Fyldte madpandekager i ovn uden æg

Madplan for uge 32

Så blev det vidst lørdag igen igen, som tiden dog flyver! Jeg synes næsten lige at jeg har siddet med sidste uges madplan. Hvad synes I om sidste uge? Var den okay? Men lørdag betyder jo som sagt endnu en madplan. Som altid er jeg vildt spændt på at høre, hvad I synes om den også! Så endelig smid en kommentar med ris og ros – det hele bliver hørt! Og skulle I ske at have ideer mv, så smid også en kommentar med dette.

Madplanen er fra næste uge, uge 32, og tilbuddene starter altid om søndagen. Mine madplaner vil som altid være til 2 voksne og 2 børn, indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild.

Der vil selvfølgelig vises opskrifter, ingrediensliste og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret.

Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Lad mig høre hvad I synes om den – rigtig dejlig weekend! 🙂

 

Madplan for uge 32

Mandag – Fyldte pandekager i ovn m. frisk salat

Ingredienser

Dejen:

  • 5 dl. mælk
  • 1 dl. vand
  • 1,5 spsk. smør
  • 3 dl. mel
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • Fedtstof

Fyld:

  • 400 g. hk. oksekød
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 2 fede hvidløg
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 125 g. revet ost
  • Fedtstof
  • Salt + peber

Salat:

  • Iceberg
  • Agurk
  • Rød peber
  • Majs
  • Dressing

Opskrift 

  1. Tænd ovnen på 200 g. varmluft
  2. Mel, salt og bagepulver blandes først sammen, derefter tilsættes vand, mælk og smeltet smør. Der røres godt rundt
  3. Pandekagerne steges på panden i fedtstof.
  4. Oksekødet brunes i en gryde i fedtstof
  5. Løget & hvidløg pilles og hakkes fint
  6. Gulerødderne skrælles og rives fint
  7. Tilsæt gulerødder, løg, hvidløg, tomatpure og hakkede tomater til gryden og lad det koge godt op
  8. Smag til med salt og peber
  9. Læg lidt af fyldet ovenpå en pandekage, pak det ind (saml pandekagen om fyldet) & læg dem i et fad.
  10. Når pandekagerne er fordelt i et ildfast fad/bradepande puttes ost på toppen
  11. Bages i ovnen i 15-20 min.
  12. Salaten skæres som ønsket imens pandekagerne bages i ovnen.

TIP: Frys resten af oksekøddet ned til restedag søndag.

 

Tirsdag – Kyllingebryst m. pasta, broccoli og stegte svampe

Ingredienser 

  • 450 g. kyllingebrystfilet
  • 400 g. pasta
  • 1 broccolihoved
  • 250 g. champignon
  • Fedtstof
  • Salt + peber

Opskrift 

  1. Broccolien skylles og skæres i meget små buketter
  2. Pastaen sættes over til kogning – når de er halvt færdige tilsættes broccolien
  3. Brystfileterne krydres med salt og peber og steges på panden i fedtstof
  4. Champignonerne rense, skæres i skiver og steges på panden sammen med kyllingen (gem fedtstoffet når det er stegt)
  5. Hæld vandet fra pastaen & broccolien og vend det hele sammen med fedtstoffet fra kyllingen & svampene.
  6. Fileterne kan med fordel efter stegning skæres i skiver og ikke serveres hele.
  7. Server! Det smager super skønt og endda også uden sovs.

TIP: Denne ret smager også helt fantastisk med pikantost indeni og pakket rundt med bacon udenom og en tur i ovnen. 

 

Onsdag – Cremet frisk pastaret m. grøntsager og skinke

Ingredienser

  • 350/400 g. frisk pasta
  • ½ liter fløde
  • Grøntsagsblanding fra frost
  • 1 pk. skinke i strimler
  • Salt og peber

Opskrift

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  2. 350/400g. friske pasta koges i 1 min. og lader det dryppe af.
  3. Find et fad og hæld pastaen oveni – vend det med lidt salt og peber
  4. Giv grøntsagerne et opkog kort og si derefter vandet fra.
  5. Tilsæt grøntsagerne til fadet sammen med fløde og skinke og vend det godt sammen.
  6. Synes man at retten er for fed, kan der med fordel kommes en sjat mælk i og røres sammen med.
  7. Bag retten i ovnen i 20 min.

