Spinatret m. kylling & grøntsager

Madplan for uge 24

Så blev det lørdag igen, hvilket jo betyder ny madplan på bloggen. Denne gang for uge 24, hvor jeg har samlet nogle af mine yndlingsretter også!

I denne uge, 7 dages aftensmad til 2 voksne og 2 små børn til kun 292 kr – endnu engang holder vi os under 300 kr. Mine madplaner vil indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild!

Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på. 🙂

 

Madplan for uge 24

Mandag – Bradepandepizza m. pepperoni & skinke

19048302_434411726935421_505299190_o

Ingredienser 

  • 600 gram mel
  • 3 dl. vand
  • 50 gram gær
  • 0,5 dl. olie
  • Salt
  • Revet mozzarella
  • 1 pk. skinke i strimler
  • 1 pk. pepperoni i skiver

Pizzasauce

  • 1 ds. hk. tomater
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. sukker
  • 2 fede hvidløg
  • ½ tsk. salt

Opskrift

  1. Mel, vand, olie, gær og lidt salt blandes sammen og æltes til en bolle.
  2. Dejen skal hæve i en halv time
  3. Rul dejen ud på bordet og læg den over på en bradepande
  4. De hakkede tomater, hvidløg, oregano, sukker og salt blendes og hældes over dejen
  5. Halvdelen af osten fordeles på pizzabunden.
  6. Skinke og pepperoni fordeles som det næste – resten af osten som det sidste.
  7. Pizzaen skal have ca. 20 min. i ovnen på 225 grader eller efter hvilken sprødhed man ønsker.

 

Tirsdag –  spinatret m. kylling & grøntsager

18902285_432229127153681_799123764_n

Ingredienser

  • Olie (gerne olivenolie)
  • 3 ps. ris
  • 1,5 dl. vand
  • 2 gulerødder
  • 1 peberfrugt
  • 1 løg
  • 6 hakkede spinatkugler fra frost (eller en pose frisk spinat)
  • 450 g. kyllingebrystfilet
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Kyllingebrystet skæres i små tern og steges i wokken/dyb pande/gryde.
  2. Kog vand til ris og put 3 poser i. Kog efter anvisning på pakken.
  3. Rød peber og gulerødderne skylles, gulerødderne skrælles og begge dele skæres i skå tynde stænger
  4. Løget skæres i grove tern
  5. Tilsæt vand, gulerødder, spinatkugler, gulerødder, rød peber til wokken, rør rundt og lad det simre i 15-20 min. Det skal være varmt og alt spinaten optøet.
  6. Smag til med salt og peber

 

Onsdag – Millionbøf m. nye kartofler

Ingredienser

  • 1 kg nye kartofler
  • 400 gram oksekød 3-7 %
  • 2 løg
  • 5 dl. vand + 2 terninger bouillon
  • Salt + kulør + peber

Opskrift

  1. Brun kød i en gryde
  2. Hak løg og tilsæt dem til gryden
  3. Put vand i, tilsæt oksebouillon & lad det simre til alt bouillonen er kogt ud.
  4. Jævn millionbøffen til ønsket tykkelse (mel og vand pisket sammen)
  5. Smag til med salt og peber
  6. Kog kartoflerne med skræl på og server med millionbøffen

 

Torsdag – Rugbrødsdag

Ingredienser

  • 1000 g. fuldkornsrugbrød (2 pk. af 500 g.)
  • Leverpostej
  • Smør / tusindfryd
  • Hamburgerrug
  • Salami i skiver

TIP: For at gøre rugbrøddet ekstra lækkert kan der tilføjes æg, tomat, agurk, løg, mayonnaise, remolade mm.

 

Fredag – Kartoffel/æggekage m. frisk salat 

Ingredienser

  • 500 g. nye kartofler
  • 4 gulerødder
  • 1 pk. bacon i tern
  • 6 æg + 1,5 dl. mælk
  • 1 løg
  • 1 bundt purløg
  • 1 iceberg
  • 1 ds. majs
  • 1 agurk
  • Salt + peber
  • Olie

Opskrift

  1. Ovnen tændes på 200 grader over/under
  2. Kartofler & gulerødder skrælles eller skrubbes & skæres i små tern samt koges næsten møre
  3. Løg og hvidløg pilles og hakkes i små stykker i mens det koger
  4. Kartofler & gulerødderne steges let på en pande sammen med løg og hvidløg
  5. Æg, hakket purløg, lidt salt og peber samt mælk mixes til en æggeblanding
  6. Hæld kartofler, gulerødder, løg og hvidløg i et ildfast fad eller en pande, som må komme i ovnen
  7. Æggeblandingen hældes til sidst ovenpå kartoflerne i fadet/panden og bages i ovnen i ca. 20-25 min.
  8. Imens kartoffel/æggekagen bages i ovnen skæres den friske salat til.

