Single madplan #4

Madplan for uge 30

30

Så blev det lørdag igen, hvilket betyder endnu en madplan. Som altid er jeg vildt spændt på at høre, hvad I synes om den! Så endelig smid en kommentar med ris og ros – det hele bliver hørt!

Madplanen er fra næste uge, uge 30, og tilbuddene starter altid om søndagen. 🙂 Mine madplaner vil som altid indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Jeg går rigtig meget op i at bruge alle ingredienserne der bliver købt i løbet af ugen, nemlig for ikke at smide noget ud.

Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret.

Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Lad mig høre hvad I synes om den – rigtig dejlig weekend! 🙂

 

Madplan for uge 30

Mandag – Okseret m. karry & grøntsager

Ingredienser

  • 2 ps. ris
  • 500 gram oksekød
  • 1 pose grøntsagsblanding fra frost
  • 1 løg
  • Danske angelle tomater (halvdelen af pakken)
  • 2 forårsløg
  • 2,5 dl. vand + grøntsagsbouillon
  • Olie
  • Karry + salt + peber

Opskrift

  1. Risene koges efter anvisning på emballagen
  2. Løg & forårsløg skæres i grove tern og svitses i en gryde med lidt olie og 2 tsk. karry
  3. Tomaterne skæres i halve
  4. Oksekødet brunes derefter i gryden og grøntsagsblandingen samt tomaterne tilsættes
  5. En halv grøntsagsboullion opløses i 2,5 dl. vand, dette tilsættes i gryden.
  6. Til sidst tilsættes de kogte ris, og dette blander du godt sammen og smager til med peber og salt.

 

Tirsdag – fyldte kyllingekebab tortillas i ovn m. frisk salat

Ingredienser

  • Kyllingekebab
  • Fuldkornstortillas
  • 3 gulerødder
  • 2 løg
  • 3 fede hvidløg
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 spsk. tomatpasta
  • Revet mozzarella
  • Iceberg
  • Agurk
  • Majs
  • 2 røde peber
  • Fedtstof

Opskrift

  1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft
  2. Gulerødder, løg, 1 rød peber & hvidløg rives/snittes fint
  3. Kyllingekebab varmes i en gryde i lidt fedtstof
  4. Hvidløg, løg, rød peber gulerødder, halvdelen af majsdåsen, tomatpasta tilsættes
  5. De hakkede tomater tilsættes nu. Lad det simre i lidt tid.
  6. Læg lidt af fyldet ovenpå en tortilla, pak det ind (saml pandekagen om fyldet), læg dem i et fad.
  7. Når pandekagerne er fordelt i et ildfast fad/bradepande puttes ost på toppen
  8. Bages i ovnen i 15-20 min.
  9. Imens pandekagerne bages i ovnen skæres salat som ønsket og server!

 

 

Onsdag – Gulerodssuppe m. brød 

Ingredienser

  • 450 gram gulerødder
  • 2 løg
  • 3 fede hvidløg
  • 8 dl. grøntsagsbouillonvand (2 stk. terninger)
  • 3 spsk. olie
  • 2 pk. baguettes (2 stk.)
  • salt + peber

Opskrift

  • Skræl gulerødder og skær dem i små tern
  • Løg og hvidløg pilles og hakkes i tern
  • Olien varmes op i en gryde og løg/hvidløg steges (ikke brune!)
  • Hæld bouillonvandet i og tilsæt gulerødder
  • Lad det koge under låg i 25 minutters tid eller til grøntsagerne er helt møre
  • Når suppen er kølet en smule af blendes det – tilsæt vand hvis den er for tyk.
  • Smag til med salt og peber.
  • Varm brødet og server med suppen

 

Torsdag – klassisk rugbrødsdag

Ingredienser

  • Herkules rugbrød
  • Leverpostej
  • Smør / tusindfryd
  • Hamburgerrug
  • Salami i skiver

TIP: For at gøre rugbrøddet ekstra lækkert kan der tilføjes tomat, agurk, løg, mayonnaise, remolade mm.

