Pandekager uden æg

Madplan – hvor billigt kan det gøres? #6

 

19238622_436562976720296_1057081041_o

Som I efterhånden har fundet ud af, så er mine madplaner oftest lavet på et meget lavt budget, og det gør os egentlig ikke så meget, for jeg ELSKER at eksperimentere! Jeg synes det er fantastisk at se, hvor billigt det egentlig kan gøres – og ikke mindst at gøre noget stort ud af noget småt! Og jeg synes det er vigtigt at vide, at det sagtens kan lade sig gøre, for det kan det. Også uden at man lever af brød, grød og vand. 🙂

Denne gang, aftensmad til 2 voksne og 2 små børn til én uge, 248,50 kr. Mine madplaner vil altid indeholde én rugbrødsdag og én restedag simpelthen for at gøre det billigt, varierende og reducere madspild! Husk at denne slags madplan ikke lægger primært vægt på hverken at skulle være sundt, voldsomt varierende eller tag selv bord, som sagt er det REN overlevelse for en familie med 2 voksne og 2 små børn.

Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på. Jeg håber I kan bruge madplanen, og ellers er I altid velkomne til at komme med input, idéer mm. Ikke hold jer tilbage 🙂

Du som altid kan følge bloggen på Facebook & Instagram.

 

Madplan – hvor billigt kan det gøres? #6

Mandag – Tomatsuppe m. suppehorn & brød 

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fede hvidløg
  • 2 ds. hakkede tomater
  • ½ ds. tomatpasta / puré (70 g.)
  • 3 dl. grøntsagsbouillon
  • 1 tsk. oregano
  • 3 spsk. olivenolie
  • Salt + peber
  • 200 g. suppehorn
  • Baguettes

Opskrift

  1. Løg og hvidløg skæres/hakkes i grove tern
  2. Varm det op i olivenolie i en gryde – det må ikke blive brunt, men blot bløde.
  3. Put resten af ingredienserne i og lad det simre i 10 minutters tid
  4. Blend suppen når det har simret og smag til med salt og peber
  5. Kog suppehorn og varm brødet i ovnen efter anvisning på pakken

 

TIP: For at gøre suppen mere cremet, kan der kommes en smule fløde eller cremefraiche i. 

 

Tirsdag – brændende kærlighed

Ingredienser

  • 750 gram øko. kartofler
  • 2 pk. bacon i tern
  • 2 løg
  • 1,5 dl. minimælk
  • 50 gram smør
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Skræl kartoflerne & skær dem i små stykker
  2. Kog kartoflerne til de er møre
  3. Mos kartoflerne med en elpisker
  4. Tilsæt mælk lidt af gangen
  5. Tilsæt smør
  6. Smag til med salt og peber
  7. Steg bacon på panden
  8. Tilsæt løg til panden til de er bløde
  9. Og server mos med bacon & løg.

 

Onsdag – karbonader m. kartofler, sovs & frisk salat 

Ingredienser

  • 500 g. hk. svinekød
  • 1 kg. kartofler
  • Rasp + mælk
  • Fedtstof
  • Salt + peber
  • 1 Iceberg
  • 1 Majs
  • 1 Rød peber
  • 1 agurk

Opskrift

  1. 500 g. svinekød formes til 4 eller 6 bøffer.
  2. Bøfferne vendes først i mælk og så i rasp og steges på panden i fedtstof
  3. Skræl kartofler, skær dem halve og kog dem
  4. Sovsen laves – først fedtstof og mel piskes sammen til en “smørbolle”. Derefter kommes kartoffelvand over i gryden og alle klumperne røres ud. Smag den til med salt, peber og væde fra panden, som bøfferne har stegt i. Til sidst kommes kulør i.
  5. Alt salaten skæres til sidst (resterne gemmes til fredag) og serveres til karbonader, kartofler og sovs.

 

TIP: Raspen holder fint ved køddet trods vending i mælk i stedet for æg

 

Torsdag – Rugbrødsdag

Ingredienser

  • 2 pk. fuldkornsrugbrød
  • Leverpostej
  • Smør / tusindfryd
  • Hamburgerrug
  • Salami i skiver

TIP: For at gøre rugbrøddet ekstra lækkert kan der tilføjes æg, tomat, agurk, løg, mayonnaise, remolade mm.

 

Fredag – Wraps m. fyld af Fajita & skinke, samt salat 

Ingredienser

  • Fajitablanding fra frost
  • 2 pk. tortillas
  • 2 spsk. olie
  • 2 pk. skinke i tern

Opskrift

  1. Fajitablandingen steges på panden efter anvisning på pakken
  2. Skinken tilsættes blandingen og røres godt rundt
  3. Fyldet fordeles i tortillas og rulles sammen
  4. Herefter lægges de med åbningen nedad i et smurt ovnfast fad
  5. Osten fordeles over dem og de bages i ovnen ved 225 grader – til osten er gylden.
  6. Serveres med resterne af salat fra onsdag

 

Lørdag – Lasagne 

Normalt laver jeg lasagnen selv som her, men når det skal være ekstra billigt købes blot en færdigblanding.

Ingredienser

  • Lasagneblanding
  • 1 løg
  • 500 g. oksekød
  • 1 minimælk
  • Revet mozzarella

Opskrift

  1. Tænd ovnen på 200 g. over/under
  2. Kødet brunes i en gryde
  3. Løget hakkes og tilsættes gryden – rør godt rundt til løgene er bløde
  4. Tilsæt lasagneblanding, samt mælk og vand som anvist på pakken
  5. Find et ildfast fad og fordel fyld og lasagneplader på skift – start med fyld.
  6. Revet ost hældes over lasagnen og bages i ovnen i 35 min.