 

Lørdag – Abehjerne

abehjerne0-1

Ingredienser

  • 500 gram penne (pasta)
  • Resten af spinatkuglerne fra tirsdag
  • 0,5 liter madlavningsfløde
  • 200 gram bacon
  • 300 gram skinketern
  • Revet mozzarella
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn (overunder)
  2. Koge pastaen til den næsten er færdig
  3. Svits baconen på en tør panden
  4. Spinatkuglerne varmes langsomt på en pande
  5. Tag et dybt fad og put derefter pastaen i bunden sammen med spinaten
  6. Det ristede bacon skal herefter over pastaen, sammen med skinken og så fløde over
  7. Sidst skal du drysse revet ost over.
  8. Pastaretten skal ca. have 20 minutter i ovnen – til osten er helt smeltet og gylden.

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. Er der ikke nok rester tages en rugbrød, eller mixes resterne til en ny ret! 🙂

 

Indkøbsliste fra Rema 1000

Husk at tjekke basisbageret inden du handler ind.

  • 1,5 kg. nye kartofler = 2,85 kr.
  • 1 iceberg = 8 kr.
  • 1 agurk = 7 kr.
  • 1 kg. gulerødder = 6 kr.
  • 1 peber = 7 kr.
  • 1 bundt purløg = 7 kr.
  • 400 g. hk. oksekød 3-7 % = 20 kr.
  • 450 g. kyllingebrystfilet = 26,95 kr.
  • 1000 g. fuldkornsrugbrød (2 pk. af 500 g.) = 6 kr.
  • 2 pk. bacon i tern = 21,90 kr.
  • 1 hamburgerrug = 9,95 kr.
  • 1 leverpostej = 7,50 kr.
  • 1 pepperoni = 10,75 kr.
  • 1 salami i skiver = 8,95 kr.
  • 1 skinke i strimler = 8,95 kr.
  • 2 skinke i tern = 15,90 kr.
  • Hakket spinat fra frost = 9,95 kr.
  • 1 pk. æg = 21,5 kr.
  • 1 pk. gær = 0,95 kr.
  • 500 ml. madlavningsfløde = 17,90 kr.
  • 1 liter minimælk = 6,50 kr.
  • Smør/tusindfryd = 10,5 kr.
  • 2 pk. revet mozzarella = 23,90
  • 1 ds. hakkede tomater = 3,95 kr.
  • Hvedemel = 6,95 kr.
  • Kogeposeris = 4,5 kr.
  • 1 ds. majs = 4,75 kr.
  • Pennepasta = 5,95 kr.

Alt i alt for denne uge er 292,00 kr. Velbekomme! 🙂

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig og super lækker.

 

Husk at du kan følge bloggen på Facebook, hvor alle de nyeste indlæg bliver udgivet. 

   

8 kommentarer

  • Maja Anna Lyager

    Hejsa, tak for dine lækre billige opskrifter, de er et hit herhjemme. 😊 Har lige et spørgsmål til kartoffelæggekagen. Du skriver i ingredienslisten at der skal bruges bacon i tern, men de er ikke med i opskriften..? Skal de bare steges og puttes i inden æggekagen kommes i ovnen..??

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Monica

    Har glædet mig til at prøve dine madplaner og i dag har vi så fået tirsdagens ret risret med kylling og spinat, men retten havde overhovedet ingen smag, så jeg håber ikke det er standarden. Tænker du evt. har glemt nogle krydderier, da retten let kunne forbedres med fx karry.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Madforfattigrøve

      Hejsa. Spinatretten plejer altid at være så god herhjemme. Den krydres med salt og peber. Og ellers er man jo selvfølgelig selv velkommen til at putte ekstra i. Sådan her er bare sådan vi godt kan lide den 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Patricia

      Ej, helt ærligt Monica – det er også tilladt at tænke lidt selv. Smag dog din mad til undervejs og prop selv flere krydderier på, hvis det ikke smager dig. Bloggeren er så vidt jeg ved ikke uddannet kok, hun fortæller, hvad HUN spiser for at overleve på et stramt madbudget og bruger en masse tid på at lægge opskrifter, madplaner, indkøbslister og madbudgetter ud ganske gratis tilgængeligt for dig. Hvis du søger mad i gourmetklassen, så er der tusindvis af andre blogs du kan besøge.

      Synes godt nok der er mange mærkelige og spydige kommentarer på denne her blog, og der kommer nogle overraskende pæne svar tilbage fra Fie. Utroligt at man kan tillade sig at have den opførsel, når man får så meget gratis brugbart materiale til rådighed. Det er godt nok ærgeligt, at du skal lægge øre til de mange kommentarer Fie, du gør sgu et virkelig godt stykke arbejde, ærgeligt at du skal ”forsvare” dig selv hele tiden. Seriøst mennesker; det er BARE mad!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • lone kristensen

    Helt kanon madplan
    bruger den rigtig meget hver uge 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christa Stampe

    Så flot. Jeg har ikke som sådan brug for det men syntes det er nogle gode opskrifter. Som jeg varmt kan anbefale og giver gerne videre. Tak for det. 🌺😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Den uge lyder lækkert! Vi glæder os! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lone

    Plus alt det man har i gemmerne så 300 kr. Er nok ikke realistisk

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spinatret m. kylling & grøntsager