Madplan for uge 40

Single madplan #9

Hej med jer igen! Så blev det endnu engang tid til en single madplan for næste uge. Jeg håber sådan, I har fået god brug af den sidste. Jeg laver disse madplaner så nemme som muligt, for kender godt følelsen med at lave mad til sig selv – det er ikke altid lige attraktivt og behøver ikke tage hele aftenen. Så hurtige og nemme bliver de! Jeg er blevet gjort opmærksom på at mine madplaner er super gode, men faktisk også at det er meget arbejde at stå og lave mad hver dag til sig selv, så denne uge vil byde på en del mere reste-mad end normalt. Og så er der jo mange fordele ved de rester.

 

  1. Det er godt for miljøet! 
  2. Det er super nemt at tilberede – det er jo gjort, hehe! 
  3. Det tager ikke lang tid, hvis man er virkelig sulten. 
  4. Det er billigt! 
  5. Bare ovenstående er nok til at ville klappe i hænderne, hvilket jo skaber glæde.. 😛 

 

Som sagt vil mine madplaner altid indeholde én rugbrødsdag og restedage, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Jeg går rigtig meget op i at bruge alle ingredienserne der bliver købt i løbet af ugen, nemlig for ikke at smide noget ud – eller at der kan blive en ret ud af resterne fra ugen til restedagen.

Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Lad mig høre hvad I synes om den. Alt respons tages imod med kyshånd. 🙂

 

Madplan for singler

Mandag – Pastasalat m. kylling 

22264591_485187201857873_583360610_n

Ingredienser

  • 1 stk. kyllingebrystfilet
  • En håndfuld iceberg
  • En håndfuld majs
  • En håndfuld ærter
  • 1 rød peber
  • 100-150 g. pasta
  • Salt + peber
  • Paprika
    Dressing

Opskrift

  1. Skær salaten som ønsket
  2. Kog pasta og køl af
  3. Skær kyllingen i tern – krydr den med salt, peber og paprika
  4. Steg kyllingen på panden og lad det køle af.
  5. Vend pasta og kyllingen i salaten og server med lækker dressing.

 

TIP: Skær alt salat af iceberg, rød peber, majs og ærter, det skal fordeles over tirsdag og onsdag også.

 

Tirsdag – Lasagne halv pasta / halv kartoffel m. frisk salat

Ingredienser

  • 500 g. oksekød
  • Lasagneblanding
  • 1 løg
  • Mælk + vand
  • 200 g. kartofler
  • Fedtstof
  • 3 gulerødder
  • Iceberg fra mandag
  • Ærter
  • Majs

Opskrift

  • Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn.
  • Gulerødderne skrælles og rives fint
  • Løget pilles og skæres ud i tern
  • Kartoflerne skrælles, skæres i små tern og koges
  • Oksekød brunes i en gryde i fedtstof, løg tilsættes og lasagnepulver til sidst
  • Vand og mælk tilsættes i gryden og det koges op i et par minutter
  • Find et ildfast fad og hæld lidt kødsovs i bunden
  • Lad den ene side fyldes med pasta og den anden side med kartoffel
  • Hæld kødsovs på igen og dernæst lasagneplader og kartoffel som ovenstående
  • Bliv ved til der ikke er mere sovs (slut med sovs)
  • Giv dem 35 min. i ovnen
  • Salaten skæres som ønsket (brug resterne til fredag)

TIP: Da der laves et hel fad lasagne spises resterne onsdag. Da den ene side er pasta og den anden side kartoffel kan man snildt spise halvdelen den ene dag, og derved lave variation lørdag ved at spise den anden halvdel. Ost kan med fordel selv tilføjes, ikke alle ønsker det på og er for mig blot en luksus. 

 

Onsdag – Lasagne halv pasta / halv kartoffel m. frisk salat

Ingredienser

  • Resterne af lasagne & salat fra tirsdag

Opskrift 

  • Varm den i microovnen/ovnen og server med resterne af salaten fra tirsdag.

