Madplan for uge 22

Madplan – hvor billigt kan det gøres? #5

Så er det sidst på måneden – en tid mange husstande frygter, inkl. undertegnede. Vi herhjemme har som indtægt en lav SU, men vi får det hele til at løbe rundt, for det er vi nødt til. Der er altid til at række, men den sidste uge på måneden bliver ofte på et meget lavt budget, og det gør os egentlig ikke så meget, for jeg ELSKER at eksperimentere!

Jeg synes det er fantastisk at se, hvor billigt det egentlig kan gøres! Mine madplaner vil altid indeholde én rugbrødsdag og én restedag simpelthen for at gøre det billigt, varierende og reducere madspild!

Husk at denne slags madplan ikke lægger primært vægt på hverken at skulle være sundt, voldsomt varierende eller tag selv bord, som sagt er det REN overlevelse for en familie med 2 voksne og 2 små børn.

Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på. Jeg håber I kan bruge madplanen, og ellers er I altid velkomne til at komme med input, idéer mm. Ikke hold jer tilbage 🙂

 

Madplan – hvor billigt kan det gøres?

Mandag – sandwich med kylling & bacon

17858827_406422529734341_1141874559_o

Ingredienser

  • Dressing
  • 2 pk. baguettes
  • 1 iceberg
  • 1 agurk
  • danske tomater i bk.
  • Kyllingsandwichskiver m. tomat & timian fra “Pålækker”.
  • 1 pk. bacon i skiver

Opskrift 

  • Iceberg, tomat og agurk skylles og skæres som ønsket til sandwichen
  • Bacon lægges på bagepapir på en bageplade og gives ca 7-8 min. på 200 grader over/under varme, eller til baconen er sprød.
  • Baguettes varmes efter anvisning på pakken og brødet smørres med dressing, salat fyldes i og kyllingen & bacon ovenpå.

 

Tirsdag –  Squashtærte

Ingredienser

  • 2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 pk. bacon i tern
  • 2 gulerødder
  • 2 squash
  • 200 g. revet mozzarella
  • 120 gram hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 0,5 dl. olie
  • 6 æg
  • 2 tomater i skiver
  • Salt + peber

Opskrift

  • Gulerødderne skrælles og rives
  • Squash rives og løgene/hvidløg snittes fint
  • Baconen steges på panden
  • Det hele vendes sammen og krydres med salt og peber
  • Tærteformen smøres og massen hældes deri
  • Tærten skal have 35 min. i alm. ovn 180 grader (over/under)

 

Onsdag – Spaghetti m. kødboller og champignon 

Ingredienser

  • 400 gram oksekød
  • 2 fede hvidløg
  • 1 æg
  • 400 gram spaghetti
  • 250 gram champignon
  • Olie

Opskrift

  1. Kog pastaen efter anvisning på pakken
  2. Hvidløget presses ned i farsen sammen med ægget
  3. Form små kødboller ud af farsen (ca. 30 stk.)
  4. Kødbollerne steges i olie på panden
  5. Champignonerne skylles og steges i olie på panden
  6. Vend pasta, kødboller og champignonerne og server!

 

Torsdag – rugbrødsdag

Ingredienser

  • Softkernerugbrød
  • Leverpostej
  • Smør / tusindfryd
  • Hamburgerryg
  • Salami i skiver

TIP: For at gøre rugbrøddet ekstra lækkert kan der tilføjes æg, tomat, agurk, løg, mayonnaise, remulade mm.

 

Fredag – Frikadeller m. brun sovs & kartofler 

Ingredienser

  • 1 æg
  • en sjat mælk
  • 1 løg
  • Fedtstof
  • 1 dl. havregryn
  • 500 gram svinefars
  • Salt + peber + kulør
  • 1,5 kg. kartofler

Opskrift

  1. Svinefars, æg, løg, havregryn, salt og peber røres sammen og steges på panden med fedtstof.
  2. Kartoflerne koges. Der laves en opbagt sovs (fedtstof + mel til smørbolle + kartoffelvand + mælk) og tilsættes kulør, salt og peber efter behov.
  3. 500 gram kartofler gemmes til dagen efter!

 

Lørdag – Wokret m. rodfrugter og oksekød

Ingredienser

  • 100 gram oksekød fra onsdag (500 gram i en pk.)
  • 4 gulerødder
  • ½ spidskål
  • 1 løg
  • 500 gram kartofler
  • 1 pk. skinke i tern
  • 1,5 dl. vand
  • Fedtstof
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Gulerødder skrælles og hakkes i tern
  2. Løget skæres groft
  3. Spidskålet snittes fint
  4. Oksekødet brunes i wokken / gryden i fedtstof og gulerødder, løg og spidskål tilsættes
  5. Kartoflerne fra dagen før skæres i små tern og tilsættes wokken
  6. Skinken tilsættes og retten smagtes til med salt og peber
  7. Lad wokretten simre indtil gulerødderne er møre

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. Er der ikke nok rester tages en rugbrød, eller mixes resterne til en ny ret! 🙂

 

Indkøbsliste fra Rema 1000

Husk at tjekke basisbageret inden du handler ind.

  • 2 pk. baguettes = 7,90 kr.
  • 1 kg. gulerødder = 6 kr.
  • 1 softkerne rugbrød = 12,95 kr.
  • 2 kg. nye kartofler = 12 kr.
  • 1 pk. bacon i tern = 10,95.
  • 250 gram champignon = 10 kr.
  • 1 agurk = 7 kr.
  • danske tomater i bk = 12 kr.
  • Iceberg = 10 kr.
  • Spidskål = 13 kr.
  • 2 squash = 12 kr.
  • 1 pk. hk. svinekød= 15 kr. (normalpris 20 kr.)
  • 1 pk. oksekød = 21,95 kr.
  • 1 pk. bacon i skiver = 8,95 kr.
  • 1 hamburgerryg = 9,95 kr.
  • Kyllingesandwich skiver fra pålækker = 13,95 kr.
  • Leverpostej = 7,5 kr.
  • Salami i skiver = 8,95 kr.
  • Skinke i tern = 7,95 kr.
  • Æg = 21,5 kr.
  • 1 minimælk = 5,95 kr.
  • Revet mozzarella = 11,95 kr.
  • Tusindfryd / smør = 10,5 kr.
  • Spaghetti = 7,9 kr.

Alt i alt for denne uge er 265,80 kr. Velbekomme! 🙂

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig og super lækker.

 

Husk at du kan følge bloggen på Facebook, hvor alle de nyeste indlæg bliver udgivet. 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan for uge 22