Hvor billigt kan det gøres? Madplaner

Madplan – hvor billigt kan det gøres?

tilbud

Jeg har efterhånden fået flere spørgsmål angående madplanerne. Mange af spørgsmålene går blandt andet på frokoster, morgenmad og mellemmåltider, og jeg vil utrolig gerne dele planer for ugerne med henblik på dette også – det kommer på længere sigt, I promise!

Vi kender den nok alle sammen.. Der er uger hvor det kan være svært at få pengene til at række.. Men det jeg synes er spændende er når mine læsere spørger mig, hvor billigt jeg kan gøre det, uden at madplanen er uhyggelig kedelig. Vi snakker ikke grøntsager og det store tag-selv-bord, vi snakker REN overlevelse på én uge, uden rigtig at bruge noget.

Men jeg vil gerne gøre et forsøg! For jeg synes det er fedt med en udfordring – og endelig skyd løs med dem. Jeg elsker dem. Nå! Her kommer det. Husk – det er ikke voldsomt sundt, måske ikke varieret – men det er overlevelse. Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Den er tilpasset til 4 personer, 2 voksne og 2 små børn. Husk at tjekke mit basislager, disse varer nævner jeg nemlig ikke priser på.

 

Madplan – hvor billigt kan det gøres?

Mandag – pasta med pølse og en smule grønt 

Ingredienser

  • 500 gram pasta
  • 5 pølser
  • 1 stk. peberfrugt
  • 2 stk. gulerødder
  • 1 stk. rødløg
  • 150 gram parmasanost

Opskrift

  1. Kog pastaen så der stadig er bid i det
  2. Skyl pastaen i koldt vand
  3. Skær alle grøntsagerne ud i små tern
  4. Rist pølserne på en pande så de er gyldne
  5. Tilsæt grøntsagerne og steg dem ved høj varme
  6. Tilsæt pasta mens der røres rundt på panden
  7. Server med parmesanosten

 

Tirsdag – Karrykål med oksekød

Ingredienser

  • 1300 gram hvidkål
  • 500 gram hakket oksekød
  • 1 spsk. olie
  • 1 løg
  • 3 tsk. karry
  • 1 dl. vand
  • 2 dl. frosne ærter
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Hak hvidkål i små fine stykker
  2. Hak løget fint og svits på panden sammen med olie og karry
  3. Tilsæt oksekød og brun det i gryden
  4. Tilsæt nu hvidkål, ærter og vand og kog under låg ved middel varme i ca 20 minutters tid. Kålen skal være helt mør
  5. Smag retten til med salt, peber og karry

TIP: Retten smager ikke af kål. Det er ikke en dominerende smag. Retten kan fryses ned og laves i større portioner også. Der kan også bruges svinekød i stedet for oksekød.

 

Onsdag – brændende kærlighed

Ingredienser

  • 1000 gram kartofler
  • 1 pk. bacon i tern
  • 2 løg
  • 1,5 dl. sødmælk
  • 50 gram smør
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Skræl kartoflerne & skær dem i små stykker
  2. Kog kartoflerne til de er møre
  3. Mos kartoflerne med en elpisker
  4. Tilsæt mælk lidt af gangen
  5. Tilsæt smør
  6. Smag til med salt og peber
  7. Steg bacon på panden
  8. Tilsæt løg til panden til de er bløde
  9. Og server mos med bacon & løg.

 

Torsdag – Klassisk rugbrødsdag 

Ingredienser

  • Rugbrød
  • Smør
  • Hamburgerrug
  • Leverpostej

TIP: For at gøre rugbrøddet ekstra lækkert kan der tilføjes æg, tomat, agurk, løg, mayonnaise, remolade, ristede løg mm.

Fredag – Chili Con Carne

Ingredienser

  • 500 gram oksekød
  • 4 dl. tomatpure
  • 2 løg
  • 2 bouillonterning
  •  2 ds. bønner i tomat
  • 1 frisk chillifrugt
  • Oregano, salt + peber

Opskrift

  1. Løg hakkes og svitses i olie
  2. Kødet brunes sammen med
  3. Tomatpure, bouillon og bønner tilsættes
  4. Lad det simre i ca 10 minuttes tid
  5. Smag til med krydderi.

 

Lørdag – Champignon i karry/kokos suppe

Ingredienser

  • 150 gram champignon
  • 4 dl ris
  • 1 dåse kokosmælk
  • Karry
  • 2 dl. grøntsagsbouillon

Opskrift

  1. Kog risene
  2. Put krydderi i en gryde uden fedtstof – lad dem varme indtil det dufter
  3. Put derefter fedtstof i og svits champignon
  4. Tilsæt bouillon og kokosmælk
  5. Varmes helt op og serves med ris til.

 

Søndag  – Klassisk restedag

Alt godt fra ugens løb. Der skal helt sikkert nok være nogen rester, og ellers er der garanteret rugbrød tilbage fra torsdag. Det handler om at være kreativ! Se mine sparetips for gerne at kunne garantere nogle rester. Det virker for mig!

 

Indkøbsseddel fra Rema 1000:

Husk at tjekke basislageret inden du handler.

  • 2 kg. kartofler = 12 kr.
  • 250 gram champignon = 10 kr.
  • Dansk hvidkål 1,5 kg. = 9 kr.
  • Lammefjords gulerødder = 5,60 kr.
  • Løg = 6 kr.
  • Rød chili = 13 kr.
  • Rød peberfrugt = 7 kr.
  • 2 pk. hakket oksekød = 45,90 kr.
  • Bacon i tern = 9,95 kr.
  • Hamburgerug = 9,95 kr.
  • Leverpostej = 7,5 kr.
  • Partypølser = 15,95 kr.
  • 1 ps. danske fine ærter = 9,15 kr.
  • Tusindfryd (smør) = 10,5 kr.
  • Revet parmasan ost = 11,95 kr.
  • 2 ds. bønner i tomatsovs = 9 kr.
  • 2 kogepose ris = 9 kr.
  • 400 ml kokosmælk 15-17 % (1 ds) = 8,95 kr.
  • Pastaskuer = 4,5 kr.
  • Kernefryd rugbrød = 8 kr.

Alt i alt for én uge blev 222,90 kr. Velbekomme! 🙂 

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig og super lækker.

 

Husk at du kan følge bloggen på Facebook, hvor alle de nyeste indlæg bliver udgivet. 

Print

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar