Single madplan #5

Madplan for uge 33

Jeg har under pressede omstændigheder været nødsaget til at udgive indlægget nu, da vi har meget travlt i morgen og næsten ikke har tid til at puste ud, haha! I morgen står den nemlig både på en 60 års fødselsdag og bryllup om eftermiddagen til ud på natten. Jeg glæder mig til en spændende dag, men inden vi kan komme dertil, må dette indlæg blive udgivet! Og jeg har ventet spændt, for denne uge byder på en masse gode tilbud fra Rema 1000, men også en masse nye retter, som I skal prøve. Som altid er jeg vildt spændt på at høre, hvad I synes om den også! Så endelig smid en kommentar med ris og ros – det hele bliver hørt! Og skulle I ske at have ideer mv, så smid også en kommentar med dette.

Madplanen er fra næste uge, uge 33, og tilbuddene starter altid om søndagen. Mine madplaner vil som altid være til 2 voksne og 2 børn, indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild.

Der vil selvfølgelig vises opskrifter, ingrediensliste og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret.

Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Lad mig høre hvad I synes om den – rigtig dejlig weekend! 🙂

 

Madplan for uge 33

Mandag – Fars hakkedrenge m. bearnaisekartofler & ærter

Ingredienser

  • 1 kg. kartofler
  • 500 g. hk. oksekød
  • 1 pk. bacon i tern
  • 2 breve bearnaise
  • 5 dl. mælk
  • Ærter
  • Salt + peber

Opskrift 

  1. Bacon steges let på en pande og tages derefter af til afdrypning
  2. Farsen røres rundt med baconstykkerne og formes til 4 store bøffer og krydres med salt og peber
  3. Bøfferne steges på panden i baconfedtet (evt. mere fedtstof) indtil de er gennemstegte
  4. Kartoflerne skrælles og koges i letsaltet vand til de er møre
  5. Mælken varmes i en gryde og brevene tilsættes – der røres godt rundt under opkog til saucen har en tykkere konsistens
  6. Ærterne koges i 5 min.
  7. Hæld vandet fra kartoflerne (gem 1 dl.) og vend bearnaisesaucen med det gemte kogevand og server med fars hakkedrenge og ærter!

 

Tirsdag – Boller i karry m. æblesalat

Ingredienser

  • 500 gram svinefars
  • 1 dl. havregryn
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • Salt + peber
  • Karry
  • Fedtstof
  • Mælk
  • 3 ps. ris
  • 2 æbler
  • Easy tasty krøllet salatmix
  • 1 spsk. citronsaft
  • 50 g. rosiner
  • 1 rødløg

Opskrift

  1. Løget skæres fint
  2. Gulerødderne skrælles og rives fint
  3. Svinefars, havregryn, gulerødder, løg, salt, en sjat mælk og peber røres sammen til fars.
  4. Farsen formes til små boller (kugler) og koges 10 min i en gryde med vand
  5. Lad bollerne hvile i vandet i 10 minutter.
  6. Gem 4 dl. vand bollerne har kogt i.
  7. Fedtstof smeltes i en gryde og 2 tsk. karry svitses. Vandet fra bollerne tilsættes gryden, sammen med 1,5 dl. mælk
  8. Lad det koge op og smag til med salt og peber
  9. Kog risene efter anvisning på pakken
  10. Put bollerne i sovsen
  11. Æblerne skylles og skæres i meget tynde skiver
  12. Vend æblerne i citronsaft, rosiner, salat og fintsnittet rødløg

TIP: Lad gerne farsen stå i køleskabet i en halv times tid inden formning til boller.

 

Onsdag – Tomatsuppe m. suppehorn & brød 

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fede hvidløg
  • 2 ds. hakkede tomater
  • ½ ds. tomatpasta / puré (70 g.)
  • 3 dl. grøntsagsbouillon
  • 1 tsk. oregano
  • 3 spsk. olivenolie
  • Salt + peber
  • 200 g. suppehorn
  • Baguettes

Opskrift

  1. Løg og hvidløg skæres/hakkes i grove tern
  2. Varm det op i olivenolie i en gryde – det må ikke blive brunt, men blot bløde.
  3. Put resten af ingredienserne i og lad det simre i 10 minutters tid
  4. Blend suppen når det har simret og smag til med salt og peber
  5. Kog suppehorn og varm brødet i ovnen efter anvisning på pakken

 

Torsdag – klassisk rugbrødsdag

Ingredienser

  • Schulstad levebrød
  • Makrel
  • Smør
  • Leverpostej
  • Gøl kødpølse

TIP: For at gøre rugbrøddet ekstra lækkert kan der tilføjes tomat, agurk, løg, mayonnaise, remolade mm.

