Sparetips

Spar på madbudgettet #1

Så er det tid til at få sparket et indlæg i gang med nogle sparetips! Vi har alle steder hvor vi hver især kan spare mange penge i løbet af enten en uge, en måned eller et år. Herhjemme er ingen undtagelse!

 

Husk at tage kød op.

Jeg tror alle vi kender den med at stå alt for sent op, kommet for hurtig ud af døren og ikke har husket at tage kød op til aftenens middag. Man er derfor nødt til at tage ud og handle sidst på eftermiddagen, og ender ofte i lange køer og sparer ikke det vilde. Tag gerne kød op fra fryseren dagen før så du er helt sikker på at huske det! 🙂

 

Handl aldrig på tom mave!

Jeg ender oftest med at købe mere end jeg egentlig har brug for, fordi maven, armene og hjernen absolut ikke taler sammen, når min rumlende mave tager over.

 

Lav madplan, og følg den.

Lav en madplan for en hel uge af gangen, og følg den. Det indebærer at lave en indkøbsseddel, og ganske vist ikke købe mere end der står derpå. På den måde undgår du impulskøb, og du kommer hjem med en ren samvittighed.

 

Husk poserne

Når du skal ud og handle, så husk et have et indkøbsnet, dine egne poser eller andet med. De 2,5 kr. en pose koster, bliver faktisk hurtig til 912 kr, hvis du køber en enkelt pose hver gang du er ude at handle – lad os sige en gang om dagen! Hvilket også fører mig til næste punkt!

 

Handl’ en gang om ugen. 

På den måde undgår du impulskøb hver dag, du undgår at skulle bruge tid på diverse køer, transport hver dag mm. Du laver madplanen, handler en gang om ugen, og fylder fryser, køleskab og skabe op, på den måde skal du måske bare lige over efter en mælk, en pakke smør, frugt mm.

 

Dette var mine første 5 sparetips, der vil snart komme en masse flere! Nu vil jeg snart hente min store pige i vuggestuen, og derefter lave en omgang medister med brun sovs og kartofler. Ja, vi nyder at det er torsdag! God dag, derude. 🙂

Print

Relaterede indlæg

3 Kommentarer

 • Svar
  SPAR PÅ MADBUDGETTET #2 | madforfattigroeve
  5. april 2017 den 13:42

  […] Spar på madbudgettet #1 var et hit, og vi fortsætter den gode stil! Nu vil jeg igen komme lidt ind på, hvordan man kan spare på sit madbudget, for det er egentlig ikke det vilde der skal til! Egentlig handler det jo bare om at bruge sin sunde fornuft, men det er virkelig ikke altid så let, som det kan lyde. […]

 • Svar
  Spar på madbudgettet #3 | madforfattigroeve
  10. april 2017 den 11:13

  […] Spar på madbudgettet #1 […]

 • Svar
  Michelle Vejstrup
  12. maj 2017 den 15:24

  Hej 🙂
  Jeg vil bare gerne dele et lille tip. Indimellem kommer der noget i vejen for at vi kan følge madplan, hvis der uventet kun er 2 hjemme…Ofte min mand og søn ;). Vi laver en bøtte med rester, så hvis jeg ikke kommer hjem, så tager de bare den op og smider det i mikro ovn og er fri for som tidligere lige at gå over og købe noget hurtigt. Vi spare både penge og undgår madspild 😊

 • Skriv kommentar