Kartoffel/pasta lasagne m. salat

Madplan for uge 22

Så blev det lørdag igen! Og det betyder jo som I nok ved efterhånden, ny madplan. Denne gang for uge 22. De sidste par dage har været helt fantastiske med varmen, og noget siger mig at det fortsætter, så nu bliver denne uge altså fyldt med sommermad. Jeg selv hader at bruge massere tid i køkkenet når varmen er heftig. Egentlig finder jeg helst mig selv ude i solen med mine skønne børn og mand, en lækker kold drink og en snack. Rigtig gerne med grillen tændt! 🙂

I denne uge, 7 dages aftensmad til 2 voksne og 2 små børn til kun 327,05 kr. Mine madplaner vil indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild!

Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på. Har man ingen grill kan det altid laves på en pande! Vi skal have købt os en altangrill, da vi simpelthen ikke kan undvære en her i sommervarmen. 🙂

 

Madplan for uge 22

Mandag – Frisk salat m. små kartofler og skinketern

18622553_427023964340864_8650744659109062495_n

Ingredienser

  • Iceberg
  • Agurk
  • Rød peber
  • 2 pk. skinketern
  • 650 gram øko mini kartofler
  • Dressing

Opskrift

  1. Salaten skylles og skæres fint i tern
  2. Salaten puttes i en skål sammen med skinketern
  3. Kartoflerne koges og køles af, hvor de skæres i små tern (behold skrællen på)
  4. Kartoflerne puttes derefter i salaten og serveres med lækker dressing og salatost.

TIP: Kan serveres med lækker salatost i tern på toppen – dog kan det give en kraftig smag 🙂 

 

Tirsdag –  Hakkebøffer m. bagte kartofler og stegte squash

Ingredienser

  • 500 gram oksefars
  • 1,5 kg. bagekartofler
  • Smør
  • 1 squash
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Farsen formes til 4 store bøffer og krydres med salt og peber
  2. Bøfferne steges på panden indtil de er gennemstegte
  3. Rens bagekartoflerne og sørg for, at de er helt tørre
  4. Glid lidt olie på skrællen, da det sikrer en sprød overflade
  5. Skær et kryds halvt ned i hver kartoffel og gnid smør og salt ned i krydset
  6. Bag kartoflerne midt i ovnen på 200 grader (over /under) i 1 – 1,5 time.
  7. Squash skylles og skæres i skiver og steges på panden ved middel varme, indtil de har fået farve.

 

Onsdag  – Spaghetti m. grøntsager og grillet tunsteaks

Ingredienser

  • 300 gram spaghetti
  • 1 sommerblanding fra frost
  • 2 pk. tunsteaks fra frost
  • Olie til stegning
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Sommerblandingen steges på en varm pande med lidt olie (se pakning for stegning)
  2. Spaghettien koges efter anvisning på pakken
  3. Når spaghettien har kogt vendes det med sommerblandingen
  4. De optøede tunsteaks steges på grillen eller grillpande i 1 min på hver side ved høj varme og krydres bagefter med salt og peber. Lad dem hvile i 2 min inden servering

 

Torsdag – rugbrødsdag

Ingredienser

  • Schulstad kernegrov rugbrød
  • Leverpostej
  • Smør / tusindfryd
  • Hamburgerrug
  • Salami i skiver

TIP: For at gøre rugbrøddet ekstra lækkert kan der tilføjes æg, tomat, agurk, løg, mayonnaise, remolade, ristede løg mm.

 

Fredag – Ribbensteg med brun sovs, kartofler og tilbehør

Ingredienser

  • 1 kg ribbensteg
  • 1 kg kartofler
  • Agurkesalat
  • 8 dl vand
  • Mælk
  • Rødkål
  • Fedtstof
  • Salt + peber + kulør

Opskrift

  1. Stegen laves i ovn eller grill efter nedenstående anvisning
  2. Kartofler skrælles og koges møre
  3. Sovsen laves som en opbagt sovs (mel og fedtstof piskes til smørbollen), vandet fra ribbenstegen bruges nu til at hælde i. (Det er smagen), pisk og smag til mad salt og peber. Er der ikke nok smag i kan der tilsættes lidt bouillonvand.
  4. Server ribbensteg, kartofler og sovs med agurkesalat og rødkål

Ovn:

  1. Ribbenstegen placeres i et ildfast fad. Stegen skal have 20-25 minutter på 250 grader i alm. ovn (over/under)
  2. Varmen skrues ned til 170 grader, vandet tilsættes i fadet og steges videre de næste 1½ til 2 timer. Kernetemperatur skal være 75 grader.

Grill:

  1. Kulgrillen tændes og når kullene er klar hældes de i hver sin side af grillen.
  2. Et fad med vand stilles i midten af kullene.
  3. Placer ribbenstegen over vandbadet. Derefter grilles den i 1 times tid. Temperaturen SKAL være 75 grader midt i stegen.
  4. Hvis sværen ikke er sprød, kan med vende stegen og stege sværen direkte over kullene.
  5. Når stegen er grillet færdig pakkes den ind i staniol (ikke sværene) i 15 minutter så varmes fordeles bedst. (Hviletid)

 

Lørdag – Medister m. kartofler, smørsovs og blomkålsblanding 

img_20170527_165944

Ingredienser

  • 500 gram medister
  • 1 kg. kartofler
  • Fedtstof
  • 1 pk. smør
  • Blomkålsblanding fra frost

Opskrift

  1. Medisteren koges i 10 min (affaldsstoffer fiskes op af vandet)
  2. Medisteren steges på panden
  3. Kartoflerne skrælles og koges i vand
  4. Blomkålsblandingen koges efter anvisning på pakken
  5. Smøret smeltes i en gryde og serveres til kartoflerne, grøntsagerne og medisteren.

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. Er der ikke mange rester tages en rugbrød, eller mixes få rester til en ny ret! 🙂

 

Indkøbsliste fra Rema 1000

Husk at tjekke basisbageret inden du handler ind.

  • 1 kg. ribbensteg = 33,90 kr.
  • Medister = 15 kr.
  • Schulstad rugbrød = 10 kr.
  • 2 kg. kartofler = 12 kr.
  • 1,5 kg, bagekartofler = 15 kr.
  • 1 agurk = 7 kr.
  • squash = 6 kr.
  • Iceberg salat = 11 kr.
  • 1 rød peber = 7 kr.
  • 650 gram øko. mini kartofler = 12 kr.
  • Hk. oksekød 15-18 % = 21,95 kr.
  • 1 pk. hamburgerrug = 9,95 kr.
  • 1 leverpostej = 7,5 kr.
  • Salami i skiver = 8,95 kr.
  • 2 pk. skinke i tern = 15,9 kr.
  • Blomkålsblanding frost = 9,95 kr.
  • Sommerblanding frost = 12,95 kr.
  • 2 tunsteaks frost = 59,90 kr.
  • 1 minimælk = 5,95 kr.
  • 2 pk. smør, tusindfryd = 21 kr.
  • Agurkesalat = 7,5 kr.
  • Rødkål = 8,75 kr.
  • Spaghetti = 7,90 kr.

Alt i alt for denne uge er 327,05 kr. Velbekomme! 🙂

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig og super lækker.

 

Husk at du kan følge bloggen på Facebook, hvor alle de nyeste indlæg bliver udgivet. 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kartoffel/pasta lasagne m. salat