Vil I tjene lidt ekstra lommepenge OG gøre en forskel?

Madplan for uge 37

uge-37

Jeg er simpelthen nødt til at give jer madplanen allerede nu, da vi jo holder Haleys fødselsdag i morgen og derfor er jeg ikke ved telefonen det meste af dagen! Så nu er den udgivet og denne gang rigtig spændt på hvad I synes! Denne uge tænker i nok “hold nu fast prisen er anderledes end normalt!”, men jeg vil gerne gøre klart, at jeg prøver mig lidt frem og at det ikke altid kan lykkedes at komme under 300 kr, selvom det er et klart mål. Så lad denne uge blive en lækker succes og glæd jer! Det gør jeg i hvert fald.

Tilbuddene starter altid om søndagen i Rema 1000, så start først med at handle ind i morgen, for ellers får I ikke tilbuddene med og derved ikke besparelsen, som er sidst i indkøbslisten. Mine ugeplaner vil altid være til 2 voksne og 2 børn, indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild.

Der vil selvfølgelig vises opskrifter, ingrediensliste og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Smid endelig en kommentar med ris og ros – det hele bliver hørt! Og skulle I ske at have ideer mv, så smid også en kommentar med dette.

Husk at I kan følge min Facebookside, hvor I også kan stille spørgsmål, følge med i opdateringer mv. med bloggen. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Rigtig dejlig weekend! 🙂

 

Madplan for uge 37

Mandag – Tortillas m. oksekød & salat

Ingredienser

  • 2 pk. tortillas
  • 500 g. oksekød
  • ½ iceberg
  • Taco mix
  • Tomater
  • Agurk
  • Rød peber
  • Dressing

Opskrift

  1. Steg kødet i fedtstof i en gryde og tilsæt Taco mix krydderi
  2. Varm pandekagerne i microen i 10-15 sek.
  3. Skær salaten og server med en lækker dressing

OBS! Resten af Iceberg gemmes til onsdag.

 

Tirsdag – Kylling i karry m. grønt 

Ingredienser

  • 4 dl. kokosmælk
  • 450 g. kyllingebrystfilet
  • 1 hønsebouillon
  • Maizena majsstivelse
  • 3 ps. ris
  • Karry grønt
  • Karry
  • Vand
  • Fedtstof
  • Citronsaft
  • Salt + peber

Opskrift 

  • Skær kyllingen i små tern og steg/brun dem på en pande i fedtstof
  • Kog risene efter anvisning på pakken
  • Følg anvisningen på emballagen for karrygrønt og tilsæt derefter kyllingen
  • Smag til med salt, peber og karry

 

Onsdag – Club Sandwich m. kylling, bacon & karrydressing 

Ingredienser

  • 12 skiver sandwichbrød
  • 350 g. kyllingeinderfilet
  • ½ iceberg
  • 3 tomater
  • Agurk
  • 1 pk. bacon i skiver
  • Karrydressing
  • Fedtstof

Opskrift

  1. Skær baconskiverne i halve og steg dem på panden – lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle
  2. Skær kyllingefileterne i skiver og steg dem på panden med lidt fedtstof og karry
  3. Tomater, iceberg og agurk skæres i skiver
  4. Brødet ristet let og skæres derefter i trekanter
  5. Sandwichene samles nu (jeg plejer at have 3 stykker halve brød i hver sandwich, således at der bliver 2 sandwich til hver med i alt 6 halve skiver).

 

Torsdag – klassisk rugbrødsdag 

Ingredienser

  • Solsikkerugbrød
  • Smør – tusindfryd
  • Rullepølse “Den grønne slagter”
  • Hamburgerryg “Den grønne slagter”
  • Leverpostej

TIP: For at gøre rugbrøddet ekstra lækkert kan der tilføjes agurk, løg, mayonnaise, remolade mm.

 

Fredag – Moussaka m. tomatsalat

Ingredienser

  • 2 løg
  • 500 g. hakket oksekød
  • 1 spsk. olie
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 3 fede hvidløg
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 4 tsk. oregano
  • 2 tsk. timian
  • 1 aubergine
  • 400 g. kartofler
  • Smør

Mornaysauce

  • 15 g. smør
  • 3 spsk. hvedemel
  • 3 dl. mælk
  •  1 frisk mozzarella
  • Salt + peber

Tomatsalat

  • 4 tomater
  • 1 agurk
  • Citronsaft
  • 1 løg
  • 1 spsk olie
  • Salt + peber

 

Opskrift 

  1. løg og hvidløg pilles og skæres i fine tern – derefter sauteres det i en gryde (de skal være klare og gennemsigtige løgene)
  2. Oksekøddet tilsættes og brunes
  3. De hakkede tomater, tomatpuré, oregano og timian tilsættes og lades simre mens resten af opskriften laves
  4. Smag til med salt og peber.
  5. Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver
  6. Auberginen skæres ligeledes i tynde skiver
  7. Tænd ovnen på 175 grader varm luft
  8. Lav mornaysaucen – læs vejledning længere nede
  9. Det ovnfaste fad smørres med smør og derefter kommes en smule kødsauce i bunden af fadet. Derefter kartoffelskiver og aubergine
  10. Slut af med at hælde alt kødsaucen oveni, mornaysaucen ovenpå og til sidst det gemte mozzarella drysses udover.
  11. Mousakkaen bages i ovnen ved 175 grader alm. ovn i en lille time eller til kartoflerne er møre.
  12. Agurk, løg og tomat skæres fint og blandes med olie og lidt citronsaft og serveres til Mousakkaen.