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. Er der ikke nok rester tages en rugbrød, eller mixes resterne til en ny ret! 🙂

 

Indkøbsliste fra Rema 1000

Husk at tjekke basisbageret inden du handler ind.

  • 1 iceberg = 10 kr.
  • 1 dansk agurk = 6 kr.
  • 1 peber = 7 kr.
  • 2 kg. øko kartofler = 18 kr.
  • 500 g. hk. oksekød = 21,95 kr.
  • 500 g. hk. svinekød = 20 kr.
  • 1 pk. baguett1es (2 stk. i) = 3,95 kr.
  • 2 pk. bacon i tern = 21,90 kr.
  • 2 pk. skinke i tern = 15,90 kr.
  • 2 liter minimælk = 13 kr.
  • 2 pk. fuldkornsrugbrød = 11 kr.
  • Hamburgerryg = 9,95 kr.
  • Salami i skiver = 8,95 kr.
  • Leverpostej = 7,5 kr.
  • Revet mozzarella = 11,95 kr.
  • 2 ds. hk. tomater = 7,90 kr.
  • Lasagneblanding = 14,95 kr.
  • 1 ds. majs = 4,75 kr.
  • 1 suppehorn = 7,95 kr.
  • 1 tomatpasta = 2,5 kr.
  • 2 pk. tortillas = 17,90 kr.

Alt i alt for denne uge er 248,50 kr. Velbekomme! 🙂 

 


Mangler du mere inspiration til billige madplaner: 

//Hvor billigt kan det gøres? #1

//Hvor billigt kan det gøres? #2

//Hvor billigt kan det gøres? #3

//Hvor billigt kan det gøres? #4

//Hvor billigt kan det gøres? #5 

   

11 kommentarer

  • Jannie

    Kæmpe stort stykke arbejde du gør 😊 Tak for det! Det er dejligt at have fokus på at skære helt ind til benet. Og bliver man ikke mæt, kan man med stor fordel for sundheden og for få kroner tilføje: bønner, kål, gulerødder, rødebeder, æbler og mange andre billige råvarer – enten i selve retterne for at forstørre dem eller som sidesalat. 😊 På reste dage hjemme ved os, hvor portionerne er lidt små, så er der havregryn med rosiner/sukker til dessert eller havregrød med masser af stødtkanel 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Krista

    Dette er virkelig et super tiltag. Vi er på første uge og jeg elsker det allerede 🙂
    Men – Er det ikke muligt, at du kan skrive de ting, man skal bruge fra basislageret med på indkøbslisten, men i en kassekolonne for sig.
    Jeg synes man mister overblikket, når kan skal tjekke alle opskrifter for varer i basislager.
    Det ville i hvert fald hjælpe mig rigtig meget.
    På forhånd tak ;0)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hanne Christensen

    Jeg synes det er så flot det du laver 👍 Jeg bliver meget inspireret og ja vi er mange der ikke har til de vilde menuer hvor grønt og økologi er vigtigst men jeg synes nu dine madplaner ser rigtig gode ud hverken du eller dine børn lider nogen nød

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anita

    Kan du ærligt sige at i bliver mæt ? Synes det lyder af lidt for 4 pers.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Madforfattigrøve

      Hej Anita,

      Ja, det gør vi. Vi er van til kun at spise en enkelt god portion og bliver fint mætte af dette 🙂

      Vi er 2 voksne og 2 små børn, og oftest er der altid rester tilbage 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mathilde

    Spændende madplaner. Hvad er en fajitablanding? Synes ikke jeg har set en på frost, som beskrevet 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Madforfattigrøve

      Hej Mathilde,

      Tak skal du have. 🙂 Jeg kan ikke sætte et billede ind her, men den skulle meget gerne ligge i frost – det gør den i hvert fald i min Rema 1000. Og efter hvad jeg har undersøgt burde den også gøre det i andre Rema’er. Den ligger oftest sammen med dem der også hedder: Bønneblanding, karryblanding og sommerblanding 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annette

    Man kan jo supplere op med gnavegrønt eller råkost til det hele uden at det heller behøver koste det store… det er jo bare e basisplan så kan man købe en sæk gulerødder en ekstra agurk mm uden det behøver koste det store… er lige faldet over siden og synes det er en rigtig god ide fantastisk at det faktisk kan gøres så billigt 👍

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Madforfattigrøve

      Hej Anette,

      Du har helt ret. Man kan nemlig altid supplere op. 🙂 Jeg er glad for at du synes om siden! Bliv endelig hængende 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carina

    Det her er ingen kritik. Bestemt ikke 😊 Det er mega vildt at du kan lave en madplan så billigt , men jeg synes der mangler grønt?? og det synes jeg er ærgerligt.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Madforfattigrøve

      Tusinde tak skal du have, jeg hører den ofte – specielt under disse madplaner, hvilket også er derfor jeg gør klart øverst, at denne slags madplan ikke lægger primært vægt på hverken at skulle være sundt, voldsomt varierende eller tag selv bord, som sagt er det REN overlevelse for en familie med 2 voksne og 2 små børn. Mange står og vitterlig ikke har mange penge at gøre med og bare skal have det til at fungere økonomisk, og derfor har jeg lavet dem her. TIl ugerne hvor alt kan gå galt, og sundhed ikke i er fokus. For man dør ikke af en enkelt uge uden grønt. Når det er sagt synes jeg faktisk, at der er mange grøntsager i denne uge, trods ren overlevelse. Både frosne som friske 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pandekager uden æg