Madplan - gammeldags dansk mad

Hvor billigt kan det gøres? #4

Aldrig har jeg gjort det billigere indtil videre! Er der noget jeg er vild med ved bloggen, så er det disse “overlevelses-madplaner”. Jeg synes det er fantastisk at se, hvor billigt det egentlig kan gøres! Mine madplaner vil altid indeholde én rugbrødsdag, én restedag og her, en kødfri-dag, simpelthen for at gøre det billigt, varierende og reducere madspild!

Husk at denne slags madplan ikke lægger primært vægt på hverken at skulle være sundt eller voldsomt varierende, som sagt er det REN overlevelse for en familie med 2 voksne og 2 små børn.

Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på. Jeg håber I kan bruge madplanen, og ellers er I altid velkomne til at komme med input, idéer mm. Ikke hold jer tilbage 🙂 

 

Madplan – hvor billigt kan det gøres? #4

Mandag – pandekager med sukker og syltetøj

Ingredienser

  • 275 gram mel
  • 4 dl. mælk
  • 3 æg
  • 1/4 tsk. salt
  • 3 tsk. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 0,5 dl. olie
  • Sukker
  • Syltetøj
  • Fedtstof

Opskrift

  1. Pisk mel og mælk sammen
  2. Tilsæt derefter æg, salt, sukker, vaniljesukker og olie.
  3. Steg pandekagerne gyldne i fedtstof
  4. Server med sukker og syltetøj.

 

Kan serveres med en lækker omgang is, syltetøj, sukker, sirup… hvad man nu er til! Lidt lækkert og nemt må det gerne være en gang imellem. Det er især en favorit hos børnene! Mine børn klager i hvert fald ikke… og jo, det kan godt være aftensmad! 😉 

 

Tirsdag –  Mac ‘n cheese

Ingredienser

  • 400 gram suppehorn
  • 1 liter mælk
  • 3 spsk. Mel
  • 2 spsk. smør
  • 175 gram revet cheddar
  • Salt + peber

Opskrift 

  1. Smelt smørret i en gryde og tilsæt mel
  2. Pisk så der laves en smørbolle
  3. Tilsæt mælken og pisk det i kog
  4. Kog pastaen i en gryde med vand. Sørg for at pastaen ikke bliver kogt helt færdig, men lad den gerne være 1-1,5 min. fra at være færdig.
  5. Sigt pastaen og vend det derefter i saucen sammen med 125 gram cheddar.
  6. Vend det hele godt og put det i et ildfast fad. Kom resten af cheddaren ovenpå og bag det i ovnen i 35 min på 200 grader alm. ovn (over/under)

 

Ondag – kartoffel-porre suppe m. flutes

Ingredienser

  •  750 gram kartofler i små tern
  • 1 spsk. smør
  • lidt mælk
  • 2 porrer (det hvide)
  • Vand
  • 1 grøntsagsbouillon
  • 1 pk. baguettes 2 stk.

Opskrift

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i tern
  2. Porrerne skæres i ringe
  3. Hæld vand over kartoflerne og porrerne i en gryde og tilsæt bouillon.
  4. Lad det koge til det er mørt
  5. Blend suppen til den er cremet og tilsæt smør
  6. Hæld lidt mælk i suppen hvis den er for tyk
  7. Smag til med salt og peber
  8. Varm flutes i ovnen efter anvisning på pakken

 

Torsdag – rugbrødsdag

Ingredienser

  • Softkernerugbrød
  • Leverpostej
  • Smør / tusindfryd
  • Hamburgerrug
  • Salami i skiver

TIP: For at gøre rugbrøddet ekstra lækkert kan der tilføjes æg, tomat, agurk, løg, mayonnaise, remolade mm.

 

Fredag – biksemad

18516206_423450041364923_1040598570_n

Ingredienser

  • 600 gram kartofler
  • 300 gram pølsehornspølser
  • 1 løg
  • 4 æg
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Kartoflerne koges og lades blive kolde
  2. De kolde kartofler skæres i små tern
  3. Pølserne skæres i skiver
  4. Løget skæres i små tern
  5. Det hele blandes på en pande med fedtstof
  6. Smag til med salt og peber
  7. Server med et spejl æg til.