Mornaysauce

  1. Smelt smørret i en gryde og pisk melet i
  2. Tilsæt mælken lidt efter lidt til der ikke er mere og klumperne er rørt ud
  3. Smag til med salt og peber
  4. Tilsæt det meste af det revet friske mozzarella (lad en lille håndfuld blive til slut) og rør godt rundt til osten er smeltet

 

Lørdag – Flæskesteg m. det hele og kogte gulerødder

Ingredienser

  • 1 kg ribbensteg
  • 1 kg kartofler
  • 8 gulerødder
  • Agurkesalat
  • 8 dl vand
  • Mælk
  • Rødkål
  • Fedtstof
  • Salt + peber + kulør

Opskrift

  1. Flæskestegen placeres i et ildfast fad. Stegen skal have 20-25 minutter på 250 grader i alm. ovn (over/under)
  2. Varmen skrues ned til 170 grader, vandet tilsættes i fadet og steges videre de næste 1½ til 2 timer. Kernetemperatur skal være 75 grader.
  3. Kartofler & gulerødder skrælles og koges møre
  4. Sovsen laves som en opbagt sovs (mel og fedtstof piskes til smørbollen), vandet fra ribbenstegen bruges nu til at hælde i. (Det er smagen), pisk og smag til mad salt og peber. Er der ikke nok smag i kan der tilsættes lidt bouillonvand.
  5. Server det lækre måltid for familien.

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. Er der ikke nok rester tages en rugbrød, eller mixes resterne til en ny ret! 🙂

Læs: Tips & råd om restemad.

 

Indkøbsliste fra Rema 1000

Husk at tjekke basislageret inden du handler ind

Frugt & grønt 

  • 2 iceberg = 18 kr.
  • Tomater i bakke = 12 kr.
  • 3 agurker = 18 kr.
  • Rød peber = 6 kr.
  • Aubergine = 7 kr.
  • 1,5 kg. kartofler = 8,85 kr.
  • Gulerødder = 7 kr.

Brød 

  • 2 pk. fuldkorns tortillas = 16 kr.
  • Sandwichbrød = 5,83 kr.
  • Solsikkerugbrød = 10 kr.

Kølevarer + frost

  • 1000 g. hk, oksekød = 40 kr.
  • 450 g. kyllingebrystfilet = 26,95 kr.
  • 350 g. kyllingeinderfilet = 25 kr.
  • Karrygrønt (frost) = 10 kr.
  • Bacon i skiver = 8,95 kr.
  • Smør = 10,50 kr.
  • Rullepølse “Den grønne slagter” = 9 kr.
  • Hamburgerryg “Den grønne slagter” = 9 kr.
  • Leverpostej = 7,50 kr.
  • Frisk mozzarella = 5,25 kr.
  • 1 kg. flæskesteg = 33,90 kr. (ca)
  • Mælk = 6,50 kr.

Kolonial

  • Taco mix = 5 kr.
  • Kokosmælk = 8,95 kr.
  • Ris = 4,50 kr.
  • 1 ds. hakkede tomater = 3,95 kr.
  • Agurkesalat = 7 kr.
  • Rødkål = 8,75 kr.

Basislager denne uge:

  • Dressing
  • Hønsebouillon
  • Maizena majsstivelse
  • Karry
  • Fedtstof + olie
  • Citronsaft
  • Karrydressing
  • Tomatpuré
  • Hvedemel
  • Kulør
  • Oregano + timian
  • Hvidløg + løg
  • Salt + peber

Alt i alt for denne uge er 339,38 kr. Velbekomme & rigtig god weekend.🙂

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig, nem at gå til og super lækker.

 

Som noget nyt kan I få en mail hver gang jeg laver et nyt indlæg. Følg blot linket her: http://bloggersdelight.dk/follow/187614/

   

6 kommentarer

  • Anni

    mega godt, men hvad skal jeg brige Marizena, kokusmælk og hønsebullionen til? den står kun i Ingredienser og ikke i fremgangsmåden??

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Madforfattigrøve

      Hej Anni,

      Det skal bruges til karrygrønt (posen fra frost). Der står en vejledning på emballagen 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Linda

    Fantastisk <3 vi skal have flæskesteg og moussakka i næste uge. Jeg følger ikke hele madplanen, men finder et par ting hver uge som vi skal have til aftensmad.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annika

    I opskriften med kylling i karry står der ikke noget om kokosmælk og maizena- står det på grøntpakken?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia kloster

    Hej godt med dine madplaner kan ik trykke på link ang om mail hver gang by madplan 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vil I tjene lidt ekstra lommepenge OG gøre en forskel?