 

Fredag – Farseret porre med kartofler, sovs & rodfrugtmix

Ingredienser

  •  500 gram svinekød
  •  1 løg
  •  2 porrer
  • Fedtstof
  • 2 gulerødder
  • 1 dl. havregryn
  • 1 kg. kartofler
  • Mælk
  • Rasp
  • Øko. rodfrugtmix fra frost
  • Salt + peber

Opskrift

  1.  Skræl og kog kartoflerne
  2. Kog porrerne
  3. Rør svinefars, løg, revet gulerødder, havregryn, en anelse mælk, salt og peber sammen.
  4. Rul herefter fars rundt om porrerne og drys rasp ovenpå (5 stk ca alt efter størrelse)
  5. Steg farsen med fedtstof på en pande
  6. Lav en opbagt sovs (smør steges i gryden, mel tilsættes til en smørbolle. Hæld kartoffelvand i og smag til med salt + peber + kulør)
  7. Put rodfrugterne i et ildfast fad og bag dem i ovnen efter anvisning på pakken

 

Lørdag – Hjemmelavet salatpizza (bradepande)

Ingredienser 

  • 600 gram mel
  • 3 dl. vand
  • 50 gram gær
  • 0,5 dl. olie
  • Gul peber
  • Salt
  • Revet mozzarella
  • 1 pk. skinke i strimler
  • 1 pk. pepperoni i skiver
  • Easytasty krøllet salatmix
  • Agurk
  • Danske angelle tomater
  • Dressing

Pizzasauce

  • 1 ds. hk. tomater
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. sukker
  • 2 fede hvidløg
  • ½ tsk. salt

Opskrift

  1. Mel, vand, olie, gær og lidt salt blandes sammen og æltes til en bolle.
  2. Dejen skal hæve i en halv time
  3. Rul dejen ud på bordet og læg den over på en bradepande
  4. De hakkede tomater, hvidløg, oregano, sukker og salt blendes til pizzasauceog hældes over dejen
  5. Halvdelen af osten fordeles på pizzabunden.
  6. Gul peber skæres i strimler
  7. Skinke, gul peberfrugt og pepperoni fordeles som det næste – resten af osten som det sidste.
  8. Pizzaen skal have ca. 20 min. i ovnen på 225 grader eller efter hvilken sprødhed man ønsker.
  9. Salaten skæres til at komme ovenpå pizzaen
  10. Dressing puttes på efter ønske og serveres!

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. Er der ikke nok rester tages en rugbrød, eller mixes resterne til en ny ret! 🙂

 

Indkøbsliste fra Rema 1000

Husk at tjekke basisbageret inden du handler ind

Frugt & grønt 

  • 2 kg. gulerødder = 14 kr.
  • Pebermix = 12 kr.
  • 1 kg. kartofler = 5 kr.
  • Iceberg = 10 kr.
  • 2 stk. dansk agurk = 12 kr.
  • 2 porrer = 8 kr.
  • Forårsløg = 5 kr.
  • Easy tasty salat = 8 kr.
  • Danske angelle tomater = 10 kr.

Brød 

  • Baguettes = 3,95 kr.
  • Herkules rugbrød = 10 kr.
  • Fuldkornstortillas = 10 kr.

Kølevarer + frost

  • 500 g. hk. oksekød = 20 kr.
  • Kyllingekebab = 20 kr.
  • 500 g. hk. svinekød  = 20,95 kr.
  • Hamburgerryg = 9,95 kr.
  • Smør / tusindfryd = 10,50 kr.
  • Leverpostej = 7,50 kr.
  • Gær = 0,95 kr.
  • Minimælk = 6,50 kr.
  • 2 ps. revet mozzarella = 23,90 kr.
  • Skinke i strimler = 9,95 kr.
  • Salami i skiver = 9,95 kr.
  • Pepperoni = 10,75 kr.
  • Grøntsagsblanding fra frost = 8,95 kr.
  • Øko. rodfrugtmix fra frost = 12,95 kr.

Kolonial

  • 2 ds. hakkede tomater = 7,90 kr.
  • Hvedemel = 6,95 kr.
  • Kogeposeris = 4,50 kr.
  • Majs = 4,75 kr.

Basislager denne uge:

  • Løg
  • Vand + grøntsagsbouillon
  • Olie
  • Karry
  • Salt + peber
  • Hvidløg
  • Tomatpuré
  • Margarine
  • Havregryn 
  • Oregano
  • Sukker
  • Dressing
  • Rasp

Alt i alt for denne uge er 305,85 kr. Velbekomme! 🙂

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig og super lækker.

 

Husk at du kan følge bloggen på Facebook, hvor alle de nyeste indlæg bliver udgivet. 

   

4 kommentarer

  • Anette

    Fantastisk godt og stort stykke arbejde. Vi bruger din madplan hver uge. Og sparre en masse penge

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Madforfattigrøve

      Hejsa! Tusinde tak skal du have, det varmer helt vildt. 🙂 Jeg er glad for, at den kan bruges. Tak. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Benny Engelsen

    Hvor er disse vare købt?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Single madplan #4