Tips & råd til restemad

Madplan for uge 35

uge-35

Så blev det lørdag igen, hvilket jo som altid betyder at der kommer den ugentlige madplan – og denne gang var der også plads til en lille overraskelse i madplanen samt 2 gange fisk i ugen. Tilbuddene starter altid om søndagen, så start først med at handle ind i morgen, for ellers får I ikke tilbuddene med og derved ikke besparelsen, som er sidst i indkøbslisten. Mine ugeplaner vil altid være til 2 voksne og 2 børn, indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild.

Der vil selvfølgelig vises opskrifter, ingrediensliste og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. jeg vildt spændt på at høre, hvad I synes om den også! Så endelig smid en kommentar med ris og ros – det hele bliver hørt! Og skulle I ske at have ideer mv, så smid også en kommentar med dette.

Husk at I kan følge min Facebookside, hvor I også kan stille spørgsmål, følge med i opdateringer mv. med bloggen – samt min nyeste fødselsdags-giveaway på et gavekort til Rema 1000.

Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Lad mig høre hvad I synes om den – rigtig dejlig weekend! 🙂

 

Madplan for uge 35

Mandag – Nachos m. hakket oksekød, friske tomater & cremefraiche 

Ingredienser

  • 1 pk. tortillachips
  • 400 g. hakket oksekød
  • 2 tomater
  • 1 rødløg
  • 1 ps. cheddarost
  • 2 tsk. paprika
  • 2 fede hvidløg
  • Salt + peber
  • Fedtstof
  • Cremefraiche

Opskrift 

  1. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn
  2. Brun oksekøddet i fedtstof i en gryde og tilsæt presset hvidløg, salt, peber og paprika
  3. Tomaterne skylles og skæres i fine små stykker
  4. Smør et indfast fad og fordel tortillachips i bunden af fadet
  5. Hæld skiftevis oksekød og ost i og bag i ovnen til osten er smeltet godt – ca. 8-10 min. 
  6. Skræl og hak rødløget fint
  7. Pynt toppen med friske tomater og rødløg
  8. Server med cremefraiche til.

OBS! Resterne af oksekøddet fryses ned til restedagen. 

 

Tirsdag – Fiskefrikadeller m. kartofler & kogte grøntsagser 

Ingredienser

  • 400 g. hakket fiskefars
  • 1 kg. kartofler
  • Grøntsagsblanding
  • Fedtstof (margarine)

Opskrift

  1. Fiskefarsen formes til boller og steges på panden i fedtstof ca 3-4 min. på hver side
  2. Kartoflerne skrælles, skæres i halve og koges til de er møre – ca. under låg i 12 min.
  3. Grøntsagerne koges efter anvisning på pakken
  4. Server fiskefrikadellerne med grøntsagsblanding og kogte kartofler.

 

Onsdag – hjemmelavet bradepandepizza m. skinke og frisk salat 

Ingredienser

  •  600 gram mel
  • 3 dl. vand
  • 50 gram gær
  • 0,5 dl. olie
  • Salt
  • Pizzasauce
  • Revet ost
  • 1 pk. skinke i strimler
  • Oregano
  • Iceberg
  • 2-3 tomater
  • ½ ds. majs

Opskrift

  1. Mel, vand, olie, gær og lidt salt blandes sammen og æltes til en bolle.
  2. Dejen skal hæve i en halv time
  3. Rul dejen ud på bordet og læg den over på en bradepande
  4. Pizzasauce smørres udover dejen og halvdelen af osten fordeles på saucen
  5. Skinke fordeles som det næste og til sidst sluttes af med tørret oregano på toppen og resten af osten
  6. Pizzaen skal have ca. 20 min. i ovnen på 225 grader eller efter hvilken sprødhed man ønsker.

 

Torsdag – klassisk rugbrødsdag

Ingredienser

  • 2 pk. fuldkornsrugbrød
  • Smør – tusindfryd
  • Hamburgerryg
  • Leverpostej
  • Président smelteost
  • Tomat

TIP: For at gøre rugbrøddet ekstra lækkert kan der tilføjes agurk, løg, mayonnaise, remolade mm.

 

Fredag – Oriental risret m. fyld af oksekød og grøntsager

Ingredienser

  • Oriental risret
  • 400 g. oksekød
  • 4 gulerødder
  • 1 peberfrugt
  • 1 løg
  • Vand
  • Fedtstof

Opskrift

  1. Brun kødet i en gryde i fedtstof og tilsæt under omrøring vand & krydderiblanding
  2. Hak løget
  3. Peberfrugten skylles og skæres i små tern
  4. Gulerødderne skrælles og rives fint
  5. Gulerødder, peberfrugt og løg hældes i gryden og røres godt rundt
  6. Risblandingen tilsættes herefter og lades småkoge under låg i ca. 20 min – rør rundt indimellem
  7. Lad det trække efterfølgende i 5 min. og server!

OBS! Resterne af oksekøddet fryses ned til restedagen. 

