Madplan for uge 24

Vegetarisk madplan #2

unavngivet

Ih! Jeg ved dette indlæg har været længe undervejs, men som I ved, er det ikke min spidskompetence – undskyld hvis der er småfejl. Men jeg giver ikke op uden kamp! Derfor får I nu endnu en madplan. I kunne godt lide min første version, så det må være lidt af en success alligevel. Så jeg prøver! 🙂

7 dages aftensmad, 2 voksne og 2 små børn, 280,05 kr.

Finder I nogle fejl er I mere end velkomne til lige at skrive “aaaargh Fie, det er vidst ikke helt rigtigt det der”. Jeg er helt grøn på området, men det har været så spændende. Jeg har taget udgangspunkt i den mest anvendte vegetar, lacto-ovo-vegetar.

Madplanerne er til 2 voksne og 2 små børn og er taget udgangspunkt med nogle af tilbuddene fra i morgen af. Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislager, disse varer nævner jeg nemlig ikke pris på.

 

Mandag – One pot pasta ala. vegetar

Ingredienser

  • 400 gram spaghetti
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 løg
  • 2 fede hvidløg
  • ½ squash
  • 1 tsk oregano
  • 1 stilk bladselleri
  • 2 gulerødder
  • 5 dl. grøntsagsbouillon
  • 1 håndfuld friske basilikumblade
  • 10 cherrytomater
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Løget skæres i grove stykker
  2. Hvidløget skrælles og skæres i fine stykker
  3. Gulerødderne skrælles og rives
  4. Squash groftrives
  5. Cherrytomaterne skæres i halve
  6. Alle ingredienserne puttes i en stor gryde
  7. Skru helt op for blusset og hjælp spaghettien på vej ned i gryden ved enten at knække det eller vente på, at det bliver lidt blødt så du kan putte det hele ned i saucen
  8. Put låg på og lad det koge ved middel varme i 10-12 min – rør lidt i det så det ikke brænder fast (det kan det nemt gøre!)

 

Tirsdag – Svamperisotto med asparges i ovn

Ingredienser

  • 500 gram champignon
  • 1 bundt asparges
  • Olie
  • 50 gram smør
  • 2 løg
  • 4 dl. grødris
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • Salt + peber

Opskrift

  1. 25 gram smør smeltes gylden i en gryde og champignonerne steges ved kraftig varme i 3-4 minutter (til de er gyldne)
  2. Champignonerne tages op af gryden og resten af smørret smeltes i gryden
  3. Snit løgnene i små tern og svits det i gryden i ca. 30 sekunder.
  4. Tilsæt risene og svits ca. 30 sekunder mere.
  5. Kom bouillon i og lad det simre ved svag varme under låg i 15 minutter – eller til risene er kogt møre.
  6. Aspargene ligges i et ildfast fad og vendes i olie, salt og peber. Laves i ovnen til aspargene har fået en lækker skorpe og har fået en smule farve. Gerne 15-20 minutter på 200 grader varmluft.
  7. Til sidst vendes champignonerne, ost, salt og peber med risottoen og serveres med asparges fra ovnen.

TIP: Man kan med fordel bruge hvidvin i stedet for alt bouillonen & i stedet for grødris kan der også bruges risottoris. Smager dejligt med brød til også.

 

Onsdag – bønnefrikadeller m. rodfrugter i ovn

Ingredienser

  • 100 g. rodselleri
  • 100 g. bønner
  • 1 æg
  • 1 dl. havregryn
  • 2 dl. kogte linser
  • 2 revet gulerødder
  • 1 frilandsæg
  • Fedtstof
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Linserne og grønne bønner koges
  2. Rodselleri og gulerod rives fint
  3. Løget skæres i “blendevenligt stykker”.
  4. Alle ingredienserne (udover fedtstof) blendes og formes til små farskugler.
  5. Steg på panden i fedtstof
  6. Put rodfrugterne i et ildfast fad og bages i ovnen efter anvisning på pakken

 

Torsdag – rugbrødsdag

Ingredienser

  • 1000 g. fuldkornsrugbrød (2 pk. 500 g.)
  • Smør
  • 500 g. kogte nye kartofler
  • frilandsæg
  • Hummus
  • Cherrytomater

 

Fredag – Vegetarisk bradepandepizza spinat, rucola, pesto og tomat 

Ingredienser 

  • 600 gram mel
  • 3 dl. vand
  • 50 gram gær
  • 0,5 dl. olie
  • Salt
  • Revet mozzarella
  • 75 g. frisk øko. spinat
  • 75 g. øko rucola
  • Grøn pesto
  • Olivenolie
  • 15 cherrytomater

Opskrift

  1. Mel, vand, olie, gær og lidt salt blandes sammen og æltes til en bolle.
  2. Dejen skal hæve i en halv time
  3. Rul dejen ud på bordet og læg den over på en bradepande
  4. Den grønne pesto smøres på pizza bunden
  5. Halvdelen af osten og den friske spinat fordeles derefter ovenpå
  6. Skyl tomaterne og skær dem i skiver. Fordel dem ovenpå den grønne pesto – resten af osten som det sidste.
  7. Pizzaen skal have ca. 20 min. i ovnen på 225 grader eller efter hvilken sprødhed man ønsker.
  8. Inden servering skylles rucola og drysses ovenpå, sammen med lidt olie, for at give en dejlig smag.

