Madplan for uge 23

Ekstra madplan uge 23

Sidste madplan på bloggen for uge 23 var lidt speciel, for da måtte jeg begive mig ud i at “genbruge” sidste uges tilbudsacis, da den nye fra Rema 1000 egentlig først gælder fra i morgen grundet en masse helligdage, vi jo har haft.

Men det kan være at der stadig sidder nogen og tænker, at de egentlig gerne ville have fulgt Remas tilbud for uge 23, og derfor vælger jeg nu at smide en ekstra ind – dog kun fra tirsdag til søndag, så tilbudene kan bruges. Fra tirsdag til søndag bliver det for 2 voksne og 2 små børn, 284,60 kr. 🙂

Der vil som altid vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på. Ugen vil stadig indeholde en rugbrødsdag og en restedag – simpelthen fordi jeg er et godt og grundigt vanedyr, og STADIG går ind for at minimere madspild.

 

Ekstra madplan for uge 23

Tirsdag –  Kryddermarinerede kalvesteaks m. ovnstegte kartoffeltern og rødvinssauce

Ingredienser

  • Kalvesteaks 4 stk.
  • 1 kg. øko. kartofler
  • Karolines rødvinssauce
  • Olie
  • Smør
  • Herbes de provence krydderi
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Skyl kartoflerne & skær dem i kvarte
  2. Put olie og drys krydderierne i en pose – rør indholdet godt rundt med fingrene (udenpå posen)
  3. Bag kartoflerne ved 200 grader over/under i ca. 40 min.
  4. Steaksne steges på panden i smør efter anvisning på pakken
  5. Saucen røres varm i en gryde efter anvisning på pakken

TIP: Rødvinssauce kan også laves selv, dog er det billigst at købe den selv, da rødvin er dyrere end saucen. 

 

Onsdag – Kyllingefad m. grøntsager & ris 

Ingredienser

  • 900 g. kyllingelår
  • 1 dl. olie + 2 tsk. paprika
  • 2 rødløg
  • 20 g. smør
  • 3 gulerødder
  •  650 g. øko kartofler (køb 1 kg.)
  • 1 bundt forårsløg
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Put bagepapir i et ovnfast fad.
  2. Kom kartofler og smør heri & tænd ovnen på 200 grader.
  3. Put det ovnfaste fad ind i varmen til smørret er smeltet.
  4. Skyl/skrub kartoflerne og skær dem i kvarte.
  5. Bland herefter smør og kartofler.
  6. Lav en olieblanding, hvor du kommer 2 tsk. paprika i 1 dl. olie. Pensl derefter kyllingen med olieblandingen.
  7. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver.
  8. Put kyllingen og gulerødderne i fadet og bag det og kartoflerne midt i ovnen i ca.30 min.
  9. Skær rødløg og forårsløg i grove tern, tag fadet ud og fordel rødløg og forårsløg i fadet.
  10. Put salt og peber ovenpå og bag det færdigt i ca. 30 min ekstra.

 

Torsdag – rugbrødsdag

Ingredienser

  • Softkernerugbrød
  • Leverpostej
  • Smør / tusindfryd
  • Hamburgerryg
  • Salami i skiver

TIP: For at gøre rugbrøddet ekstra lækkert kan der tilføjes æg, tomat, agurk, løg, mayonnaise, remolade mm.

 

Fredag – sellerisuppe m. baconknas

Ingredienser

  • ca .500 g. selleriknold
  • 3 kartofler fra det købte onsdag
  • 1 løg
  • 5 dl. vand
  • 1 grøntsagsbouillon
  • 3 dl. mælk
  • 1. spsk olie
  • 1 pk. bacon

Opskrift

  1. Skræl gulerødder, selleri og kartofler
  2. Løget hakkes i små tern – selleri og kartofler i store tern
  3. Kartoflerne, løgene og sellerien koges i bouillonvandet i ca 35. minutter, eller til at de er møre.
  4. Blend det hele og tilsæt mælken
  5. Smag til med salt og peber & vendes i olien
  6. Rist bacon på en pande og dryp af på et stykke køkkenrulle
  7. Server suppe med baconknas ovenpå.

