Madplan - hvor billigt kan det gøres?

Madplan for uge 16

Så er det søndag igen hvilket betyder en helt ny madfor for næste uge, uge 16. Som nyopstartet blogger i denne verden er der meget at lære hele tiden, og det er udelukkende dét, der gør bloggen bedre.  🙂

Mine madplaner vil altid indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt og reducere madspild. Det er luksus at få nye retter hver dag, og jeg synes det er vigtigt at vi bruger hver enkelt ingrediens der bliver købt.

Madplanerne er til 2 voksne og 2 børn. Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislager – disse varer nævner jeg nemlig ikke pris på.

 

Mandag ? Kyllinge/karry gryde med blomkålsris

Ingredienser

  • 2 løg
  • 3 fede hvidløg
  • 450 gram kyllingebrystfilet
  • 5 dl creme fraice
  • 2 gulerødder
  • 1 rød peberfrugt
  • 1,5 tsk. karry
  • Lidt mælk
  • 1 blomkålshoved
  • Salt + peber
  • fedtstof

Opskrift

  1.  Riv blomkålen på den grove side af rivejernet, så det får en “ris-form”.
  2. Bring godt med vand i kog og kog blomkålsrisene – kog i 4 min ca.
  3. Dryp dem af i en sigte, og vend dem i lidt salt + peber
  4. Hak dine løg og pres hvidløgene – dernæst på panden med det sammen med fedtstof.
  5. Tilsat kyllingeternene og brun dem lidt på panden ved høj varme
  6. Lad det simre i 6 minutters tid
  7. Skræl gulerødderne
  8. Skær gulerødder og peberfrugterne i tern
  9. Tilsæt det til kyllingeternene på panden, sammen med cremefraice, karry og chili.
  10. Tilsæt til sidst mælk til sovsen har den rigtige konsistens
  11. Smag til med salt og peber

 

Tirsdag ? Pasta & kødsovs

Ingredienser

  • 500 gram pasta
  • 500 gram oksekød
  • 1 løg
  • 2 ds øko hakkede tomater
  • 3 fede hvidløg
  • 3 gulerødder
  • 1 squash i tern
  • 1 pk. cocktailpølser
  • 100 gram øko. Champignon i stykker
  • fedtstof
  • 2 dl. mælk

Opskrift

  1. Kog pastaen
  2. Skær løg, gulerødder, champignon og squash i tern
  3. Fedtstof i gryden og brun kødet, pres hvidløgene deri.
  4. Tilsæt grøntsagerne til kødet
  5. Tilsæt cocktailpølser
  6. Tilsæt 2 dl. mælk
  7. Lad det simre så længe som muligt – jo længere tid jo bedre.
  8. Jævn sovsen til ønskede konsistens

 

Onsdag ? Rodfrugter i ovn med kylling og ovnbagte fritter

Ingredienser

  • 1 ps. økologiske rodfrugter fra frost
  • Ovnklare kyllingelår
  • 1 kg. pommesfritter fra frost

Opskrift

  1. Put rodfrugterne i et fad, og giv dem så lang tid, som posen fortæller.
  2. Sæt kyllingen i ovnen, gerne på samme plade som rodfrugterne
  3. Hav en ekstra plade i ovnen med pommes frittes.

Tip: server med dyppelse som ketchup & remulade. 

 

Torsdag ? rugbrød med forskelligt pålæg 

Ingredienser

  • Gulerodsrugbrød
  • leverpostej
  • smør / tusindfryd
  • hamburgerrug
  • salami i skiver

 

Fredag ? lasagne med frisk salat

Ingredienser

  • Lasagneblanding
  • 1 løg
  • 500 gram oksekød
  • Vand + mælk
  • Revet mozzarella
  • 1 iceberg
  • 4 tomater
  • 1 agurk
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 ds. majs

Opskrift

  1. Brun 500 gram oksekød
  2. Skær 1 løg i tern og tilsæt til kødet
  3. TIlsæt lasagneblanding og følg anvisningen med vand og mælk
  4. Put i et fad, skiftevis sovs og plader. Start med sovs.
  5. Kom revet ost på toppen.
  6. Giv 35 minutter i ovn på 200 grader over/under varme.
  7. Skær salaten som ønsket og server til lasagnen!

 

Lørdag ? Tunsovs med grovpasta

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 dåser flåede tomater
  • 1 grøntsagsboullion terning.
  • 1 dl fløde
  • 1 dåse tun i vand
  • Salt og peber
  • Fuldkorns pasta

Opskrift

  1. Svits løg
  2.  Tilsæt tomater, krydderier og bouillon, kog 10 minutter.
  3. Blend med stavblender.
  4. Tilsæt fløde og tun og kog i 5 minutter.
  5. Serveres med grovpasta

 

Søndag ? klassisk restedag! 

Alt godt fra ugens løb spises på ugens sidste dag. Vi elsker denne dag fordi der altid er rester fra ugen, og derved sparer vi et helt måltid! Det er fantastisk og super nemt, når nu vi har 2 små børn. Det tager ingen tid at anrette og vi ved, at det er noget vi godt kan lide.

 

Indkøbsseddel Rema 1000

  • Gulerodsrugbrød = 8 kr.
  • Blomkålshoved = 15 kr.
  • Dansk agurk = 7 kr
  • Gulerødder 1 kg = 6 kr.
  • Iceberg = 11 kr.
  • Rød peberfrugt = 14 kr.
  • Squash = 7 kr.
  • Tomater i bakke = 10 klr.
  • Øko. champignon i skiver = 6 kr.
  • Hk. oksekød 1000 gram = 45,90 kr.
  • 450 g. kyllingebrystfilet = 26,95 kr.
  • 1 pk. Cocktailpølser = 10,95 kr.
  • Hamburgerrug = 9,95 kr.
  • Leverposteg = 7,5 kr.
  • Salami i skiver = 8,95 kr.
  • Ovnklare kyllingelår = 29,95 kr.
  • 1 kg. pommes frites = 10,95 kr.
  • Øko rodfrugter = 12,95 kr.
  • 0,5 liter cremefraice 18 % = 9,5 kr.
  • 0,25 liter madlavningsfløde 8 % = 8,95 kr.
  • 2 liter minimælk = 11,90 kr.
  • Tusindfryd smør = 10,5 kr.
  • Revet mozzarella = 10,95 kr.
  • Øko fuldkornsskurer = 9,95 kr.
  • Lasagne = 14,95 kr.
  • Majs = 4,75 kr.
  • Skurer = 4,5 kr.
  • Tun i vand = 9,95 kr.
  • 2 Øko flåede tomater = 9,90 kr,
  • 2 Øko hakkede tomater = 8,50 kr.

 

Den samlede pris for hele ugen er 362,35 kr! Velbekomme & rigtig god påske til jer! ?

 

Husk at du kan følge bloggen på Facebook, hvor alle de nyeste indlæg bliver opdateret. 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan - hvor billigt kan det gøres?