Madplaner Ugeplaner

Madplan for uge 26

 

unavngivet

Jeg beklager virkelig min manglende aktivitet i denne uge, men faktum er at jeg simpelthen har været ovenud presset på hjemmefronten! Vores lille Liam har fået lagt dræn i denne uge, så det har fyldt ret meget. Men der er ved at være ro herhjemme nu, så det giver forhåbentlig lidt mere tid til at give jer lidt læsestof. 🙂

Men lørdag blev det jo også! Og I denne uge, er der 7 dages aftensmad til 2 voksne og 2 små børn for 289,50 kr. Mine madplaner vil som altid indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Jeg går rigtig meget op i at bruge alle ingredienserne der bliver købt i løbet af ugen, nemlig for ikke at smide noget ud. Alt kan gemmes, det kræver blot lidt kreativitet. I denne uge vil der også.. igen.. være en lasagne, men med de gode tilbud der i denne uge, er det NØD TIL at blive udnyttet.

Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på. Dog valgte jeg i sidste uge, at skrive de ting fra basislageret der skal bruges i madplanen, dog ikke med priser grundet det oftest er noget I har hjemme. (Eller jeg har i hvert fald altid!)🙂

Jeg håber det er lige til at gå til.. og velbekomme! 🙂

 

Madplan uge 26

Mandag – Klassiske flæskestegsburgere 

Ingredienser

  • 4 skiver flæskesteg
  • Rødkål
  • Syltede agurker
  • 4 fuldkornsburgerboller
  • Dressing
  • Vand
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Gnid salt ned mellem sværene og krydr stegen med peber
  2. Find et ildfast fad og læg flæskestegen deri sammen med en smule vand så det dækker lidt af bunden af flæskestegen
  3. Tænd ovnen på 200 grader over/under varme og sæt stegen ind i ovnen – lad stegen få 1 time og 20 min. i ovnen
  4. Sørg for undervejs at hælde lidt af væden i fadet over flæskestegen for at gøre sværene ekstra sprøde
  5. Stegen er helt færdig når den når en temperatur indeni på 55 grader.
  6. Lad flæskestegen hvile lidt inden den skæres ud i skiver. (Gem halvdelen af stegen til tirsdag)
  7. Varm burgerbollerne i ovnen efter anvisning på pakken
  8. Smør bollen med dressing
  9. Fyld burgeren med, rødkål, flæskesteg og syltede agurker.

HUSK AT GEMME HALVDELEN AF STEGEN TIL TIRSDAG. 

 

Tirsdag – Cremet pastaret m. flæskesteg & champignon

Ingredienser

  • 2 fede hvidløg
  • Resterne af flæskestegen (400-500 g.)
  • 400 g. spaghetti
  • 2 dl. fløde
  • 1 løg
  • 250 g. champignon
  • Olivenolie
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Kog pastaen
  2. Svampene skylles, renses og skæres i skiver
  3. Løg og hvidløg snittes fint
  4. Flæskestegen skæres i små stykker
  5. Løg og hvidløg svitses i olivenolie i en wok/pande ved middel varme- de må ikke få farve, men blot blive bløde og gennemsigtige
  6. Løgene tages af panden og den varmes herefter godt op – derefter tilsættes svampene
  7. Når svampene er let svitset tilsættes løg og hvidløg igen sammen med flæskestegen.
  8. Fløden tilsættes sammen med det kogte spaghetti. Lad det simre i kort tid.
  9. Smag til med salt og peber

 

Onsdag – Svensk pølseret m. gulerødder

Ingredienser

  • 300 gram pølsehornspølser
  • 75 gram tomatpuré
  • 650 gr. nye danske kartofler i bk.
  • 2 gulerødder
  • 1 finthakket løg
  • 2,5 dl fløde
  • Mælk efter behov
  • Fedtstof

Opskrift

  1. Kog kartoflerne og gulerødderne og lad dem køle af
  2. Skær pølser, gulerødder og kartofler i små skiver
  3. Hak løget groft
  4. Svits løg, kartofler, gulerødder og pølser i en gryde
  5. Tilsæt tomatpuré og fløde – lad det simre i 10 minutters tid
  6. Hvis der ønskes mere sovs – tilsæt her en smule mælk

 

Torsdag – rugbrødsdag

Ingredienser

  • 1000 g. solsikkerugbrød (2 pk.)
  • Leverpostej
  • Smør / tusindfryd
  • Hamburgerrug
  • Salami i skiver

TIP: For at gøre rugbrøddet ekstra lækkert kan der tilføjes æg, tomat, agurk, løg, mayonnaise, remolade mm.