 

Fredag – Kyllinge lasagne med hvidkålsplader

Ingredienser

  • ½ hvidkål
  • Revet ost
  • 2 ds. hakkede tomater
  • 450 gram hk. kyllingekød (7-10%)
  • 1 løg
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. salt til vand
  • 3 fede hvidløg
  • Fedtstof
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Blancher hvidkålsbladene i saltet vand & lad dem dryppe af bagefter
  2. Hak løget fint
  3. Brun kylligekødet i en gryde med fedtstof og tilsæt løget, oregano & hvidløg
  4. Tilsæt de flåede tomater og lad det koge godt op
  5. Smag til med salt og peber
  6. Varm ovnen til 200 grader (over/under)
  7. Find et ovnfast fad og start med at ligge hvidkål i bunden. Derefter kødsovs og igenhvidkål. Der skal startes og sluttes med hvidkål.
  8. Hæld revet ost over lasagnen og bag den 30 minutter i ovnen.

 

Lørdag – Medister i grøntsagsfad 

Ingredienser

  • 500 g. medister
  • 4 gulerødder
  • 6 kartofler
  • 2 løg
  • 1 porre
  • 2,5 dl. madlavningsfløde
  • ½ hvidkål
  • Salt + peber

Opskrift 

  1. Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn
  2. Gulerødder, kartofler, løg, porre og hvidkål skæres i mindre stykker
  3. Grøntsagerne lægges i et ildfast fad
  4. Medisteren koges i 10 min. og brunes på en pande
  5. Medisteren skæres i grove tern og tilsættes det indfaste fad
  6. Fløden hældes over fadet og gives 50 min. i ovnen.

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. Er der ikke nok rester tages en rugbrød, eller mixes resterne til en ny ret! 🙂

 

Indkøbsliste fra Rema 1000

Husk at tjekke basislageret inden du handler ind

Frugt & grønt 

  • Gulerødder 1 kg = 7,50 kr.’
  • 2 æbler = 4 kr.
  • Easy tasty krøllet salatmix = 8 kr.
  • Hvidkål = 12 kr.
  • Porrer = 4 kr.
  • 1,5 kg. kartofler =10 kr.

Brød 

  • Schulstad levebrød = 10 kr.
  • Baguettes = 3,95 kr.

Kølevarer + frost

  • Gøl kødpølse = 8 kr.
  • 450 gram hk. kyllingekød (7-10%) = 15 kr.
  • Medister = 15 kr.
  • 500 gram svinefars = 15 kr.
  • 500 g. hk. oksekød = 22,95 kr.
  • Bacon i tern = 10,95 kr.
  • Leverpostej = 7,50 kr.
  • Fine ærter = 9,15 kr.
  • Madlavningsfløde 250 ml. = 9,95 kr.
  • Minimælk = 6,50 kr.
  • Tusindfryd, smør = 10,50 kr.
  • Revet mozzarella = 11,95 kr.

Kolonial

  • Makrel = 5 kr.
  • Bearnaisesauce = 9,85 kr.
  • 4 ds. hk. tomater = 15,80 kr.
  • kogeposeris = 4,50 kr.
  • Suppehorn = 7,95 kr.
  • Rosiner = 8,95 kr.

 

Basislager denne uge:

  • Salt + peber
  • Havregryn 
  • Løg 
  • Karry 
  • Fedtstof 
  • Hvidløg 
  • Citronsaft 
  • Tomatpuré
  • Olivenolie
  • Oregano
  • Grøntsagsbouillon

 

Alt i alt for denne uge er 253,95 kr. Velbekomme! 🙂

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig og super lækker.

 

Husk at du kan følge bloggen på Facebook, hvor alle de nyeste indlæg bliver udgivet. 

   

1 kommentar

  • Henrik

    Vi er helt nye på din blog, men allerede vilde med konceptet. 🙂 Super fint mad i ugens 2 første dage. Keep up the good work

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Single madplan #5