Madplan for uge 30

Hvor billigt kan det gøres? #8

19238622_436562976720296_1057081041_o

Så blev det sidst på måneden igen igen.. Og også en tid hvor mange familier bliver en smule presset økonomisk. Madplanen her er en overlevelsesmadplan. Den er som altid lavet på et meget lavt budget, hvilket er det primære fokus. Jeg synes det er fantastisk at se, hvor billigt det egentlig kan gøres – og ikke mindst at gøre noget stort ud af noget småt! Og jeg synes det er vigtigt at vide, at det sagtens kan lade sig gøre, for det kan det. Også uden at man lever af brød, grød og vand. 🙂

Denne gang, aftensmad til 2 voksne og 2 børn til én uge, 244,85 kr.  Mine madplaner vil altid indeholde én rugbrødsdag og én restedag simpelthen for at gøre det billigt, varierende og reducere madspild! Husk at denne slags madplan ikke lægger primært vægt på hverken at skulle være sundt, voldsomt varierende eller tag selv bord, som sagt er det REN overlevelse for en familie med 2 voksne og 2 børn. Og ikke alle ugerne indeholder store mængder af kød.

Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på. Jeg håber I kan bruge madplanen, og ellers er I altid velkomne til at komme med input, idéer mm. Ikke hold jer tilbage 🙂

Du som altid kan følge bloggen på Facebook & Instagram.

 

Madplan – hvor billigt kan det gøres? #8

Mandag – Cowboytoast

Ingredienser

  • 500 g. hk. oksekød
  • 3 tsk. soyasauce
  • 2 æg
  • 2 løg
  • Smør
  • Ketchup
  • 16 skiver toastbrød
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn.
  2. Fars, salt, peber, soyasauce og æg røres sammen
  3. Lad det hvile på køl i 15 min.
  4. Læg 8 skiver brød på en bageplade og put ca. 60/65 g. kød på hver af skiverne
  5. Bag brødet i ovnen (uden top) i 12 min.
  6. Løget skæres i tynde ringe og brunes på panden i smør til de er bløde
  7. Når brødene tages ud af ovnen kommes toppen (de sidste skiver) oven på igen og laves i toastmaskinen
  8. Kom blødeløg og ketchup i toasten, når den er færdig i maskinen og server!

 

Tirsdag – Stegte ris med svinekød, grønt og æg 

Ingredienser

  • 1 pk. risblanding
  • 500 g. hk. svinekød
  • 1 løg
  • 2 fede hvidløg
  • 3 gulerødder
  • 4 æg
  • lidt mælk
  • Fedtstof
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Svinekød brunes i fedtstof i en wok
  2. Løgene skæres i tern  & gulerødderne skylles og rives
  3. Tilsæt gulerødder og løg i gryden sammen med risblandingen
  4. Æg, mælk, salt og peber blandes til en æggeblanding og tilsættes risblandingen til sidst.

 

Onsdag – Grøntsagssuppe m. brød

Ingredienser

  • 2 porrer
  • 2 løg
  • 6 gulerødder
  • 600 g. kartofler
  • 1 liter grøntsagsfond (bouillon + vand)
  • Fedtstof
  • Baguette 2 stks.
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Gulerødder, løg, porrer & kartofler skæres i mundrette bider og svitses i en gryde i fedtstof
  2. Kom grøntsagsfond over og lad det simre indtil grøntsagerne er møre
  3. Det hele blendes bagefter og smages til med salt og peber
  4. Brødet varmes i ovnen/ristes og serveres med suppen.

 

Torsdag – Rugbrødsdag

Ingredienser

  • 2 pk. fuldkornsrugbrød
  • Leverpostej
  • Smør / tusindfryd
  • Hamburgerrug
  • Salami i skiver

TIP: For at gøre rugbrøddet ekstra lækkert kan der tilføjes æg, tomat, agurk, løg, mayonnaise, remolade mm.

