Oksekød Opskrifter

Hjemmelavet fuldkornslasagne med grøntsager

For mig skal en lasagne være lavet fra bunden, for at den er bedst! I pressede tider hvor jeg ikke har tiden til at lave sovsen fra bunden, køber jeg en færdigpakke fra Rema. Men ellers elsker jeg at hygge i køkkenet med at lave sovsen. 🙂

Retten er lavet til 2 voksne og 2 små børn. Husk at tjekke mit basislager inden du handler. Disse varer nævner jeg nemlig ikke priser på.

Ingredienser til lasagne 

  • 2 gulerødder
  • 1 stort løg (2 små)
  • 1 øko rød peber
  • 2 fede hvidløg
  • 2 dl mælk
  • revet mozzarella
  • 500 g. hk. oksekød
  • 2 ds. hk. tomater med krydderier
  • Oksebouillon
  • 9 fuldkornslasagneplader
  • Fedtstof
  • Salt + peber

Opskrift til lasagne

  1. Forvarm ovnen til 200 grader over/under
  2. Brun kødet med fedtstof
  3. Skær gulerødder, løg og rød peber i tern
  4. Tag 2 fede hvidløg og pres dem ned til det brunede kød
  5. Put grøntsagerne ned i gryden og tilsæt de hakkede tomater
  6. Tilsæt mælken og oksebouillon, og lad det simre så længe som muligt. (på hurtige dage simrer mit i 20 min. ca. Men jo længere tid jo bedre!)
  7. Når det har simret putter du skiftevis sovs og lasagneplader ned i et ildfast fad. Start med sovs.
  8. Pynt toppen med revet ost
  9. Put lasagnen i ovnen på 200 grader over/under i 35 minutter.

 

Indkøbsseddel fra Rema 1000

Husk at tjekke mit basislager inden du handler.

  • Gulerødder 1 kg = 5 kr.
  • Øko. peber = 6,40 kr.
  • Hk. oksekød 500 gram = 20 kr.
  • Minimælk = 5,95 kr.
  • Revet mozzarella = 10,95 kr.
  • 2 ds. hakkede tomater = 9,90 kr.
  • Fuldkorns lasagneplader = 12,95 kr.

Der skal i alt bruges 71,15 kr. Dette lyder af meget, men der skal huskes på at der er lasagneplader, mælk og gulerødder til flere omgange. 🙂

Husk at du kan følge bloggen på Facebook, hvor alle de nyeste indlæg bliver udgivet. 

Print

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar