det op i olivenolie i en gryde – det må ikke blive brunt, men blot bløde.
  3. Put resten af ingredienserne i og lad det simre i 10 minutters tid
  4. Blend suppen når det har simret og smag til med salt og peber
  5. Kog suppehorn og varm brødet i ovnen efter anvisning på pakken

 

TIP: For at gøre suppen mere cremet, kan der kommes en smule fløde eller cremefraiche i. Denne ret skulle også gerne give en rest dagen efter. 

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. 🙂

Læs: Tips & råd om restemad.

Læs: Stop madspild: Sådan sparer du penge i hverdagen.

 

Indkøbsliste fra Rema 1000:

Husk at tjekke basisbageret inden du handler ind.

Frugt & grønt:

  • Iceberg = 10 kr.
  • Agurk = 5 kr.
  • Cherrytomater = 11 kr.
  • Squash = 6 kr.
  • 250 g. champignon = 10 kr.
  • 100 g. champignon i skiver = 6 kr.

Brød:

  • Baguettes = 3,95 kr.
  • Fuldkornsrugbrød = 5,50 kr.

Kølevarer + frost:

  • Revet cheddar = 11,95 kr.
  • 500 g. hk. oksekød = 22,95 kr.
  • Fajitablanding fra frost = 12,95 kr.
  • Skinke i tern = 8,20 kr.
  • Cremefraice = 10,50 kr.
  • Smør, tusindfryd = 10,50 kr.
  • Parmesanost = 11,95 kr.
  • Leverpostej = 7,50 kr.
  • Bierwurst = 7,95 kr.
  • Minimælk = 6,50 kr.

Kolonial: 

  • Tortillas = 8,95 kr.
  • Tortillas chips = 6,25 kr.
  • Grødris = 10 kr.
  • 2 ds. hakkede tomater = 7,90 kr.
  • Suppehorn = 7,95 kr.

Fra basislager:

  • Olie 
  • Rødløg
  • Hvidløg + løg
  • Paprika 
  • Rasp 
  • Oregano
  • Salt + peber
  • Fedtstof 
  • Hønse/grøntsagsbouillon
  • Tomatpuré

 

Alt i alt for denne uge er 209,45 kr. Velbekomme! 🙂

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig og super lækker.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stop madspild: Sådan sparer du penge i hverdagen.