Madplan - hvor billigt kan det gøres? #6

Madplan for uge 25

unavngivet

Nu har jeg været i gang med bloggen i lige godt 3 måneder snart, og jeg må sige at det er en fornøjelse at lave madplaner til jer – især når man får så god respons tilbage. Det er fantastisk at se, hvor mange der egentlig bruger madplanerne – både dem der følger alle, men også dem der plukker hvad der lyder godt! Jeg prøver hver gang at gøre det så nemt at gå til, for det var det jeg selv manglede – en madplan der havde det hele, så selv nybegyndere kunne være med. 🙂

I denne uge, 7 dages aftensmad til 2 voksne og 2 små børn til kun 295,70 kr – endnu engang holder vi os under 300 kr. Mine madplaner vil indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild!

Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på. Dog har jeg som noget nyt valgt at skrive de ting fra basislageret der skal bruges i madplanen, dog ikke med priser grundet det oftest er noget I har hjemme. (Eller jeg har i hvert fald altid!)🙂

Jeg håber det er lige til at gå til.. og velbekomme! 🙂

 

Madplan for uge 25

Mandag – Svamperisotto med stegt kylling

Ingredienser

  • 500 gram champignon
  • Olie
  • 50 gram smør
  • 75 gram parmesanost
  • 2 løg
  • 4 dl. grødris
  • 8 dl bouillon (høns eller grøntsags)
  • 450 g. kyllingebrystfilet
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Kyllingen krydres og kommes i et ildfast fad i ovnen på 180 grader alm. ovn i 45 min.
  2. 25 gram smør smeltes gylden i en gryde og champignonerne steges ved kraftig varme i 3-4 minutter (til de er gyldne)
  3. Champignonerne tages op af gryden og resten af smørret smeltes i gryden
  4. Snit løgnene i små tern og svits det i gryden i ca. 30 sekunder.
  5. Tilsæt risene og svits ca. 30 sekunder mere.
  6. Kom bouillon i og lad det simre ved svag varme under låg i 15 minutter – eller til risene er kogt møre.
  7. Til sidst vendes champignonerne, ost, salt og peber med risottoen
  8. Kyllingen skæres ud i skiver og serveres med svamperisottoen.

TIP: Man kan med fordel bruge hvidvin i stedet for alt bouillonen & i stedet for grødris kan der også bruges risottoris. Smager dejligt med brød til også.

 

Tirsdag –  Hakkebøffer m. flødekartofler, bløde løg & blomålsmix

Ingredienser

  • 500 g. hk. oksekød
  • 1 kg. øko. kartofler
  • 1 fed hvidløg
  • 3 løg
  • 1 porrer
  • ½ liter fløde
  • Fedtstof
  • Blomkålsmix fra frost
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver
  2. 1 løg og hvidløg hakkes fint
  3. Toppen af porrerne skæres af og skæres i fine tynde skiver – skylles herefter grundigt
  4. Kartoffelskiver, porrer, løg og hvidløg puttes i det ildfast fad.
  5. Piskefløden hældes i det ildfaste fad og der drysses med salt og peber ovenpå.
  6. Bag flødekartoflerne i ovnen ved 200 grader i 60 min.
  7. Form oksefarsen til 4 store bøffer og steg på panden med fedtstof.
  8. De 2 sidste løg skæres i halve og dernæst i skiver.
  9. Varm dem på en pande i fedtstof (smør eller margarine kan med fordel anvendes) ved middel varme. De må ikke steges ved for høj varme, da de bliver stegte og får meget farve. De skal være bløde, så ved man, at de er færdige.
  10. Kog blomkålsmixen efter anvisning på posen.
  11. Bøfferne serveres med flødestuvede kartofler, blomkålsmix og bløde løg.

TIP: Synes du at der mangler væde hos flødekartoflerne, kan der med fordel hældes en smule mælk ved. 

 

Onsdag – Aspargessuppe m. brød 

  • 2 ds. aspargessnitter
  • 35 gram smør
  • 4 spsk hvedemel
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1,5 dl fløde
  • salt + peber
  • Baguettes (2 stk.)

Opskrift

  1. Afdryp aspargesnitterne og gem væden
  2. Lav en smørbolle i en gryde (mel + smeltet smør)
  3. Tilsæt væden fra asparges og pisk til der ikke er flere klumper
  4. Tilsæt bouillon og lad suppen koge i 5-6 minutters tid
  5. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber
  6. Til sidst tilsættes aspargesene til suppen
  7. Varm brød og server!

 

Torsdag – rugbrødsdag

Ingredienser

  • 2 pk. fuldkornsrugbrød
  • Torskerogn
  • Smør / tusindfryd
  • Leverpostej
  • Hamburgerrug
  • Makrelsalat

TIP: For at gøre rugbrøddet ekstra lækkert kan der tilføjes æg, tomat, agurk, løg, mayonnaise, remolade mm.

