VEGETARISK MADPLAN

Madplan for uge 19

k
Vi laver lige lidt om i det hele, for jeg synes egentlig det virker mere logisk at lægge madplanen op på bloggen om lørdagen, så I har hele søndag til at handle til ugen. Så kan I nå at læse madplanen til ende inden søndag tikker frem! Madplanen er designet til at kunne handle i Rema 1000. Det er der jeg selv handler mest, så det er min trygge base, og det er mad, som jeg selv kan stå inde for. 🙂

Denne uge består af 7 dages aftensmad for 263,85 kr.! Det er lige til at overkomme. Jeg prøver at indføre en smule grønt hver dag og gerne forskelligt, så vi ikke kører surt i det. Madplanerne er til 2 voksne og 2 små børn. Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislager, disse varer nævner jeg nemlig ikke pris på. Velbekomme! 🙂

 

Mandag – Boller i karry 

Ingredienser

  • 500 gram svinefars
  • 1 dl. havregryn
  • 1 løg
  • 1 æg
  • Salt + peber
  • Karry
  • Fedtstof
  • Mælk
  • 3 ps. ris

Opskrift

  1. Løget skæres fint
  2. Svinefars, havregryn, løg, æg, salt, en sjat mælk og peber røres sammen til fars.
  3. Farsen formes til små boller (kugler) og koges 10 min i en gryde med vand
  4. Lad bollerne hvile i vandet i 10 minutter.
  5. Gem 4 dl. vand bollerne har kogt i.
  6. Fedtstof smeltes i en gryde og 2 tsk. karry svitses. Vandet fra bollerne tilsættes gryden, sammen med 1,5 dl. mælk
  7. Lad det koge op og smag til med salt og peber
  8. Kog risene efter anvisning på pakken
  9. Put bollerne i sovsen og server!

TIP: Lad gerne farsen stå i køleskabet i en halv times tid inden formning til boller.

 

Tirsdag – Stegte ris med grønt og æg 

Ingredienser

  • 2 pk. risblanding
  • 1 løg
  • 3 æg
  • lidt mælk
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Risblandingen steges i en gryde eller wok
  2. Løget skæres i tern og tilsættes i gryden
  3. Æg, mælk, salt og peber blandes til en æggeblanding og tilsættes risblandingen til sidst.

 

Onsdag – hjemmelavet bradepandepizza

Ingredienser

  •  600 gram mel
  • 3 dl. vand
  • 50 gram gær
  • 0,5 dl. olie
  • Salt
  • Pizzasauce
  • Revet ost
  • 1 pk. skinke i strimler
  • Oregano

Opskrift

  1. Mel, vand, olie, gær og lidt salt blandes sammen og æltes til en bolle.
  2. Dejen skal hæve i en halv time
  3. Rul dejen ud på bordet og læg den over på en bradepande
  4. Pizzasauce smørres udover dejen og halvdelen af osten fordeles på saucen
  5. Skinke fordeles som det næste og til sidst sluttes af med tørret oregano på toppen og resten af osten
  6. Pizzaen skal have ca.20 min. i ovnen på 225 grader eller efter hvilken sprødhed man ønsker.

 

Torsdag – rugbrødsdag 

Ingredienser

  • Herkules rugbrød
  • Smør
  • Hamburgerrug
  • Salami i skiver
  • Leverpostej

TIP: Denne dag kan nemt piftes op med noget lækkert som tomat, agurk, remulade, mayonnaise, løg mm.

 

Fredag – Kylling på grøntsagsbund m. små ovnbagte kartofler

Ingredienser

  • 450 g. kyllingebrystfilet
  • Grøntsagsbund fra frost
  • 1 pk. øko kartofler 1 kg.
  • Paprika
  • Olie
  • Herbes de provence krydderi
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Grøntsagsblandingen fra frost hældes i et fad
  2. Kyllingen skæres ud så der er 4 lige store stykker.
  3. Krydder kyllingen med paprika, salt og peber
  4. Put kyllingen over grøntsagsbunden
  5. Skyl kartoflerne & skær dem i mellemstore tern
  6. Put olie og drys krydderierne i en pose – rør indholdet godt rundt med fingrene (udenpå posen)
  7. Bag kartoflerne ved 200 grader over/under i ca. 40 min.
  8. Kyllingen skal have en halv time i ovnen på 200 grader.

 

Lørdag – Tortillas m. salat

Ingredienser

  • 2 pk. tortillas
  • 500 g. oksekød
  • Iceberg
  • Taco mix
  • Tomater
  • Agurk
  • Rød peber
  • Majs

Opskrift

  1. Steg kødet i en gryde og tilsæt Taco mix krydderi
  2. Varm pandekagerne i microen
  3. Skær salaten og server!

 

Søndag –  klassisk restedag! 

Alt godt fra ugens løb spises på ugens sidste dag. Vi elsker denne dag fordi der altid er rester fra ugen, og derved sparer vi et helt måltid! Det er fantastisk og super nemt, når nu vi har 2 små børn. Det tager ingen tid at anrette og vi ved, at det er noget vi godt kan lide.

