Midnatsglæde og verdens nemmeste iskaffe!

Madplan for uge 31

uge-31

Så blev det lørdag igen, hvilket betyder endnu en madplan. Som altid er jeg vildt spændt på at høre, hvad I synes om den! Så endelig smid en kommentar med ris og ros – det hele bliver hørt!

Madplanen er fra næste uge, uge 31, og tilbuddene starter altid om søndagen. 🙂 Mine madplaner vil som altid være til 2 voksne og 2 børn, indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Jeg har denne gang valgt at smide en lille dessert ind lørdag aften, for at skabe en smule variation i madplanerne, når prisen er presset helt i bund. 🙂

Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret.

Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Lad mig høre hvad I synes om den – rigtig dejlig weekend! 🙂

 

Madplan for uge 31

Mandag – Torskedeller m. nye kartofler, smørsauce og kogte blomkål

Ingredienser

  • 3 ds. torskerogn (600 g.)
  • 1 løg
  • 2 spsk. mel
  • 2 gulerødder
  • ½ dl. vand
  • Salt+ peber
  • 1 kg. kartofler
  • 1 pk. smør til sauce
  • Blomkålshoved
  • Fedtstof

Opskrift

  1. Løget pilles og snittes fint
  2. Gulerødderne skylles, skrælles og rives fint
  3. Torskerogn, gulerødder, vand, løg, lidt salt og peber & mel blandes sammen til en fars
  4. Kartoflerne skrælles og koges
  5. Blomkål deles i mindre stykker og koges indtil de er møre
  6. Torskefarsen formes til deller og steges i fedtstof på en pande
  7. Til sidst varmes smør til smørsauce og serveres med torskedeller, kartofler og kogte blomkål.

 

Tirsdag – Svensk pølseret m. kyllingepølser

Ingredienser

  • 300 gram kyllingepølser
  • 75 gram tomatpuré
  • 650 gram nye minikartofler i bakke
  • 1 finthakket løg
  • 2,5 dl fløde
  • Mælk efter behov
  • Fedtstof

Opskrift

  1. Kog kartoflerne og lad dem køle af
  2. Skær pølserne og kartoflerne i små skiver
  3. Hak løget – gerne groft
  4. Svits løg, kartofler og pølser i en gryde
  5. Tilsæt tomatpuré og fløde – lad det simre i 10 minutters tid
  6. Hvis der ønskes mere sovs – tilsæt her en smule mælk

 

Onsdag – Svinemørbrad m. pomfritter, bearnaisesauce & ovnbagte rodfrugter

Ingredienser

  • Bearnaisesauce
  • Pommes frites 1 kg.
  • Øko. rodfrugter fra frost
  • 500 g. svinemørbrad
  • Salt + peber
  • Mælk

Opskrift

  1. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn
  2. Læg mørbraden på en rist over et ovnfast fad af passende størrelse. Komlidt vand i fadet under risten.
  3. Den skal have 20 min. i ovnen på 200 grader – eller indtil stegetemperaturen er 55 grader.
  4. Mørbraden skal hvile 10 min. inden den skæres.
  5. Pommes frites & rodfrugter puttes på en bageplade og laves efter anvisning på pakken.
  6. Når maden er ved at være færdig laves saucen. Bearnaisesaucen laves ved at hælde 4-5 dl. mælk i en gryde og lad det varme godt op. Tilsæt derefter 2 breve bearnaisesauce og lad det koge godt op. Nogle er helt overbeviste om at der skal margarine/smør i bearnaisesaucen og dette er slet ikke nødvendigt. Det er bare spild af fedtstof og giver (for mig) ingen mening at tilsætte. Saucen bliver ganske fin med smag og konsistens uden.

TIP: Mørbraden kan også laves i Actifryen, hvilket bliver helt formidabelt! 

 

Torsdag – klassisk rugbrødsdag

Ingredienser

  • 2 x fuldkornsrugbrød
  • Leverpostej
  • Smør / tusindfryd
  • Hamburgerrug
  • Tun

TIP: For at gøre rugbrøddet ekstra lækkert kan der tilføjes tomat, agurk, løg, mayonnaise, remolade mm.

 

Fredag – Tarteletter (ca. 20 stk)

Ingredienser

  • 500 gram kylling fra en hel kylling
  • 1 ds. aspargesnitter
  • 2,5 dl fløde
  • 2 dl. hønseboullion
  • 2 pk. Tarteletbunde
  • 25 gram smør
  • mel
  • 2 gulerødder
  • 1 løg

Opskrift

  1. Skær gulerødder og løg i tern
  2. Put vand i en gryde sammen med grøntsagerne
  3. Kog kyllingen i vandet med grøntsagerne til den er mør og falder fra hinanden (gerne 1,5-2 timer)
  4. Mål 500 gram kylling af, resten af kyllingen gemmes til lørdag.
  5. Gem vandet kyllingen har kogt i! Hæld det fra i en skål. (det skal bruges som bouillon til sovsen)
  6. Lav en opbagt sovs med smør og mel. (Lav en smørbolle)
  7. Væden fra asparges sigtes ned i gryden.
  8. Fløde og bouillon tilsættes og det koges let op.
  9. Når saucen er kogt igennem tilsættes hønsekød og aspargessnitter i.
  10. Tarteletterne varmes i 4-5 minutter i ovnen på 200 grader over/under og de fyldes med kødfyldet ved servering.

