Madplan for uge 38

Single madplan #7

Så er der endnu en single-madplan på bloggen! Og fra i dag af vil I opleve at de kommer onsdag aften og gælder så fra mandagen efter til søndag. I dag kommer den lidt senere, men skulle lige et smut til lægevagten med min søn, så det trak ud det hele. Men nu er den her! Madplanen denne gang er en smule dyrere end det normale – vil normalt gerne holde mig under 200 kr, men jeg kan love for at der er en DEL mad til overs – både til frokost og aftensmad til at fryse ned, så derfor er den lidt højere. 🙂

Men som sagt blev det igen tid til at give singlerne en smule at læse! Jeg laver disse madplaner så nemme som muligt, for kender godt følelsen med at lave mad til sig selv – det er ikke altid lige attraktivt og behøver ikke tage hele aftenen. Så hurtige og nemme bliver de! Mine madplaner vil som altid indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Jeg går rigtig meget op i at bruge alle ingredienserne der bliver købt i løbet af ugen, nemlig for ikke at smide noget ud.

Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Lad mig høre hvad I synes om den. Alt respons tages imod med kyshånd. 🙂

 

Madplan for singler

Mandag – Omelet m. bacon, ost & tomatskiver 

Ingredienser

  • 2 æg
  • 3 spsk. mælk
  • 4 skiver bacon
  • 1 tomat
  • 1 håndfuld revet cheddar
  • Olie
  • salt + peber

Opskrift

  1. Tomaten skylles og skæres i skiver
  2. Æg klækkes ud i en skål, mælk tilsættes, sammen med lidt salt og peber. Derefter piskes der grundigt rundt sammen med osten.
  3. Panden varmes op i olie og tomaterne puttes på og vendes i et minut og tages af.
  4. Bacon steges sprødt på panden og æggemassen hældes udover – derefter tomaterne ovenpå æggemassen.
  5. Har du et låg puttes det over nu, og lader det stå med låget over i 12 min. Har du ikke noget låg lader du omeletten stå indtil æggene er blevet en hård masse.
  6. Når omeletten er færdig foldes den på midten og serveres.

TIP: Omeletten kan pyntes med purløg. Det ser flot ud og er med til at give en smule smag til retten. Resten af det revede ost skal bruges om lørdagen. 

 

Tirsdag – Bagt torskefilet m. kogte kartofler, smørsovs & grøntsager 

Ingredienser

  • 1 torskefilet (frost)
  • 200 g. kartofler
  • Blomkålsblanding

Opskrift

  1. Kartoflerne skrælles og koges i letsaltet vand
  2. Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn
  3. Læg torsken på et stykke bagepapir i et ildfast fad, krydr den med salt og peber og giv den ca 10-12 min. i ovnen alt efter fisken størrelse
  4. Imens fisken bages koges grøntsagerne til servering.
  5. 50 g. smør smeltes og serveres til torsken, kartoflerne og grøntsagerne.

 

Onsdag – Marineret kyllingebryst m. kartofler, bearnaisesauce & salat 

19073829_435286696847924_1070493720_n

Ingredienser

  • 200 g. kartofler
  • 2 kyllingebryst
  • Bearnaisesauce – 1 brev
  • Mælk til sovsen
  • 1 iceberg
  • 1 rød peber
  • 1 agurk
  • 2 gulerødder
  • Olie + paprika + salt + peber

Opskrift

  1. Lav marinade af olie + paprika
  2. Put begge stykker kylling i en frostpose sammen med olieblandingen, luk posen og ælt det sammen med fingrene.
  3. Lad det stå i posen – gerne så længe som muligt.
  4. Put kyllingen i et ildfast fad og krydr det med salt og peber (put lidt vand i bunden af fadet for at kyllingen ikke brænder fast og bliver tørt)
  5. Kog kartoflerne
  6. Mens kartoflerne koger skæres salat (alt! resten skal bruges fredag)
  7. Sovsen laves som anvist på pakken (dog putter jeg altid bare mælk i og pulveret i og lader det koge godt op. Jeg bruger ikke margarine)

OBS! Gem det ene stykke kylling til rugbrød torsdag. 