 

Lørdag – omelet med skinke

Ingredienser

  • 8 æg
  • 1 pk. skinke
  • 1,5 dl. mælk
  • 1 rød peber
  • salt + peber

Opskrift

  1. Peberfrugt skylles og skæres i små tern
  2. Æg klækkes ud i en skål, mælk tilsættes, sammen med lidt salt og peber. Derefter piskes der grundigt rundt.
  3. Panden varmes op og skinken hældes på derpå sammen med rød peber
  4. Æggemassen hældes over.
  5. Har du et låg puttes det over nu, og lader det stå med låget over i 12 min. Har du ikke noget låg lader du omeletten stå indtil æggene er blevet en hård masse. Kan den vendes gør dette, ellers smager den også godt uden vending.

TIP: Omeletten kan pyntes med purløg. Det ser flot ud og er med til at give en smule smag til retten. 

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. Er der ikke nok rester tages en rugbrød, eller mixes resterne til en ny ret! 🙂

 

Indkøbsliste fra Rema 1000

Husk at tjekke basisbageret inden du handler ind. Det er vigtigt for ikke at stå og mangle varer.

  • 1 pk. baguettes = 3,95 kr.
  • Softkerne rugbrød = 12,95 kr.
  • 2 kg. kartofler = 12 kr.
  • 1 rød peber = 7 kr.
  • 2 porrer = 8 kr.
  • Hamburgerrug = 9,95 kr.
  • Leverposteg = 7,5 kr.
  • Pølsehornspølser = 11,95 kr.
  • Salami i skiver = 8,95 kr.
  • Skinke i strimler = 8,95 kr.
  • Æg = 21,5 kr.
  • 3 liter minimælk = 17,85 kr.
  • 1 pk. smør = 10,5 kr.
  • Revet cheddarost = 12,95 kr.
  • Hindbærmarmelade = 9,50 kr.
  • Hvedemel = 6,95 kr.
  • Suppehorn = 7,95 kr.

Alt i alt for denne uge er 178,40 kr. Velbekomme! 🙂

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig og super lækker.

 

Husk at du kan følge bloggen på Facebook, hvor alle de nyeste indlæg bliver udgivet. 

   

5 kommentarer

  • Jeppe

    Hvis du går meget op i pris, hvordan kan det så være, at det er en ny ret hver dag? Det kræver mange flere forskellige ingredienser.

    Hos os spiser vi altid det samme 2 dage af gangen, og når jeg alligevel er i gang med en gryderet, tomatsauce eller andet, så laver jeg en ekstra stor portion og fryser ned til anden dag. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Madforfattigrøve

      Hej Jeppe,

      Du har helt ret, man kan godt lave mad til flere dage. Dog har vi valgt at samle alle resterne søndag, så kan man få en masse små forskellige retter eller lave en helt ny ud af ugens mad 🙂

      Tak for din kommentar!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Susanne Ryding

    Kære madplan forfatter. Jeg har klikket et par af dine madplaner ind i nemli.com og til slut når jeg skal til at betale er prisen kun Ca 40-50 kr dyre. Derudover bestilte jeg levering ml 14-15 og det kostede 19 kr så Ca 70 kr dyrere om ugen fra nemlig.com. Bare info fir mange som mig som ikke selv kan købe ind selv

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

    ❤️ tak for madplanerne ❤️
    Jeg har en udfordring til dig 😉
    Vil du i en måned prøve at lave en billig og sund madplan? Evt efter sense principperne med 3 måltider dagligt? Samme antal personer?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

    Elsker dine madplaner! Du er uden tvivl min favorit blogger. Kan du måske lave en sund single madplan på et tidspunkt? Det kunne være super fedt, især når man er på SU og pengene er så små 😳

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan - gammeldags dansk mad