 

Lørdag – fyldte peberfrugter m. bønnefritter

Ingredienser

  • 2 poser ris
  • Hvidløg
  • Revet cheddarost
  • 2 porrer
  • 4 peberfrugter
  • 2 gulerødder
  • 100 g. champignon
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 2 løg
  • 1 ps. grønne bønner
  • Salt + peber + paprika + olie 

 

Opskrift

  1. Tænd ovnen på 200 grader over/under varme
  2. Kog risene til de er færdige
  3. Løget, gulerødder, porrer og hvidløg hakkes fint
  4. Champignonerne skylles og hakkes fint.
  5. Løg, hvidløg, gulerødder og porrer og champignonerne svitses i en gryde
  6. Paprika (2 tsk), salt og peber tilsættes efter smag
  7. Herefter skal den hakkede tomat oveni og 1-1,5 dl mælk, og der røres forsigtigt rundt i gryden.
  8. Lad det simre – jo længere jo bedre.
  9. Til sidst puttes de kogte ris overi gryden der har simret, og du skal nu røre godt rundt. (Pas på det ikke brænder fast, det kan det nemt og hurtigt gøre, når risene tilsættes.
  10. Tag gryden af varmen, skyl peberfrugterne & skær toppen af.
  11. Peberfrugterne stilles op ad hinanden i et ildfast fad og fyldet hældes i.
  12. Osten drysses til sidst over og er nu klar til at komme i ovnen.
  13. De grønne bønner fordeles på en bradepande for sig selv, lidt olie hældes over sammen med salt, og bages i ovnen i 40 min. ca.
  14. De fyldte peberfrugter skal have 35 min. i ovnen

TIP: Vi bruger ofte Actifryen til at lave bønnefritter i. Der får de 30 min. med arm i. 

 

Søndag –  klassisk restedag! 

Alt godt fra ugens løb spises på ugens sidste dag. Vi elsker denne dag fordi der altid er rester fra ugen, og derved sparer vi et helt måltid! Det er fantastisk og super nemt, når nu vi har 2 små børn. Det tager ingen tid at anrette og vi ved, at det er noget vi godt kan lide.

 

Indkøbsseddel Rema 1000

Husk at tjekke basislageret inden handel.

  • 1000 g. fuldkornsrugbrød (2 pk. 500 g.) = 6 kr. (normalpris 11 kr.)
  • 500 g. nye kartofler = 0,95 kr. (tilbud)
  • Grøn pesto = 7,70 kr.
  • Frisk basilikum = 10 kr.
  • Bladselleri = 10 kr.
  • 2 pk. champignon a. 250 g. = 20 kr.
  • 2 pk. cherrytomater i bk = 22 kr.
  • Grønne asparges i bundt = 10 kr.
  • 1 kg. gulerødder = 6 kr.
  • 4 stk. rød peber = 28 kr.
  • 2 porrer = 8 kr.
  • 500 g. selleri = 5 kr.
  • 1 squash = 5 kr.
  • 100 g. øko champignon i skiver = 6 kr.
  • 1 øko 75 g. rucola = 9 kr.
  • 1 øko 75 g. spinat = 9 kr.
  • 2 ps. grønne bønner frost = 19,90 kr.
  • 1 pk. frilandsæg = 16,95 kr.
  • 1 gær = 0,95 kr.
  • Smør / tusindfryd = 10,5 kr.
  • Revet cheddarost = 12,95 kr.
  • Revet mozzarella = 11,95 kr.
  • Grødris = 10 kr.
  • 2 ds. hakkede tomater = 7,90 kr.
  • Hummus = 6,95 kr.
  • Hvedemel = 6,95 kr.
  • Kogepose ris = 4,5 kr.
  • Spaghetti = 7,90 kr.

Den samlede pris for hele ugen er 280,05 kr.! Velbekomme! I må virkelig gerne give respons. Har jeg fanget den? Er den ok? Fejl? Rettelser? 🙂 

 

Husk at du kan følge bloggen på Facebook, hvor alle de nyeste indlæg bliver udgivet.

   

5 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan for uge 24