Single-madplan #6

Vegetarisk madplan #3

Så er madplanen kommet frem fra skjulet – nemlig den vegetariske madplan! Denne har været undervejs ligeså længe som den sidste, haha! Men som I jo ved, er jeg ikke heeeeelt så god på dette område endnu – men jeg prøver. Og for hver gang kan jeg mærke, at det bliver bedre og bedre. Så! Tag godt imod madplanen og endelig råb op, hvis jeg er helt gal på den. 🙂

Jeg har taget udgangspunkt i den mest anvendte vegetar, lacto-ovo-vegetar. Måske I også kan finde inspiration ved mine tidligere vegetariske madplaner:

Vegetarisk madplan #1 

Vegetarisk madplan #2

Madplanerne er til 2 voksne og 2 børn & der er handlet i Rema 1000. Der vil som altid vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislager, disse varer nævner jeg nemlig ikke pris på.

 

Mandag – Kartoffel/æggekage 

Ingredienser

  • 8 æg
  • 500 g. kartofler
  • 200 g. broccoli fra frost
  • 200 g. cherrytomater
  • 1 porre
  • 1,5 dl. mælk
  • Salt + peber

 

Opskrift 

  1. Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn
  2. Alle kartoflerne koges og skæres i tern
  3. Broccolien hæles i 10 min. før kartoflerne er færdige
  4. Æg, mælk, salt og peber piskes sammen til en æggemasse
  5. Cherrytomaterne skæres i skiver
  6. Porren skæres i tynde ringe og gives et opkog og tages af varmen og si vandet fra
  7. Find et ildfast fad og put alle ingredienserne i fadet – undtagen cherrytomaterne & æggemassen
  8. Æggemassen hældes nu over fadets indhold sammen  og til sidst cherrytomaterne i skiver på toppen
  9. Gives 30 min. i ovnen eller til æggemassen er fast i fadet.

 

Tirsdag – Vegetarisk “farseret” blomkål m. kartofler & persillesovs 

Ingredienser

  • 100 g. rodselleri
  • 100 g. bønner
  • 1 dl. havregryn
  • 2 dl. kogte linser
  • 2 revet gulerødder
  • 1 bt. persille
  • 1 blomkålshoved
  • 1 kg. kartofler
  • 1 æg
  • Mælk
  • Citronsaft
  • Mel
  • Fedtstof
  • Salt + peber

 

Opskrift

  1. Tænd ovnen på 175 g. alm. ovn
  2. Linserne og grønne bønner koges
  3. Rodselleri og gulerod rives fint
  4. Løget skæres i “blendevenlige stykker”.
  5. Linser, bønner, rodselleri, gulerod, løg, salt + peber (udover fedtstof) blendes – æg tilsættes efter og røres sammen med.
  6. Blomkålet skylles og koges i 4 minutter
  7. Find et ildfast fad og put blomkålet i fadet og derefter “farsen” udenom blomkålet
  8. Skal bages i ovnen i 50-60 min. Prik i den til du kan få en kødnål igennem blomkålet uden modstand, så er den færdig.
  9. Imens blomkålet bages i ovnen koges de skrælles kartofler
  10. Der laves en opbagt sovs – først røres en melbolle (mel + fedtstof), derefter puttes der mælk i sovsen. Der røres godt rundt så klumperne røres ud. Derefter kommes der fedtstof i fra fadet fra ovnen. Til sidst, når sovsen har kogt op, puttes persillen i, og der smages til med salt, citronsaft og peber.

 

Onsdag – Gulerodssuppe m. suppehorn og brød 

Ingredienser

  • 450 gram gulerødder
  • 2 løg
  • 3 fede hvidløg
  • 8 dl. grøntsagsbouillonvand (2 stk. terninger)
  • 3 spsk. olie
  • 2 pk. baguettes (2 stk.)
  • 200 g. suppehorn
  • salt + peber

 

Opskrift

  • Suppehorn koges efter anvisning på pakken
  • Skræl gulerødder og skær dem i små tern
  • Løg og hvidløg pilles og hakkes i tern
  • Olien varmes op i en gryde og løg/hvidløg steges (ikke brune!)
  • Hæld bouillonvandet i og tilsæt gulerødder
  • Lad det koge under låg i 25 minutters tid eller til grøntsagerne er helt møre
  • Når suppen er kølet en smule af blendes det – tilsæt vand hvis den er for tyk.
  • Smag til med salt og peber.
  • Brød varmes i ovnen efter anvisning på pakken.