 

Lørdag – Fuldkornslasagne m. salat

hjemmelavet-fuldkornslasagne-med-groentsager0

Ingredienser 

  • 2 gulerødder
  • 1 stort løg (2 små)
  • 2 røde peber
  • 2 fede hvidløg
  • 2 dl mælk
  • revet mozzarella
  • 500 g. hk. oksekød
  • 2 ds. hk. tomater med krydderier
  • Oksebouillon
  • 9 fuldkornslasagneplader
  • 1 Iceberg
  • 1 agurk
  • 1 ds. majs
  • Fedtstof + salt + peber

Opskrift 

  1. Forvarm ovnen til 200 grader over/under
  2. Brun kødet med fedtstof
  3. Skær gulerødder, løg og 1 rød peber i tern
  4. Tag 2 fede hvidløg og pres dem ned til det brunede kød
  5. Put grøntsagerne ned i gryden og tilsæt de hakkede tomater
  6. Tilsæt mælken og oksebouillon, og lad det simre så længe som muligt. (på hurtige dage simrer mit i 20 min. ca. Men jo længere tid jo bedre!)
  7. Når det har simret putter du skiftevis sovs og lasagneplader ned i et ildfast fad. Start med sovs.
  8. Pynt toppen med revet ost
  9. Put lasagnen i ovnen på 200 grader over/under i 35 minutter.
  10. Skær salat imens lasagnen laves i ovnen og server til lasagnen.

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. Er der ikke nok rester tages en rugbrød, eller mixes resterne til en ny ret! 🙂

 

Indkøbsliste fra Rema 1000

Husk at tjekke basisbageret inden du handler ind.

  • 650 g. små kartofler = 10 kr.
  • Kalvesteaks 4 stk. = 39 kr.
  • 1 bundt forårsløg = 5 kr.
  • 1500 g. kyllingelår = 20 kr.
  • 500 g. hk. oksekød = 20 kr.
  • Agurk = 5 kr.
  • Softkerne rugbrød = 12,95 kr.
  • 1 kg. gulerødder = 6 kr.
  • 1 Iceberg = 10 kr.
  • 2 stk. rød peber = 14 kr.
  • Rødløg = 4 kr.
  • 500 g. selleriknold = 5 kr.
  • 2 stk. 1 kg. øko. kartofler = 20 kr.
  • 1 pk. bacon i tern = 10,95 kr.
  • 1 pk. hamburgerryg = 9,95 kr.
  • 1 pk. salami i skiver = 8,95 kr.
  • 1 pk. leverpostej = 7,50 kr.
  • 1 pk. rødvinssauce = 16,95 kr.
  • 1 minimælk = 6,50 kr.
  • Smør / tusindfryd = 10,5 kr.
  • Revet mozzarella = 11,95 kr.
  • 2 ds. hk. tomater = 7,90 kr.
  • 1 pk. fuldkornslasagneplader = 12,95 kr.
  • 1 ds. majs = 4,75 kr.

Alt i alt for denne uge er 284,60 kr. Velbekomme! 🙂

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig og super lækker.

 

Husk at du kan følge bloggen på Facebook, hvor alle de nyeste indlæg bliver udgivet.  

   

2 kommentarer

  • Simone

    Nu spørg jeg nok lidt underligt … men hvad er pestoen til? Den står ikke andre steder end på indkøbslisten?😅

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bitten

    Hej

    Først tak for dine madplaner, selv om vi ikke følger dem 100 %, så er de god inspiration.

    Jeg printer indkøbslisten direkte ud og i den forbindelse savner jeg lidt, at den er ordnet i grønsager, kød og så resten. Så vil det være hurtigere for mig at handle ind..

    For jeg overser f.eks en grønsag der står i bunden og ser den måske så først når jeg er ovre ved køddet 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan for uge 23