Madplan for uge 37

Single-madplan #6

single

Så har jeg taget springet og vil nu udvide single-madplanerne lidt! Den bliver simpelthen på ugebasis, dog ikke som følge af tilbudsavisen, men blot som den altid har været – at den kan handles alle uger til samme priser (dog kan der selvfølgelig svinge i prisændringerne på normale varer også).

Men som sagt blev det igen tid til at give singlerne en smule at læse! Jeg laver disse madplaner så nemme som muligt, for kender godt følelsen med at lave mad til sig selv – det er ikke altid lige attraktivt og behøver ikke tage hele aftenen. Så hurtige og nemme bliver de! Mine madplaner vil som altid indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Jeg går rigtig meget op i at bruge alle ingredienserne der bliver købt i løbet af ugen, nemlig for ikke at smide noget ud.

Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Lad mig høre hvad I synes om den. Alt respons tages imod med kyshånd. 🙂

 

Madplan for singler

Mandag – Kartoffel/porresuppe m. baconknas brød 

Ingredienser

  • 325 gram kartofler i små tern
  • 1 spsk. smør
  • lidt mælk
  • ½ porrer (det hvide)
  • Vand så det dækker kartoflerne
  • ½ grøntsagsbouillon
  • ½ pk. bacon
  • 1 pk. baguettes

Opskrift

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i tern
  2. Porre skæres i ringe
  3. Hæld vand over kartoflerne og porrerne i en gryde og tilsæt bouillon.
  4. Lad det koge til det er mørt
  5. Blend suppen til den er cremet og tilsæt smør
  6. Hæld lidt mælk i suppen hvis den er for tyk
  7. Smag til med salt og peber
  8. Svits bacon på panden til det har den konsistens som ønsket (gerne knas)
  9. Varm brødet i ovnen efter anvisning på emballagen

OBS! Gem resten af bacon og 125 g. kartofler til tirsdag. Resterne af porre gemmes til onsdag.

 

Tirsdag – Chef salat m. brød

Ingredienser

  • 1 æg
  • 1/4 iceberg
  • 5 cherrytomater
  • 1/4 agurk
  • 125 g. kartofler
  • 1/4 rødløg
  • ½ pk. bacon (rester fra mandag)
  • Baguettes (resterne fra mandag)
  • Dressing

Opskrift

  1. Start med at skylle alle grøntsagerne
  2. Æg koges og skæres i både
  3. Iceberg snittes groft
  4. Tomaterne skæres i halve
  5. Agurken skæres i store stykker
  6. Rødløg pilles og hakkes fint
  7. Kartoflerne fra mandag puttes i en skål sammen med de øvrige ingredienser – dressing puttes selv på.
  8. Baguettes varmes i ovnen efter anvisning på emballagen

OBS! Resterne af iceberg, agurk, cherrytomater og rødløg gemmes til onsdag. 

 

Onsdag – Pirogger med frisk salat 

Ingredienser

Dejen

  • 90 gram fuldkornsmel
  • 150 gram hvedemel
  • 1,5 dl. mælk
  • 25 gram gær
  • 1 tsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • ½ spsk. olie

Fyld

  • Resterne af rødløget
  • En håndfuld majs
  • 150 gram hk. oksekød
  • 1 fed hvidløg
  • 1 ds. hakkede tomater
  • Fedtstof
  • Resterne af porren fra mandag
  • Salt + peber
  • Æg til pensling

Salat

  • Resterne af iceberg
  • Resterne af agurk
  • Majs
  • Resterne af cherrytomater

Opskrift

  1. Lun mælken og opløs gæren deri
  2. Tilsæt resten af ingredienser og lad det hæve lunt i 1 time
  3. Hak løget og hvidløg
  4. Brun kødet med fedtstof i en gryde og tilsæt løg, hvidløg, majs og til sidst de hakkede tomater
  5. Lad det simre lidt
  6. Smag til med salt og peber
  7. Del den hævede dej i 7-8 lige store stykker, form dem som boller og rul dem flade med en kagerulle. Læg cirklerne på en bageplade.
  8. Put kød på dejen (gerne lidt længere ude i den ene side), og luk dem med en gaffel hele vejen rundt ved at trykke vejen fladt sammen.
  9. Pensl piroggerne med sammenpisket æg, og giv dem ca. 13-16 minutter i ovnen på 200 grader (over/under).
  10. Imens de bages i ovnen skæres salat som ønsket.