 

Torsdag – rugbrødsdag

Ingredienser

  • 1000 g. fuldkornsrugbrød (2 pk. 500 g.)
  • 150 g. kartofler
  • Smør
  • Æg
  • Hummus
  • Cherrytomater

 

Fredag – Fyldte pandekager i ovn m. frisk salat

Ingredienser

Dejen:

  • 5 dl. mælk
  • 1 dl. vand
  • 1,5 spsk. smør
  • 3 dl. mel
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • Fedtstof

Fyld:

  • 150 g. champignon
  • 1 squash
  • 1 løg
  • 3 gulerødder
  • 2 fede hvidløg
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 125 g. revet ost
  • Fedtstof
  • Salt + peber

Salat:

  • Iceberg
  • Agurk
  • Rød peber
  • Majs
  • Dressing

 

Opskrift 

  1. Tænd ovnen på 200 g. varmluft
  2. Mel, salt og bagepulver blandes først sammen, derefter tilsættes vand, mælk og smeltet smør. Der røres godt rundt
  3. Pandekagerne steges på panden i fedtstof.
  4. Champignon skulles og skæres i små stykker. Derefter brunes de i en gryde i fedtstof
  5. Løget & hvidløg pilles og hakkes fint og tilsættes champignon
  6. Gulerødderne skrælles og rives fint
  7. Squashen rives
  8. Tilsæt gulerødder,squash, tomatpure og hakkede tomater til gryden og lad det koge godt op
  9. Smag til med salt og peber
  10. Læg lidt af fyldet ovenpå en pandekage, pak det ind (saml pandekagen om fyldet) & læg dem i et fad.
  11. Når pandekagerne er fordelt i et ildfast fad/bradepande puttes ost på toppen
  12. Bages i ovnen i 15-20 min.
  13. Salaten skæres som ønsket imens pandekagerne bages i ovnen.

 

Lørdag – Club Sandwich m. æggesalat og agurk

Ingredienser

  • 8 æg
  • 50 g. mayonnaise
  • 2 dl. cremefraiche
  • 0,5 rødløg
  • 1 tsk. karry
  • karse
  • 12 skiver sandwichbrød
  • 1 agurk
  • Salt + peber

 

Opskrift

  1. Agurk skæres i skiver – ½ rødløg snittes fint
  2. Æggene laves som hårdkogte – koges i 10 min.
  3. Mayonnaise og cremefraiche røres sammen
  4. Æggene hakkes i små stykker
  5. Løg, karse, salt, peber, mayo/cremefraiche blandingen blandes ved æggene
  6. Brødet ristet let og skæres derefter i trekanter
  7. Sandwichene samles nu med agurk og æggesalat (jeg plejer at have 3 stykker halve brød i hver sandwich, således at der bliver 2 sandwich til hver med i alt 6 halve skiver).

 

Søndag –  klassisk restedag! 

Alt godt fra ugens løb spises på ugens sidste dag. Vi elsker denne dag fordi der altid er rester fra ugen, og derved sparer vi et helt måltid! Det er fantastisk og super nemt, når nu vi har 2 små børn. Det tager ingen tid at anrette og vi ved, at det er noget vi godt kan lide.

 

Indkøbsliste fra Rema 1000

Husk at tjekke basislageret inden du handler ind

Frugt & grønt 

  • 2 kg. kartofler = 15 kr.
  • Cherrytomater = 11 kr.
  • 1 porre = 4 kr.
  • Selleri = 12 kr.
  • 1 kg. gulerødder = 7 kr.
  • Persille = 7 kr.
  • 1 squash = 6 kr.
  • Blomkålshoved = 15 kr.
  • Iceberg = 10 kr.
  • 2 agurk = 12 kr.
  • Rød peber = 7 kr.
  • Champignon = 10 kr.
  • Karse = 6 kr.

Brød 

  • Baguettes = 3,95 kr.
  • 2 pk. 500 g. fuldkornsrugbrød = 11 kr.
  • Fuldk. sandwichbrød = 7,25 kr.

Kølevarer + frost

  • 20 økologiske æg = 55,90 kr.
  • Broccoli fra frost = 9,95 kr.
  • 2 l. minimælk = 13 kr.
  • Bønner fra frost = 9,95 kr.
  • Smør = 10,5 kr.
  • Revet ost = 11,95 kr.
  • Hummus = 6,95 kr.
  • Cremefraiche = 8,50 kr.

Kolonial

  • Linser = 14 kr.
  • Suppehorn = 7,95 kr.
  • Hakkede tomater = 3,95 kr.
  • Majs = 4,75 kr.

 

Basislager denne uge:

  • Salt + peber 
  • Havregryn
  • Bagepulver
  • Citronsaft 
  • Fedtstof 
  • Mel
  • Løg + hvidløg + rødløg 
  • Grøntsagsbouillon 
  • Olie 
  • Tomatpuré
  • Mayonnaise 
  • Karry
  • Dressing 

 

Alt i alt for denne uge er 301,55 kr. Velbekomme & rigtig god aften .🙂

 

Som noget nyt kan I få en mail hver gang jeg laver et nyt indlæg. Følg blot linket her: http://bloggersdelight.dk/follow/187614/

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Single-madplan #6