 

Fredag – Squash risotto m. brød

Ingredienser

  • 2 squash
  • Olie
  • 50 gram smør
  • 75 gram parmesanost
  • 2 løg
  • 4 dl. grødris
  • 2 fede hvidløg
  • 8-10 dl bouillon (høns eller grøntsags)
  • Salt + peber

Opskrift

  1. 25 gram smør smeltes gylden i en gryde og champignonerne steges ved kraftig varme i 3-4 minutter (til de er gyldne)
  2. Squash skylles og skæres i små tern sammen med løgene og sauter det i gryden i et par minutter
  3. Tilsæt risene og lad det sautere til risene er gennemsigtige
  4. Kom varm bouillon i det efter lidt og rør godt rundt hver gang fond tilsættes
  5. Til sidst vendes ost i risottoen – smag til mad salt og peber
  6. Brød varmes i ovnen efter anvisning på emballagen

TIP: Man kan med fordel bruge hvidvin i stedet for alt bouillonen & i stedet for grødris kan der også bruges risottoris

 

Lørdag – Lasagne m. råkostsalat

  • 500 g. hk. oksekød
  • 1 pk. revet mozzarella
  • 1 løg
  • 1 lasagneblanding
  • Mælk + vand
  • 6 gulerødder
  • 2 æbler
  • Citronsaft
  • Fedtstof

Opskrift

  1. Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn
  2. Gulerødderne & æblerne skrælles og rives
  3. Løget pilles og hakkes fint
  4. Brun kødet i fedtstof i en gryde og løg tilsættes
  5. Tilsæt lasagneblandingen (pulveret) og rør godt rundt
  6. Tilsæt vand og mælk efter anvisning på pakken
  7. Lad det koge godt op og rør rundt
  8. Fordel lasagnefyldet i et ildfast fad skiftevis fyld og lasagneplader – start med fyld.
  9. Når der er 15 min. tilbage af lasagnen puttes revet ost på toppen og bages færdigt i ovnen
  10. Råkostsalaten laves ved at de revne gulerødder og æbler blandes sammen i en skål og der smages til med citronsaft
  11. Server lasagnen med råkostsalaten.

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. Er der ikke nok rester tages en rugbrød, eller mixes resterne til en ny ret! 🙂

 

Indkøbsliste fra Rema 1000:

Husk at tjekke basisbageret inden du handler ind.

Brød:

  • 2 pk. baguettes = 7,90 kr.
  • 2 pk. fuldkornsrugbrød = 11 kr.
  • 2 pk. hvedetoast = 8,40 kr.

Frugt & grønt:

  • 2 æbler = 4 kr.
  • 1 kg. kartofler = 8 kr.
  • 2 kg. gulerødder = 15 kr.
  • 2 stk. porrer = 8 kr.
  • 2 stk. squash = 12 kr.

Køle & frostvarer:

  • Hamburgerryg = 9,95 kr.
  • 500 g. hk. svinekød = 20,95 kr.
  • 1000 g. hk. oksekød = 45,90 kr.
  • Salami i skiver = 9,95 kr.
  • Frilandsæg = 16,95 kr.
  • Tusindfryd smør = 10,50 kr.
  • Revet parmasan = 11,95 kr.
  • Revet mozzarella = 11,95 kr.
  • Risblanding = 9,95 kr.

Kolonial:

  • Grødris = 10 kr.
  • Lasangeblanding = 14,95 kr.

Basislager denne uge:

  • Soyasauce
  • Løg
  • Ketchup
  • Salt + peber
  • Hvidløg
  • Margarine
  • Grøntsags- og hønsebouillon
  • Olie
  • Citronsaft

Alt i alt for denne uge er 244,85 kr. Velbekomme! 🙂 

 


Mangler du mere inspiration til billige madplaner: 

//Hvor billigt kan det gøres? #1

//Hvor billigt kan det gøres? #2

//Hvor billigt kan det gøres? #3

//Hvor billigt kan det gøres? #4

//Hvor billigt kan det gøres? #5 

//Hvor billigt kan det gøres? #6

//Hvor billigt kan det gøres? #7

 

   

2 kommentarer

  • K

    Bare HURRA for dine madplaner altså!! Cool at der er opskrifter og budget med – kæmpe inspiration til os fattigrøve :-))

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Madforfattigrøve

      Tusinde tak for dine søde ord, de varmer så meget. Jeg er rigtig glad for, at de kan bruges. Tak til dig. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan for uge 30