OBS! Der er her lavet dobbelt portion af pirogger, hvilket giver rig mulighed for at fryse dem ned og bruge til restedagen eller som frokost. Frys resterne af oksekøddet ned, det skal bruges lørdag. 

 

Torsdag – klassisk rugbrødsdag

Ingredienser

  • Fuldkornsrugbrød
  • Leverpostej
  • Smør / tusindfryd
  • Æg
  • Cherrytomater

TIP: For at gøre rugbrøddet ekstra lækkert kan der tilføjes agurk, løg, mayonnaise, remolade mm.

 

Fredag – Laks i ovn med bagte kartofler og kogte bønner

Ingredienser

  •  Lakseportioner fra frost (2 stk i pakken)
  • 2 bagte kartofler
  • En håndfuld bønner
  • ½ rød peber
  • Smør
  • Lidt olie
  • Salt

Opskrift

  1.  Sørg for at laksen er tøet op og put dem i et ovnfast fad
  2. Skær en halv rød peber i skiver og læg ved laksen
  3. Put 1 tsk. smør ovenpå hver laks
  4. Laksen skal have 30 min i ovnen (over/under) ved 200 grader
  5. Rens de bagte kartofler og sørg for, at de er helt tørre
  6. Glid lidt olie på skrællen, da det sikrer en sprød overflade
  7. Skær et kryds halvt ned i hver kartoffel og gnid smør og salt ned i krydset
  8. Bag kartoflerne midt i ovnen på 200 grader (over /under) i 1 – 1,5 time.
  9. Kog bønnerne og server!

 

Lørdag – Hakkebøffer m. kartofler, smørsovs og stegte squash

Ingredienser

  • Resterne af kødet fra onsdag.
  • 200 g. kartofler
  • Smør
  • 1 squash
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Farsen formes til 3 bøffer og krydres med salt og peber
  2. Bøfferne steges på panden indtil de er gennemstegte
  3. Kog kartoflerne i én gryde – smelt smørret i en anden.
  4. Squash skylles og skæres i skiver og steges på panden ved middel varme, indtil de har fået farve.

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. 🙂

 

Indkøbsliste fra Rema 1000:

Husk at tjekke basisbageret inden du handler ind.

Frugt & grønt:

  • 1 kg. øko. kartofler = 10 kr.
  • Porre = 4 kr.
  • Iceberg = 10 kr.
  • Agurk = 6 kr.
  • 2 bagekartofler = 5 kr.
  • Rød peber = 7 kr.
  • 1 squash = 6 kr.
  • Cherrytomater = 11 kr.

Brød:

  • Baguettes = 3,95 kr.
  • Fuldkornsrugbrød = 5,50 kr.

Kølevarer + frost:

  • Tusindfryd, smør = 10,50 kr.
  • Mælk = 6,50 kr.
  • Bacon i tern = 10,95 kr.
  • 4 stk. brunchæg = 12,95 kr.
  • Gær = 0,95 kr.
  • 500 g. hk. oksekød = 22,95 kr.
  • Leverpostej = 7,50 kr.
  • Lakseportioner (2 stk i pk.) = 20 kr.
  • Bønner fra frost = 9,95 kr.

Kolonial: 

  • Majs = 4,75 kr.
  • Hakkede tomater = 3,95 kr.

Fra basislager:

  • Grøntsagsbouillon
  • Rødløg 
  • Hvidløg 
  • Dressing 
  • Fuldkornsmel + hvedemel 
  • Sukker 
  • Salt + peber 
  • Olie + margarine

 

Alt i alt for denne uge er 179,40 kr. Velbekomme! 🙂

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig og super lækker.

 

Husk at du kan følge bloggen på Facebook & Instagram, hvor alle de nyeste indlæg bliver udgivet. 

   

1 kommentar

  • Lea

    Er vild med de her single madplaner! Billigt, inspirerende- og er rigtige gode til udeboende studerende på SU, som jeg selv.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan for uge 37