 

Torsdag – klassisk rugbrødsdag

Ingredienser

  • Fuldkornsrugbrød
  • Kyllingebrystfilet
  • Smør / tusindfryd
  • Æg
  • Paneret torsk
  • Tomat
  • Mel + vand
  • Fedtstof
  • Rasp

Opskrift

  1. Torsken vendes i tyk meljævning og derefter rasp. Steges på panden i fedtstof og bruges til en lækker rugbrød.

TIP: For at gøre rugbrøddet ekstra lækkert kan der tilføjes agurk, løg, mayonnaise, remolade mm.

 

Fredag – Kartoffellasagne m. frisk salat 

18685374_427424437634150_703496124_n

Ingredienser

  • 1 løg
  • 500 gram oksekød
  • 1 kg kartofler
  • 2 tsk. paprika
  • 1 tsk. oregano
  • Mornaysauce
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 2 dl. vand
  • Revet ost
  • Salat fra onsdag
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn (over/under)
  2. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver
  3. Skær løgene og svits det i en gryde – tilsæt paprika
  4. Put derefter kød i og oregano
  5. Tilsæt hakkede tomater og vand og lad det koge godt op
  6. Put kartoflerne i en bradepande og kødsovsen over
  7. Hæld Mornaysauce over kødsovsen og til sidst ost over
  8. I ovnen med bradepanden og lad det få en time derinde.

TIP: Denne portion er der til mange dage i og også gerne frokost. Vi plejer, 4 personer, at have mad til 2 dage og en frokost. Så der er du godt dækket ind i nogle dage.  

 

Lørdag – Mac ‘n cheese

Ingredienser

  • 100 gram suppehorn
  • 2,5 dl. mælk
  • 1 spsk. Mel
  • 1 spsk. smør
  • 45 gram revet cheddar
  • Salt + peber

Opskrift 

  1. Smelt smørret i en gryde og tilsæt mel og pisk godt
  2. Tilsæt mælken og pisk det i kog – tag gryden af varmen
  3. Hæld osten ned i gryden og pisk så det bliver en cremet konsistent
  4. Kog pastaen i en gryde med vand. Sørg for at pastaen ikke bliver kogt helt færdig, men lad den gerne være 1-1,5 min. fra at være færdig.
  5. Tilsæt til sidst pastaen til gryden og vend det godt rundt.

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. 🙂

 

Indkøbsliste fra Rema 1000:

Husk at tjekke basisbageret inden du handler ind.

Frugt & grønt:

  • Tomater i bakke = 12 kr.
  • 1 kg. øko. kartofler = 10 kr.
  • Iceberg = 10 kr.
  • Rød peber = 6 kr.
  • Agurk = 6 kr.
  • Gulerødder = 7 kr.

Brød:

  • Fuldkornsrugbrød = 5,50 kr.

Kølevarer + frost:

  • 4 stk. brunchæg = 12,95 kr.
  • Bacon i skiver = 8,95 kr.
  • Revet cheddar = 11,10 kr.
  • Mælk = 6,5 kr.
  • Torskefilet frost = 29,95 kr.
  • Blomkålsblanding = 9,95 kr.
  • 450 g. kyllingebrystfilet = 26,95 kr.
  • Tusindfryd = 10,50 kr.
  • 500 g. oksekød = 22,95 kr.
  • Revet mozzarella = 11,95 kr.

Kolonial: 

  • Bearnaisesauce = 9,95 kr.
  • Mornaysauce = 14,95 kr.
  • Hakkede tomater = 3,95 kr.
  • Suppehorn = 7,95 kr.

Fra basislager:

  • Olie
  • Salt + peber
  • Paprika
  • Mel
  • Vand
  • Løg
  • Rasp
  • Oregano
  • Fedtstof

Alt i alt for denne uge er 245,05 kr. Velbekomme! 🙂

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig og super lækker.

 

Husk at du kan følge bloggen på Facebook & Instagram, hvor alle de nyeste indlæg bliver udgivet. 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan for uge 38