 

Torsdag – klassisk rugbrødsdag

Ingredienser

  • Fuldkornsrugbrød
  • Leverpostej
  • Smør / tusindfryd
  • Makrelsalat
  • Hamburgerryg

TIP: For at gøre rugbrøddet ekstra lækkert kan der tilføjes agurk, løg, mayonnaise, remolade mm.

 

Fredag –  Kylling i karry m. æble og gulerod 

Ingredienser

  • 1 æbler
  • 1 gulerod
  • 1 ps. ris
  • ½ løg
  • 1-2 stk. kyllingebrystfilet (alt efter hvor mange der er tilbage i pk)
  • 1-1.5 tsk. karry
  • 2 dl. hønsebouillon
  • 1 spsk. olie
  • 2 dl. mælk
  • Mel

Opskrift

  1. Æble og gulerod skrælles
  2. Æblet skæres i tern & guleroden rives
  3. Løget hakkes fint & kyllingen skæres i små tern / strimler (hvad man finder bedst)
  4. Olie hældes i en gryde og karry tilsættes – svits godt og tilsæt kyllingen
  5. Æble, gulerod og løg tilsættes.
  6. Tilsæt 1,5 spsk. mel som røres ind i og derefter tilsættes 2 dl. vand sammen med bouillonterningen.
  7. Lad det koge igennem & tilsæt mælk.
  8. Smag til med salt, peber og karry
  9. Lad retten simre i ca 20 min.
  10. Imellemtiden koges risene efter anvisning på pakken.

 

Lørdag – Kartoffelsuppe m. spansk Serrano og brød 

Ingredienser

  • 1 flutes
  • 125 g. kartofler
  • Smør
  • 2 skiver spansk serrano skinke
  • 1 porre
  • 4 dl. grøntsagsbouillon
  • 1 dl. piskefløde
  • Salt + peber

Opskrift

  • Skinken bages i ovnen ved 200 g. alm. ovn
  • Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern
  • Porre skæres i tynde ringe
  • Smørret smeltes i gryden – kartofler og porre tilsættes – derefter svits kortvarigt.
  • Tilsæt bouillonen og lad det koge op – derefter svag varme i ca. 5-10 min.
  • Tilsæt derefter fløden og smag til med salt og peber
  • Kom flutes i ovnen efter anvisning på pakken.
  • Blend suppen til sidst og server med sprød skinke fra ovnen og flutes.

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. 🙂

Læs: Tips & råd om restemad.

 

Indkøbsliste fra Rema 1000:

Husk at tjekke basisbageret inden du handler ind.

Frugt & grønt:

  • Iceberg = 10 kr.
  • Rød peber = 6 kr.
  • 1 kg kartofler = 10 kr.
  • 1 æble = 2 kr.
  • Gulerødder = 7 kr.
  • 1 porre = 4 kr.

Brød:

  • Fuldkornsrugbrød = 5,50 kr.
  • Baguettes = 3,95 kr.

Kølevarer + frost:

  • Leverpostej = 7,5 kr.
  • 450 g. kyllingebrystfilet = 26,95 kr.
  • 500 g. hk. oksekød = 22,95 kr.
  • Ærter, frost = 9,15 kr.
  • Minimælk = 6,50 kr.
  • Hamburgerryg = 9,95 kr.
  • Smør = 10,50 kr.
  • Serrano skinke = 9,95 kr.
  • Piskefløde, 250 ml. = 9,95 kr.

Kolonial: 

  • Skruer = 4,50 kr.
  • Makrelsalat = 9,95 kr.
  • Kogepose ris = 4,50 kr.
  • Majs = 4,75 kr.
  • Lasagneblanding = 14,95 kr.,

 

Fra basislager:

  • Salt + peber 
  • Løg 
  • Fedtstof 
  • Paprika 
  • Dressing 
  • Karry 
  • Hønse- og grøntsagsbouillon 
  • Olie 
  • Mel 

 

Alt i alt for denne uge er 200,51 kr. Velbekomme! 🙂

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig og super lækker.

 

Husk at du kan følge bloggen på Facebook & Instagram, hvor alle de nyeste indlæg bliver udgivet. 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan for uge 40