 

Torsdag – klassisk rugbrødsdag

Ingredienser

  • Solsikkerugbrød
  • Leverpostej
  • Kærgården – smør
  • Hamburgerrug – pålækker
  • Mini fiskefrikadeller 10 stk.

TIP: For at gøre rugbrøddet ekstra lækkert kan der tilføjes tomat, agurk, løg, mayonnaise, remolade mm.

 

Fredag – Medister m. kartofler, stegte squash & smørsovs

Ingredienser

  • 500 g. medister
  • Kærgården – smør
  • 2 x squash
  • 1 kg. kartofler

Opskrift

  1. Kartoflerne skrælles og skæres i halve – koges med en smule salt til de er møre
  2. Medisteren steges på panden i fedtstof
  3. Squash skæres i skiver og steges på panden i smør
  4. Smør varmes i en gryde og serveres til medister, kartofler og stegte squash.

 

Lørdag – Champignonsuppe m. brød

Ingredienser

  • 2 løg
  • 500 g. champignon
  • 1 liter hønsebouillon (2 terninger og vand)
  • 35 g. smør
  • 4 spsk. hvedemel
  • 2,5 dl. fløde
  • Citronsaft
  • Baguettes
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Løgene pilles og hakkes fint
  2. Svampene renses og skæres i tynde skiver
  3. Sauter løgene i smør i en gryde – tilsæt derefter champignon
  4. Drys mel over løgene og champignonerne til melet er suget ind i fedtstoffet
  5. Hæld fonden (bouillon) over i gryden lidt efter lidt og pisk det hele sammen.
  6. Lad det simre i 10 minutter
  7. Smag til med fløde, salt, peber og citronsaft
  8. Baguettes varmes i ovnen efter anvisning på emballagen.

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. Er der ikke nok rester tages en rugbrød, eller mixes resterne til en ny ret! 🙂 Her kan med fordel bruges resterne af oksekødet fra mandag – 100 g.

 

Indkøbsliste fra Rema 1000

Husk at tjekke basislageret inden du handler ind

Frugt & grønt 

  • 2 x squash = 8 kr.
  • 1 kg. kartofler = 8 kr.
  • Broccolihvoved = 12 kr.
  • 3 x 250 g. champignon = 30 kr.
  • Agurk = 7 kr.
  • Iceberg = 10 kr.
  • 1 kg. gulerødder = 7 kr.
  • Rød peber = 7 kr.

Brød 

  • Solsikkerugbrød = 9 kr.
  • Baguettes (2 stk. i pk.) = 3,95 kr.

Kølevarer + frost

  • Hamburgerrug – pålækker = 8 kr.
  • 3 x kærgården = 27 kr.
  • 450 g. kyllingebrystfilet = 20 kr.
  • 500 g. medister = 19,95 kr.
  • Skinke i strimler = 9,50 kr.
  • 10 minifrikadeller = 10 kr.
  • 500 g. oksekød = 22,95 kr.
  • Frisk pasta naturel = 9,95 kr.
  • Leverpostej = 7,50 kr.
  • 5 dl. madlavningsfløde = 14,95 kr.
  • 2,5 dl. madlavningsfløde = 8,95 kr.
  • Minimælk = 6,50 kr.
  • Revet mozzarella = 11,95 kr.
  • Grøntsagsblanding = 8,95 kr.

Kolonial

  • Hk. tomater = 3,95 kr.
  • Majs = 4,75 kr.
  • Pastaskruer = 4,50 kr.

Basislager denne uge:

  • Vand
  • Mel
  • Bagepulver
  • Fedtstof
  • Løg 
  • Tomatpuré
  • Hvidløg 
  • Hønsebouillon
  • Dressing
  • Salt + peber 

 

Alt i alt for denne uge er 301,30 kr. Velbekomme! 🙂

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig og super lækker.

 

Husk at du kan følge bloggen på Facebook, hvor alle de nyeste indlæg bliver udgivet. 

   

10 kommentarer

  • Karine

    Tak for en inspirerende blog.
    Vi er gået i gang i sidste uge med at følge din madplan, og det var en rigtig god oplevelse. Der var nogle retter imellem, som vi ikke plejer at få, men børnene var meget positive i forhold til at smage på de nye ting. Jeg havde fx ikke troet at torskerognsdellerne ville blive spist, men ingen problemer.
    Det var også skønt at kunne nøjes med at købe ind en gang, og så bare vide, når man kom hjem fra arbejde, at der var købt ind til aftensmad, det frigav virkelig meget tid, og føltes rigtig godt ikke at skulle tænke på, hvad vi skulle spise til aftenmad i løbet af dagen.
    Mht. rækkefølgen af retterne har jeg dog en lille anke i forhold til ingrediensernes holdbarhed.
    I denne uge er der fx championsuppe til lørdagens menu, men jeg tænker, at championerne ville blive for gamle, hvis vi skal vente helt til på lørdag med at lave suppen.
    Det samme i sidste uge, her lavede vi også torskerognfrikadellerne den sidste dag, fordi vi hellere ville bruge det ferske kød først på ugen, så det ikke nåede at blive for gammelt.Det er ikke kritik, men bare et ønske om, at de lettest fordøjelige varer bliver spist først 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristina

    Super dejlig blog. Elsker hvor nemt det er blevet at spise varieret nemt og billigt. Men ville ønske der kom lidt fiske retter med ind. Bare 1 dag om ugen.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Kamilla

      Vi byttede kyllingen ud med fisk og tænker også medisteren kunne byttes ud med f.eks. Fiskefrikadeller 😄👍🏼

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Natascha

    Du har skrevet 400 gram hakket oksekød i opskriften og 500 gram på indkøbssedlen. Hvad skal man gå efter? 🙂

    Desuden så er det nogen dejlige nemme retter som vi allerede har fået en masse ud af i sidste uge.. Vi glæder os til de fremtidige planer <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Madforfattigrøve

      Hej Natascha,

      Der står 400 g. i opskriften, men de sidste 100 g. skal gemmes til restedag om søndagen – fryses ned indtil. Det står som TIP i bunden af mandags opskrift 🙂

      Og tusinde tak for dine søde ord, det varmer 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristina

    Du har glemt at skrive skinkestrimler på sedlen 😊 derudover kan jeg fortælle at hvis man har lige lagt til Netto (eller bare handler der) er der fast oksekød på 400 g.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Madforfattigrøve

      Hej Kristina,

      Tak fordi du lige gjorde mig opmærksom, den svippede lige. Det er hermed rettet 🙂

      Jeg bruger dog altid 500 g, da jeg mener man får mere for pengene – det er et par kroners forskel her i hvert fald. 🙂 Og så er der 100 g. til restedagen om søndagen man kan eksperimentere lidt med. Men tak for din kommentar 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carina

    Onsdag: hvordan tænker du at retten ville være hvis man:

    1: i stedet for at tilføje mælk erstattede halvdelen af fløden med mælk fordi man synes retten er for fed/indeholder for mange kalorier

    2: erstatter den friske pasta med kogt tænker halvkogt alm pasta? Og hvor meget rå pasta tænker du at man så skal bruge? Tænker ikke man skal bruge 500 g rå pasta nemlig 😊

    Hilsen Carina

    PS tak for en god side og dejligt der er begyndt at komme grøntsager i retterne 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Hej med dig…
    Mandagsretten. Hvad gør man hvis man ikke har varmluft?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Madforfattigrøve

      Hej Louise,

      Man kan sagtens bruge alm. over/under varme 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fyldte madpandekager i ovn uden æg