 

Lørdag – Pastasalat med kylling + dessert (jordbærgrød)

Ingredienser

  • 500 gram pasta
  • resterne af kylling fra fredag
  • 50 gram fine ærter
  • Cherrytomater
  • Agurk
  • Grøn pesto
  • 2 stk. jordbærgrød + mælk

Opskrift

  1. Kog pastaen og stil den til afkøling i køleskabet.
  2. Steg kyllingen på panden (i små stykker)
  3. Skær grøntsagerne ud
  4. Vend pasta, grønsager og kød med passende pesto.
  5. Serveres kold!
  6. Jordbærgrøden serveres med mælk ovenpå til dessert.

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. Er der ikke nok rester tages en rugbrød, eller mixes resterne til en ny ret! 🙂

 

Indkøbsliste fra Rema 1000

Husk at tjekke basislageret inden du handler ind

Frugt & grønt 

  • 1 kg. gulerødder = 5 kr.
  • Blomkål = 12 kr.
  • 650 gram nye minikartofler i bakke = 8 kr.
  • Agurk = 5 kr.
  • Cherrytomater = 11 kr.
  • 1 kg. kartofler = 10 kr.

Brød 

  • 2 pk. fuldkornsrugbrød = 11 kr.

Kølevarer + frost

  • Hamburgerryg = 9,95 kr.
  • 2 pk. Smør / tusindfryd = 21 kr.
  • Leverpostej = 7,50 kr.
  • Kyllingepølser = 9,95 kr.
  • 2 x 250 ml. fløde = 10 kr.
  • Fersk dansk hel kylling = 29 kr.
  • 500 g. svinemørbrad = 25 kr.
  • 1 l. mælk = 6,50 kr.
  • Danske fine ærter = 9,15 kr.
  • Pommes frites = 10,95 kr.
  • Øko. rodfrugtmix = 12,95 kr.

Kolonial

  • Tun = 5 kr.
  • 2 stk. jordbærgrød = 10 kr.
  • Aspargessnitter = 8,95 kr.
  • Bearnaisesauce = 9,95 kr.
  • Grøn pesto = 7,50 kr.
  • Skuer = 4,50 kr.
  • 2 pk. Tarteletbunde = 15,58 kr.
  • 3 stk. Torskerogn = 21 kr.

Basislager denne uge:

  • Løg
  • Mel
  • Vand
  • Salt + peber
  • Fedtstof 
  • Tomatpuré
  • Hønseboullion

Alt i alt for denne uge er 306,38 kr. Velbekomme! 🙂

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig og super lækker.

 

Husk at du kan følge bloggen på Facebook, hvor alle de nyeste indlæg bliver udgivet. 

   

6 kommentarer

  • Ina

    Nemt, lækkert, fascinerende jeg er fan og direkte hoppet på vognen. Idag prøvede jeg og lave torskerogn deller. Anderledes, ikke jubel men heller ikke skræmt. Synes dog selvom jeg fuldte opskrift de blev noget vandet, så de faldt fra hinanden, men der kom mere mel i anden portion. Man skal smage 3 gange før man kan sige om det er no go, så retten skal laves to gange mere. Før om vi ved om den skal i opskrift bog eller forblive på nettet. Det er absolut ikke sidste gange du ser mig her på nettet.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Jeg er simpelthen kæmpe fan af dine madplaner, billig mad og så meget forskelligt og oven i købet lækkert !😍👍🏼 Min kæreste er ret kræsen men har da alligevel formået at få ham overbevist om at det ikke er alt der er helt forfærdeligt !🙈
    Shoutout for dit arbejde hver eneste uge og at du vil dele det med os andre !😊😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Madforfattigrøve

      Hej Louise,

      Tusinde tak skal du have for dine søde ord. Det varmer så meget. <3

      Dejligt at du fik din kæreste med på holdet, det er så godt! Bliv endelig ved. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • pia frølund

    hvorfor kan man ikke printe opskrifter osv ud ?????

    Mvh PIa FRølund

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Madforfattigrøve

      Det er simpelthen fordi at der ikke er fundet en løsning på det endnu, jeg håber at kunne finde en snarest så det kan printes ud 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lone Johansen

    God madplan.
    Hvor længe giver du mørbrad i Actifry?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Midnatsglæde og verdens nemmeste iskaffe!