 

Fredag – Lasagne m. råkostsalat 

Ingredienser

  • 500 g. hk. oksekød
  • 1 pk. revet mozzarella
  • 1 lasagneblanding
  • Mælk + vand
  • 6 gulerødder
  • 2 æbler
  • ½ dl. rosiner
  • Fedtstof

Opskrift

  1. Brun kødet i fedtstof i en gryde
  2. Tilsæt lasagneblandingen (pulveret) og rør godt rundt
  3. Tilsæt vand og mælk efter anvisning på pakken
  4. Put 2 revne gulerødder i gryden og lad det koge godt op
  5. Fordel lasagnefyldet i et ildfast fad skiftevis fyld og lasagneplader – start med fyld.
  6. Slut af med at fylde revet ost på toppen og put fadet i ovnen ved 200 grader alm. ovn i 35 min. 
  7. Råkostsalaten laves ved at skrælle æblerne og 4 gulerødder og rive dem fint.
  8. I en skål blandes revne gulerødder, de revne æbler og rosinerne.
  9. Server lasagnen med råkostsalaten.

 

Lørdag – Kyllingegryde m. ris og gulerødder

Ingredienser

  • 450 g. kyllingebrystfilet
  • 2 dl. vand + 1 grøntsagsbouillon
  • ½ dl. fløde
  • 5 gulerødder
  • 3 porrer
  • 3 ps. ris
  • Olie
  • Vand + mel
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Kog risen efter anvisning på pakken
  2. Kyllingen skæres i tynde strimler
  3. Gulerødderne skrælles og skæres i tynde skiver
  4. Porrerne skæres i tynde skiver (det hvide)
  5. Varm olien i en gryde – det må ikke blive brunt
  6. Tilsæt kødet og svits det ved kraftig varme
  7. Kom vand, bouillonterning, grøntsagerne og fløde i gryden.
  8. Bring maden i kog og lad det simre ved svag varme i 3-4 minutter.
  9. Lav en meljævning og rør det i retten til det har den ønskede konsistens
  10. Smag til med salt og peber
  11. Server kyllingegryden med risene.

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. Er der ikke nok rester tages en rugbrød, eller mixes resterne til en ny ret! 🙂

 

Indkøbsliste fra Rema 1000

  • 1 kg. flæskesteg = 29,90 kr.
  • Fuldkornsburgerboller = 14,95 kr.
  • 650 gr. nye danske kartofler i bk. = 8 kr.
  • 1000 g. solsikkerugbrød (2 pk.) = 8 kr.
  • 1 lasagneblanding = 7,50 kr.
  • 450 g. kyllingebrystfilet = 26,95 kr.
  • 250 g. champignon = 10 kr.
  • 2 kg. gulerødder = 12 kr.
  • 2 æbler = 4 kr.
  • 3 porrer = 12 kr.
  • 1 pk. hk. oksekød 500 g. = 22,95 kr.
  • 1 hamburgerrug = 9,95 kr.
  • Leverpostej = 7,50 kr.
  • Pølsehornspølser = 11,95 kr.
  • Salami i skiver = 8,95 kr.
  • 5 dl. fløde (2 pk.) = 17,90 kr.
  • 2 l. minimælk = 13 kr.
  • Tusindfryd /smør = 10,50 kr.
  • Revet mozzarella = 11,95 kr.
  • Agurkesalat = 8,95 kr.
  • Kogeposeris = 4,50 kr.
  • Rosiner = 8,95 kr.
  • Rødkål = 8,75 kr.
  • Spaghetti = 7,90 kr.
  • Tomatpasta = 2,50 kr.

Bruges fra basislager denne uge:

  • Dressing
  • Salt + peber
  • Hvidløg
  • Løg
  • Olivenolie
  • Margarine 
  • Grøntsagsbouillon

Alt i alt for denne uge er 289,5 kr. Velbekomme! 🙂

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig og super lækker.

 

Husk at du kan følge bloggen på Facebook & Instagram

Print

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar