Bløde gulerodsboller uden æg

Fødselsdags black magic cake!

20479711_459371581106102_1387956869620805900_n

Hurrraaa! I dag er det min fødselsdag! En dag på året jeg ALTID elsker. Mest fordi jeg får lov til at stå i køkkenet og lave de lækreste kager! Jeg elsker simpelthen bare at imponere gæsterne (forhåbenlig!), og lad mig bare sige at alle gæsterne var yderst tilfredse med resultatet. I år fik jeg dog lidt assistance af min kære søster, som havde været til overnatning – der var mange boller og kager der skulle laves.. og ikke nok tid! 😛

Men dettes års bageri endte ud i en lækker black magic cake af egen opskrift udover kage moussen, den fik Dr. Oetker pænt lov til at lave. Egentlig har jeg læææænge ville begive mig ud i at lave en, men har aldrig syntes at anledningen har været god og passende lige til sådan en kalorie-chokolade-bombe. Men nu var den der og jeg greb chancen! Den var forholdsvis nem at begive sig ud i, men der skal bruges mange ingredienser, så meget skal der handles.. og den er ikke just billig at lave. Nu sidder I og tænker hvorfor filan hun mon smider den herind så, men det gør jeg af den grund at den blev ALT for lækker til ikke at skulle deles – og det ER en kage alle burde prøve.

Dagen i dag har været helt fantastisk, og præcis som jeg havde ønsket mig. Dejligt selskab, lækkert vejr, gode gaver og vellykkede bløde gulerodsboller og kage. Nu ikke dårligt at have fødselsdag. Opskriften kommer her <3

 

Black magic cake (12-14 pers.)


Ingredienser

Bunde

  • 150 g. flydende margarine
  • 250 g. sukker
  • 50 g. flormelis
  • 250 g. mel
  • 1 dl. mælk
  • 4 spsk. kakaopulver (drikkekakao)
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 æg

Chokolademousse

  • Kage mousse fra Dr. Oetker
  • 2,5 dl. mælk

Pynt

  • En bakke jordbær
  • 8 stk. toffefee
  • 4 mini skildpadder
  • En bakke blåbær
  • 5 chokoladetoppe med karamelfyld

 

Opskrift 

  1. Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn.
  2. Find en springform – 22 cm.
  3. Flyde margarine, sukker, flormelis og æg puttes i en skål – pisk med en el-pisker til sukkeret er rørt ud
  4. Derefter puttes mælk i – pisk igen – og til sidst mel, bagepulver og kakaopulver i – endnu engang skal der piskes.
  5. Dejen hældes i springformen og bages i ovnen i 20 min. ved 200 g. alm. ovn
  6. Imens kagen bages laves chokolademoussen
  7. Pulveret hældes i en skål sammen med mælk og der piskes godt igennem – enten med piskeris eller elpisker.
  8. Stilles på køl MINDST en time før servering.
  9. Når kagen er bagt færdig skal den køle helt af.
  10. Når kagen er kølet helt af skæres ført den mørke top af ( ikke meget!)
  11. Derefter skæres kagen over, så der bliver 2 lige store bunde.
  12. Den ene kagebund ligges på et serveringsfad og der smøres mousse ovenpå kagen.
  13. Derefter lægges den anden kagebund ovenpå moussen og der smøres endnu engang med mousse ovenpå kagebunden og hele vejen rundt langs siderne på kagen, så hele kagen er dækket med mousse.
  14. Jordbær og blåbær skylles og ved jordbær fjernes den grønne top.
  15. 13-14 jordbær puttes først på kagen, derefter lidt tilfældigt med alt chokoladen og til sidst puttes blåbær hvor der er manglende huller på kagen.
  16. Resten af jordbær og blåbær ligges omkring kagen til pynt.
  17. Stil kagen på køl og server vidunderet for dit selskab.

 

20476370_459371597772767_6576908778271217652_n

Husk at du kan følge bloggen på Facebook, hvor alle de nyeste indlæg bliver udgivet .

   

9 kommentarer

  • Jane

    Kan bundene fryses

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi

    Kan denne kage laves dagen i forvejen eller skal den laves og spises forholdvis efter

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Madforfattigrøve

      Hej Heidi,

      Jeg lavede kagebunde dagen forinden og selve topping på dagen. Jeg har af erfaring at toppen godt kan falde sammen, og derfor ville jeg ikke selv turde lave den dagen før – af panik for at skulle lave det hele om i sidste øjeblik. Men! Kagen kan godt laves om morgenen og bruges senere på dagen. Men igen, hold øje med den hele tiden og hvis du kan, så lav den så sent som muligt 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kamilla

    Kan kagen laves dagen før? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor ser den lækker ud – den må prøves til mine forældres 30 års bryllupsdag!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stina

    Drikke kakao ??
    Vil det sige nesquik , eller er det den man normalt bager med ??

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Madforfattigrøve

      Ja, det kunne sagtens bruges. Tænker at alle former hvor der kan bruges pulver til mælk kan bruges. 🙂 Normalt bruger man bagekakao, men jeg synes det bliver klart lækrest med drikkekakao, da den ikke er så tung i smagen.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma

    Kan det hele også købes i rema1000 😉😉😉😉?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Madforfattigrøve

      Hejsa! Chokolademoussen er købt i Føtex, da Rema 1000 ikke havde dette. Men hvis du laver moussen fra bunden af er jeg HELT sikker på at du kan købe ind til hele kagen derfra 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bløde gulerodsboller uden æg