 

Fredag – Wokret m. pasta og grøntsager 

Ingredienser

  • 2 pk. skinke i tern
  • 1 pk. bacon
  • 400 g. pasta
  • Pasta grønt fra frost (grøntsagsblanding til pastaretter)
  • Fedtstof
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Fedtstof puttes i en wok/gryde sammen med pastagrønt fra frost og steges efter anvisning på pakken
  2. Pasten koges og puttes i wokken sammen med skinken
  3. Bacon steges på panden og puttes i wokken
  4. Rør godt rundt og smag til med salt og peber

 

Lørdag – boller i karry

Ingredienser

  • 500 gram svinefars
  • Fedtstof
  • Karry
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 1 dl. havregryn
  • Mælk
  • 3 ps. ris
  • salt + peber.

Opskrift

  1. Rør svinefarsen sammen med løg, havregryn, æg, salt og peber.
  2. Form dem til boller, og sænk dem i kogene vand (tilsat salt) en efter en.
  3. Når alle bollerne er i det kogene vand, dæmpes der for varmen. Kog dem til bollerne føles stive i det – gerne 10 minutter. (gem noget af vandet bollerne har kogt i)
  4. Smelt derefter fedtstof i en gryde og svits 2 tsk karry.
  5. Drys mel over og rør til du har en melbolle i gryden. Hæld derefter lidt vand fra bollerne over i gryden og rør konstant rundt nu. Tilsæt godt med mælk, så du får en stor nok sovs til at kunne dække bollerne. Tilsæt bollerne og smag til med salt, peber og karry. Er sovsen for tynd laves en meljævning og hældes i. (mel + vand pisket sammen)
  6. Risene koges efter anvisning på pakken

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. Er der ikke nok rester tages en rugbrød, eller mixes resterne til en ny ret! 🙂

 

Indkøbsliste fra Rema 1000

  • 450 g. kyllingebrystfilet = 25 kr.
  • 500 g. champignon = 20 kr.
  • 2 pk. fuldkornsrugbrød = 11 kr.
  • Baguettes (2 stk. i pk.) = 3,95 kr.
  • 1 porrer = 4 kr.
  • 1 pk. bacon i tern = 10,95 kr.
  • 1 kg. øko. kartofler = 9 kr.
  • 500 g. hk. oksekød = 22,95 kr.
  • 500 g. hk. svinekød = 20 kr.
  • Hamburgerryg = 9,95 kr.
  • Leverpostej = 7,50 kr.
  • Makrelsalat = 9,95 kr.
  • 2 pk. skinke i tern = 15,90 kr.
  • Blomkålsblanding frost = 9,95 kr.
  • Pasta grønt frost = 12,95 kr.
  • 3 stk. madlavningsfløde 250 ml. = 26,85 kr.
  • Minimælk = 6,50 kr.
  • Tusindfryd = 10,50 kr.
  • Parmesanost = 11,95 lr.
  • 2 ds. aspargessnitter = 17,90 kr.
  • Grødris = 10 kr.
  • Kogeposeris = 4,5 kr.
  • Luksusrogn = 9,95 kr.
  • Skurer = 4,5 kr.

Bruges fra basislager denne uge:

  • Fedtstof (olie + margarine)
  • Løg
  • Bouillon
  • Salt + peber
  • Hvidløg
  • Hvedemel
  • Karry
  • Æg
  • Havregryn

Alt i alt for denne uge er 295,70 kr. Velbekomme! 🙂

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig og super lækker.

 

Husk at du kan følge bloggen på Facebook, hvor alle de nyeste indlæg bliver udgivet. 

   

9 kommentarer

  • Vivi

    Det er helt sikkert at den hopper jeg med på. Det er billigt og det lyder lækkert. Mange tak for at du gider dele dette med os😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Senia

    Uhh den aspargessuppe er virkelig lækker, min småtspisende 2 årige smovsede og min 4 årige spiste 2 portioner. Jeg fik en pakke svinekød til 10 kr. I Netto som jeg lavede kødboller af (jeg fulgte din opskrift på kødbollerbe til boller i karry) og det er simpelthen de bedste kødboller jeg har lavet synes både min datter og jeg 👍 så tusind tak for dig og tak fordi du deler med os andre ⚘😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

    Hvad for dressing bruger du til flæskestegsburger?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • louise andersen

    den der svamperisotto! den kunne jeg simpelthen leve af. tak !

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • annika

    nu har jeg tage dele af din madplan og glæder mig til at prøve det, er vildt man kan handle ind for så lidt 🙂
    1000 tak for det

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle

    Jeg vil se frem til og bruge din madplan for første gang og det hele lyder jo bare super lækkert !! ☺️

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Det glæder vi os til at spise herhjemme! Og super godt med en oversigt over hvad der skal bruges fra basislager! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • pia frølund

    hej er vild med dine madplaner – men jeg døjer med ikke at kunne printe dem ud ???

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Krista Nicolaisen

    Fantastisk, du har skrevet, det der skal bruges fra basislager med på indkøbslisten 😊😊😊😊

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan - hvor billigt kan det gøres? #6