 

Indkøbsseddel Rema 1000

  • 2 pk. tortillas = 16 kr.
  • Grøntsagsbund = 10 kr.
  • Iceberg salat = 10 kr.
  • Tomater i bakke = 10 kr.
  • Øko kartofler 1 kg. = 8 kr.
  • Øko peber = 6,40 kr.
  • 500 gram hk. oksekød = 21,95 kr.
  • Hk. svinekød = 20 kr.
  • Hamburgerrug = 9,95 kr.
  • Leverpostej = 7,5 kr.
  • Salami i skiver = 8,95 kr.
  • Skinke i strimler = 8,95 kr.
  • 2 ps, risblanding = 19,90 kr.
  • Gær = 0,95 kr.
  • 2 liter minimælk = 11,90 kr.
  • Tusindfryd (smør) = 10,5 kr.
  • Revet mozzarella = 11,95 kr.
  • 2 kg. hvedemel = 6,95 kr.
  • Kogepose ris = 4,5 kr.
  • Majs = 4,75 kr.
  • Pizzasauce = 5,80 kr.
  • Taco Mix = 5 kr.
  • 450 gram kyllingebrystfilet = 26,95 kr.
  • Herkules rugbrød = 12 kr.
  • Dansk agurk = 5 kr.

Den samlede pris for hele ugen er 263,85 kr.! Velbekomme!

Del meget gerne med jeres nærmeste, så budskabet flyver længere ud. Det behøver ikke være dyrt, for at være lækkert. 🙂

 

Husk at du kan følge bloggen på Facebook, hvor alle de nyeste indlæg bliver opdateret.

   

10 kommentarer

  • Anja Nielsen

    Hej Fie.. har endnu engang prøvet en af dine fantastiske retter, nemlig kyllingfilet på grønsagesbund.. lad mig bare sige; Mums..!! Min store pige (13) sagde at hun faktisk ikke var så sulten alligevel , da hun så retten, men jeg tror at hun var den eneste som tog 3 gange 🙂 Tusinde tak for alt dit lækker arbejde..!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

    Hej 🙂 jeg er mega fan af din madplan her hjemme 👏👏 den er virkelig god.
    Men har dog lagt mærkelig til at det fredag skal bruges noget grøntsagdbund fro frost som ikke står pp indkøbslisten 😁😁 sådan er det lige nogle ting der ikke står på 🙂
    Fortsæt endelig med dette, der er super god afvæksling 😍😍

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Super fed madplan, er imponeret over det arbejde du alligevel må lægge i det hver uge, og utrolig glad for at du gider dele det – vil helt klart prøve at følge/tage stor inspiration fra dig de kommende uger! 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Madforfattigrøve

    Hej Michelle,

    En madplan er normalt kun aftensmad, så tænker ikke der er noget misvisende over den 🙂

    Og hvor er det du synes der mangler kød? Tirsdag er eneste dag der ikke er kød, og det er helt bevidst da det er en kødfri dag for nemlig at kunne spare penge. 🙂

    men tak for din kommentar, håber også du får en god uge alligevel.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle

    Håbende egentlig at den var inklusiv morgenmad frokost og mellem
    Måltider. For i mit hovedet er dette så misvisende 😕 Øvøv ikke mest inspirerende da der mangler kød efter min smag men håber dig og din familie får en dejlig ude fyldt med lækker mad ☺️👌🏼

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jan Larsen

    Det er ikke fordi jeg vil være negativ, og selvfølgelig kan man overleve, selv om det ikke er de allerbedste råvarer der bliver brugt.
    Jeg har dog svært ved at se, hvor alle de dejlige rester, søndagsmenuen skal laves af, skal komme fra. Alt efter hvor store børn der er tale om, vil man ligge på et niveau, der går mellem tilstrækkelig mæt og stadig sulten.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Madforfattigrøve

      Hej Jan!

      Tak for din kommentar, jeg tror det kommer helt an på hvor store ens børn er. Herhjemme går det rigtig fint, men vores børn er også mellem 0-2 år gamle, dog er den lavet efter at det er børn mellem 0-5 år ca. 🙂

      Ellers tænker jeg at man kan supplere med rugbrød fra torsdagen og evt. lave noget æg til. Eller bruge nogle af kartoflerne, rester af kødet og lave en lækker biksemad. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte Larsen

    Jeg har for første gang “nogensinde” lavet madplan, med inspiration fra din. Nogle dage skal vi andet, så derfor har jeg byttet rundt på dagene… men har handlet for 250 til en hel uge 😱 Sikke en forskel

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle

    Hej med dig
    Kan man få dig til at lave en madplan for os som er rigtig kræsende og som ikke spiser grønt 🙂
    Er vild med dine madplaner 👌🏻😍

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Benthe Christensen

    Hej!
    Så gode madplaner, og sikke stort arbejde, du har med det, men må hjælpe og glæde mange. Syntes i skulle have vores fyldopskrift til tortillas, det er billigt og mega sundt, og vi bruger det også til fyld i pitabrød, på pizza, fryser det ned i mindre portioner, så der altid er noget klar.
    2 kg. Oksefars, 1/2 kg hakket løg, 1/2 kg revne gullerødder, 1 stor dåse koncentreret tomatpure, 1 helt hvidløg hakket, nogle strint engelsk sovs. Kød og løg gyldnes inden alt andet kommes i, steger i ca 15 min.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VEGETARISK MADPLAN