Madplan for uge 17

Single madplan

single-madplan

Hejsa I kære læsere!

I dag står den på en lille udfordring fra jeres side af, og jeg glæder mig helt vildt til at tage den op. Som I nok har fundet ud af nu så er mine madplaner og ugeplaner til 2 voksne og 2 børn, men nu vil jeg udvide det lidt og lave en kategori, som hedder “Single madplaner” – der sidder nemlig rigtig mange og følger med, som kun er dem selv, og de skal ikke snydes for madplaner, inspiration og muligheden for at spare penge.

Jeg gør mit bedste for at finde den ultimative madplan, trods jeg plejer at lave til min kære mand og børn også. Men jeg tager udfordringen op! Det er vel det der gør bloggen bedre – variation.

Som alle de andre madplaner kan du finde mit basislager, hvor der står de ting, som jeg ikke nævner priser på sidst i indkøbssedlen. Det er nemlig mad man typisk har i køkkenet, og mad som holder længe.

Mandag – fyldte squash

Ingredienser

  • 1 squash
  • 1 løg
  • En halv pakke skinke i strimler
  • 30 gram pesto
  • 25 gram revet ost

Opskrift

  1. Skær squashene på langs og udhul dem med en ske.
  2. Hak løg og bland det sammen med skinke og pesto.
  3. Fyld blandingen i de udhulede squash.
  4. Squashene puttes i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.
  5. Drys ost på og bag yderligere 10 minutter.
  6. Frys resten af skinken ned, da det skal bruges i retten lørdag.

 

Tirsdag – nudler med oksekød og forårsløg

Ingredienser

  •  250 gram oksekød
  • 1 spsk rød karrypasta
  • 75 gram nudler
  •  1 forårsløg
  • salt + peber

Opskrift

  1. Svits kødet i olie til det er gennemstegt
  2. Vend med karrypasta, lidt salt og peber
  3. Kog nudlerne
  4. Afdryp nudlerne og vend dem med kødet
  5. Snit forårsløg fint og tilsæt til kødet

 

Onsdag – pasta og kødsovs

  • 150 gram pasta
  • 250 gram oksekød
  • 1 løg
  • 1ds øko hakkede tomater
  • 2 fede hvidløg
  • 1-2 gulerødder
  • En halv pakke cocktailpølser
  • 50 gram øko. Champignon i skiver
  • fedtstof
  • 1-2 dl. mælk (efter behov)

Opskrift

  1. Kog pastaen
  2. Skær løg, gulerødder, champignon i tern
  3. Fedtstof i gryden og brun kødet, pres hvidløget deri.
  4. Tilsæt grøntsagerne til kødet
  5. Tilsæt cocktailpølser
  6. Tilsæt mælk efter behov
  7. Lad det simre så længe som muligt ? jo længere tid jo bedre.
  8. Jævn sovsen til ønskede konsistens (mel og vand røres sammen med en gaffel til klumpeperne er væk og tilsættes sovsen)

 

Torsdag – rugbrød med forskelligt pålæg 

Ingredienser

  • Chia rugbrød
  • leverpostej
  • smør / tusindfryd
  • hamburgerrug
  • salami i skiver
  • Æg

TIP: Denne dag kan gøres lækker med pynt som løg, rød peber, mayo, remulade, ristede løg, agurk, tomat mm.

Fredag – Laks i ovn med bagte kartofler og frisk salat

Ingredienser

  •  Lakseportioner fra frost (2 stk i pakken)
  • 2 bagte kartofler
  • Smør
  • Lidt olie
  • 1 iceberg
  • 2 tomater
  • 1 agurk
  • 1 rød øko. peber
  • En halv ds. majs
  • Dressing
  • Salt

Opskrift

  1.  Sørg for at laksen er tøet op og put dem i et ovnfast fad
  2. Skær en halv rød peber i skiver og læg ved laksen
  3. Put 1 tsk. smør ovenpå hver laks
  4. Laksen skal have 30 min i ovnen (over/under) ved 200 grader
  5. Rens de bagte kartofler og sørg for, at de er helt tørre
  6. Glid lidt olie på skrællen, da det sikrer en sprød overflade
  7. Skær et kryds halvt ned i hver kartoffel og gnid smør og salt ned i krydset
  8. Bag kartoflerne midt i ovnen på 200 grader (over /under) i 1 – 1,5 time.
  9. Skær alt salaten ud og top det med dressing.

TIP: De bagte kartofler kan med fordel krydres bagefter med friske krydderurter.

Lørdag – Pitabrød med skinke og salat

Ingredienser

  • Rester af salat fra forrige dag
  • 1 pk. pitabrød
  • Dressing
  • Den halve pakke skinke fra retten mandag

Opskrift

  1.  Sørg for at skinken fra mandag er tøet op og klar til at putte i pitabrøddene
  2. Varm pitaerne i ovnen og server med salaten og dressing.

TIP: Her kan der med fordel bruges flere slags kød som tun, oksekød mm.

Søndag – klassisk restedag! 

Alt godt fra ugens løb spises på ugens sidste dag, er der ikke så mange rester suppleres der med en rugbrødsmad med æg eller resterne af pålægget fra torsdag.

Indkøbsseddel Rema 1000

  • Chia rugbrød  = 12 kr.
  • Hvedepita = 3 kr.
  • Dansk agurk = 7 kr.
  • Forårsløg = 6 kr.
  • Gulerødder 1 kg. = 5 kr.
  • Iceberg salat = 11 kr.
  • 2 løse bagekartofler = 6 kr.
  • Squash = 6 kr.
  • 2 løse tomater = 4 kr.
  • Øko champignon i skiver = 6 kr.
  • Øko peberfrugt = 6,40 kr.
  • Lakseportioner fra frost (2 stk i pk.) = 20 kr.
  • Hk. oksekød 500 gram = 20 kr.
  • Cocktailpølser = 11,95 kr.
  • Hamburgerrug = 9,95 kr.
  • Leverposteg = 7,50 kr.
  • Salami i skiver = 8,95 kr.
  • Skinke i strimler = 8,70 kr.
  • Æg = 21,5 kr.
  • 1 liter minimælk = 5,95 kr.
  • Smør (tusindfryd) = 10,50 kr.
  • Revet mozzarella = 10,95 kr.
  • Blok nudler = 5 kr.
  • Grøn pesto = 7,70 kr.
  • Hakkede tomater = 4,95 kr.
  • Karrypasta = 10 kr.
  • Majs = 4,75 kr.
  • Skruer = 4,50 kr.

Den samlede pris for hele ugen er 244,25 kr.! Velbekomme! 🙂

Husk at du kan følge bloggen på Facebook, hvor alle de nyeste indlæg bliver opdateret.

   

3 kommentarer

  • Lene

    Hej. Kan du mon lave singlemadplanen lidt mere reglmæssigt, således at den følger årstiderne?? På forhånd tak <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • elisabeth

    det kunne være rart med en singlemadplan så man ikke skal spise det samme flere dage

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Madforfattigrøve

      Hej Elisabeth,

      Jeg er ikke helt sikker på jeg forstår hvad du mener. I denne singlemadplan er eneste dag hvor man spiser det samme, søndag, som er restedag. Mener du at den skal laves så søndag også er nyt, eller? For restedagen er nemlig lavet for at spare ekstra godt i løbet af ugen. 🙂

      Hav en dejlig aften.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan for uge 17