Spinatboller uden mælk, sukker og æg

Madplan for uge 21

uge-21

Løøøøørdag – I ved hvad det betyder! Ny madplan. Denne gang for uge 21. Ugen bliver fyldt med spændende nye retter, så endelig følg med! 🙂

I denne uge, 7 dages aftensmad til 2 voksne og 2 små børn til kun 363,75 kr. Mine madplaner vil indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild!

Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på.

 

Madplan for uge 21

Mandag – koteletter i fad 

Ingredienser

  •  500 gram koteletter
  • 1 rød peber
  • 1 glas champignon
  • 1 løg
  • ½ liter fløde
  • 3 ps. ris
  • 2 ds. hakkede tomater
  • Fedtstof
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Skær løg i grove tern
  2. Skyl og hak peberen i små tern
  3. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn (over/under)
  4. Koteletterne krydres med salt og peber og brunes på en pande. De ligges herefter over i et ildfast fad.
  5.  Champignonerne puttes over koteletterne, sammen med flåede tomater, peber og løg.
  6. Fløden hældes over i det ildfaste fad.
  7. Til sidst hældes salt og peber over retten, og derefter i ovnen med retten i 60 min. ca.

 

Tirsdag –  Lakse/torske burgere m. avocadocreme & kartoffelbåde

Ingredienser

  • 400 gram FISK finthakket lakse/torskefars
  • Burgerboller
  • 2 løg
  • 1 agurk
  • 1 rød peber
  • 1 pk. kartoffelbåde
  • 1 pk. øko hjertesalat (2 stk. i)
  • Salt + peber
  • Rasp
  • 1 æg

Avocadocreme

  • 2 øko. avocadoer i bakke
  • 3 tsk. citronsaft
  • 2 dl. cremefraiche
  • 1 tsk. groft salt

Opskrift

  1. Hak 1 løg fint
  2. Rør farsen rundt med løget, salt og peber
  3. Form farsen til 4 bøffer og vend dem i rasp og æg
  4. Skær salaten og løg som ønsket til at putte i burgeren
  5. Varm burgerbollerne i ovnen efter anvisning på pakken

Avocadocreme

  1. Flæk avocadoerne på langs og fjern stenen deri
  2. Skrab fyldet ud af avocadoen og blend det
  3. Tilsæt citronsaft, groft salt & cremefraiche
  4. Rør godt rundt og server i burgeren eller som lækker dip til bådkartoflerne

 

Onsdag – Forårsruller med nudler & kylling

Ingredienser

  • 1 pk. forårsruller
  • Blok nudler
  • 450 gram kyllingebrystfilet
  • 1 spsk. Karry
  • Olie
  • Vand til nudler
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Skær kyllingen i tern og steg dem i en wok/gryde/pande med karry
  2. Lav forårsrullerne efter anvisning på pakken – steg på panden eller i friture
  3. Kog nudlerne efter anvisning på pakken og tilsæt det på panden med kyllingen
  4. Vend det godt med hinanden, og server på en tallerken med forårsruller

 

Torsdag – rugbrødsdag

Ingredienser

  • Softkernerugbrød
  • Leverpostej
  • Smør / tusindfryd
  • Hamburgerrug
  • Salami i skiver

TIP: For at gøre rugbrøddet ekstra lækkert kan der tilføjes æg, tomat, agurk, løg, mayonnaise, remolade mm.

 

Fredag – One pot pasta

Denne ret er intet mindre end fuldstændig fantastisk! Det kræver kun én gryde og det hele står og passer sig selv. 🙂

Ingredienser

  • 400 gram spaghetti
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 løg
  • 2 fede hvidløg
  • ½ squash
  • 1 tsk oregano
  • 200 gram bacon i tern
  • 150 gram skinke i tern
  • 2 gulerødder
  • 5 dl. grøntsagsbouillon
  • 1 håndfuld friske basilikumblade
  • 10 cherrytomater
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Løget skæres i grove stykker
  2. Hvidløget skrælles og skæres i fine stykker
  3. Gulerødderne skrælles og rives
  4. Squash groftrives
  5. Cherrytomaterne skæres i halve
  6. Alle ingredienserne UDOVER bacon puttes i en stor gryde
  7. Skru helt op for blusset og hjælp spaghettien på vej ned i gryden ved enten at knække det eller vente på, at det bliver lidt blødt så du kan putte det hele ned i saucen
  8. Put låg på og lad det koge i 10-12 min – rør lidt i det så det ikke brænder fast
  9. Imens steges bacon sprødt på panden og ligges bagefter på køkkenrulle for at suge det værste fedt.
  10. Server one pot pastaen med bacon knas!