 

 

Lørdag – Indbagt vildlaks m. ovnbagte kartofler & smørstegte gulerødder + lille overraskelse til hyggestunden

Ingredienser

  • 2 pk. indbagt vildlaks
  • 1 kg. kartofler
  • 6 gulerødder
  • Herbes de provence
  • Olie
  • Salt
  • 1 pk. toffifee

Opskrift 

  1. Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn
  2. Kartoflerne rengøres med en svamp og skæres i tynde skiver
  3. Kartoflerne vendes i olie & herbes de provence og salt og lægges på en bradepande med bagepapir – bages i ovnen i ca. 40-45 min. (de skal gerne have lidt farve)
  4. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver.
  5. Damp dem i en gryde (put gulerødderne i gryden med en lille mængde vand til at dække bunden) – de dampes i ca. 5 min.
  6. Herefter steges de på panden i en klat smør
  7. Laksen bages i ovnen efter anvisning på pakken
  8. Toffifee nydes med familien efter en dejlig middag. Må lørdagen nydes i fulde drag. <3

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. Er der ikke nok rester tages en rugbrød, eller mixes resterne til en ny ret! 🙂

Læs: Tips & råd om restemad.

 

Indkøbsliste fra Rema 1000

Husk at tjekke basislageret inden du handler ind

Frugt & grønt 

  • Tomater i bakke = 12 kr.
  • 2 kg. kartofler = 10 kr.
  • 1 kg. gulerødder = 7 kr.
  • 1 peberfrugt = 7 kr.
  • Økologisk iceberg = 10 kr.

Brød 

  • 2 pk. fuldkornsrugbrød = 11 kr.

Kølevarer + frost

  • 2 pk. a 500 g. hk. oksekød = 45,90 kr.
  • Revet cheddarost = 12,95 kr.
  • Cremefraiche 18 % = 8,50 kr.
  • 400 g. fiskefars = 15 kr.
  • Smør/tusindfryd = 10,50 kr.
  • Hamburgerryg = 9,95 kr.
  • Leverpostej = 7,50 kr.
  • Président smelteost = 5 kr.
  • Gær = 0,95 kr.
  • Revet mozzarella = 11,95 kr.
  • Skinke i strimler = 9,95 kr.
  • 2 pk. vildlaks = 20 kr.
  • Grøntsagsblanding = 8,95 kr.

Kolonial

  • Tortillachips = 5 kr.
  • Oriental risret = 10 kr.
  • Pizzasauce = 5,80 kr.
  • Majs = 4,75 kr.
  • 1 pk. toffifee = 10 kr.

Basislager denne uge:

  • Rødløg 
  • Paprika 
  • Salt + peber 
  • Hvidløg 
  • Fedtstof 
  • Løg 
  • Vand 
  • Mel 
  • Olie 
  • Oregano + herbes de provence

 

Alt i alt for denne uge er 259,65 kr. Velbekomme… og ønsker man selvfølgelig ikke chokolade efter maden lørdag, så skal der jo blot trækkes en tier fra! 🙂

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig, nem at gå til og super lækker.

 

Som noget nyt kan I få en mail hver gang jeg laver et nyt indlæg. Følg blot linket her: http://bloggersdelight.dk/follow/187614/

   

10 kommentarer

  • Stina

    Dejlig side som jeg har fulgt på facebook noget tid nu. Vi kan aldrig finde inspiration til varierende mad, så det er skønt med denne side som jo nærmest forærer os det hele.
    Det eneste er dog at jeg har ret svært ved at udskrive, jeg fik 28 sider ud på printeren, hvoraf det kun er fem af dem der er med opskrift og indkøbsliste. Er der en smart måde at udskrive på ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jesper

    Jeg har først lige opdaget din blog. Og jeg er duper optimistisk omkring den!
    Her hjemme er vi ikke lige gode om at spise kylling og fisk, vil det være muligt at lave alternativer til fisk og kylling, når du planlægger? Det er en forsigtig forsørgelse, ellers planlægger vi det selvfølgelig selv ud fra det 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

    Skal man handle ind flere gange i løbet af ugen eller er mandag fint nok? Tænker på debatten om noget som først kommer på tilbud?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Madforfattigrøve

      Hej Line,

      Det meste kan man købe i mandag udover oriental risret, da den først er på tilbud torsdag 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anders

    Hej
    Rigtig gode madplaner du får lavet, dog er det anden uge i streg hvor du planlægger efter noget der først kommer på tilbud tors,fre, lør men som skal bruges om onsdagen. Det drejer sig om den risret fra knorr man skal bruge om onsdagen 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Madforfattigrøve

      Hejsa, dette er jeg blevet gjort opmærksom på hvilket er grunden til at onsdag og fredag nu er byttet rundt 🙂 Sidste uge passede nu altså fint nok mindes jeg 🙂 Men tak for din kommentar, det blev rettet for lidt siden 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kamilla

    Den orientalske risret er først på tilbud fra torsdag

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Madforfattigrøve

      Hej Kamilla,

      Den havde jeg fuldstændig overset! Jeg har nu byttet fredag og onsdag rundt, så man kan købe ind til den om fredagen 🙂 Tak fordi du lige var opmærksom!

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Kamilla

      Super fint 👌🏼👏🏼 Næste gang det er noget der først kommer på tilbud om torsdagen vil du så skrive det i en pantes så man ikke lige i farten får hevet det ned fra hylden og betaler dobbelt pris – gjorde vi med suppen i sidste uge 😅
      Og Hey tak for en ellers super madplan! Vi har fulgt den længe herhjemme! Dog er vi vegetarer, men den er super nem lige at rette til 👌🏼👍🏼👏🏼

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

    En fast tradition for mig er at se din madplan. Dog kan jeg godt savne billeder af de forskellige retter. Ik alle retter der på papiret lige altid er mig, da det kan være svært at forestille sig. Derfor vil et billede være dejligt

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tips & råd til restemad