 

Lørdag – Kartoffellasagne 

Ingredienser

  • 2 løg
  • 500 gram oksekød
  • 1 kg kartofler
  • 2 tsk. paprika
  • 1 tsk. oregano
  • Mornaysauce
  • 1 ds. hakkede tomater
  • Revet ost
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn (over/under)
  2. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver
  3. Skær løgene og svits det i en gryde – tilsæt paprika
  4. Put derefter kød i og oregano
  5. Tilsæt hakkede tomater og lad det koge godt op
  6. Put kartoflerne i en bradepande og kødsovsen over
  7. Hæld Mornaysauce over kødsovsen og til sidst ost over
  8. I ovnen med bradepanden og lad det få en time derinde.

TIP: Her har vi ALTID rester og spiser det gerne over 2 dage. 

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. Er der ikke nok rester tages en rugbrød, eller mixes resterne til en ny ret! 🙂

 

Indkøbsliste fra Rema 1000

Husk at tjekke basisbageret inden du handler ind.

  • 400 gram lakse og toskefiskefars = 20 kr.
  • 1 pk. forårsruller = 15 kr.
  • 450 gram kyllingebrystfilet = 20 kr.
  • 200 gram bacon i tern = 8 kr.
  • 150 gram skinke i tern = 6 kr.
  • 500 gram oksekød (købes fredag på tilbud) = 15 kr.
  • Burgerboller = 9,95 kr.
  • Softkerne rugbrød = 12,95 kr.
  • 2 kg. kartofler = 12 kr.
  • Frisk basilikum = 10 kr.
  • Øko cherrytomater = 11 kr.
  • tusindfryd, smør = 10,5 kr.
  • Dansk agurk = 7 kr.
  • 1 kg. gulerødder = 6 kr.
  • 2 stk. rød peber = 14 kr.
  • Squash = 6 kr.
  • Øko avocado i bakke = 15 kr.
  • Øko hjertesalat = 12 kr.
  • 1 pk. koteletter 500 gram = 28,95 kr.
  • Hamburgerrug = 9,95 kr.
  • Leverpostej = 7,5 kr.
  • Mornaysauce = 14,95 kr.
  • Salami i skiver = 8,95 kr.
  • Kartoffelbåde = 9,95 kr.
  • Cremefraiche 18 % = 8,5 kr.
  • Madlavningsfløde = 14,95 kr.
  • Revet mozzarella = 11,95 kr.
  • Bloknudler = 5 kr.
  • Champignon i glas = 4,5 kr.
  • 4 ds. hakkede tomater = 15,80 kr.
  • 1 kogepose ris = 4,5 kr.
  • Spaghetti 1 kg = 7,90 kr.

Alt i alt for denne uge er 363,75 kr. Velbekomme! 🙂

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig og super lækker.

 

Husk at du kan følge bloggen på Facebook, hvor alle de nyeste indlæg bliver opdateret. 

   

3 kommentarer

  • Kristina

    TUSIND TAK! Jeg har længe prøvet at lave madplaner selv for at spare penge, men mangler simpelthen inspirationen. Du er som sendt fra himlen! Min mand synes også, at din blog er ganske genial, og vi har tænkt os at følge dig slavisk fra nu af 😀 Sikke et kæmpe arbejde du laver, og er dybt taknemmelig!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bettina

    Spar lidt flere penge ved og bruge de kartofler der er i overskud fra posen(til lasagnen) på selv og lave kartoffelbådene til burgerne
    Bare et forslag😜

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

    Kan man godt bruge kylling i stedet for fisk?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spinatboller uden mælk, sukker og æg