Abehjerne

Abehjerne

Abehjerne er en fantastisk pastaret for hele familien! Jeg elsker at lave den, da den faktisk bare står og passer sig selv i ovnen. Man kan lave retten på mange forskellige måder, men denne slår aldrig fejl! Senere prøver jeg med spinat og løg/hvidløg i. 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Abehjerne indeholder følgende: 

500 gram penne (pasta)

0,5 liter madlavningsfløde

200 gram bacon

300 gram skinketern/strimler

Revet ost 

Salt + peber

 

How to:

  1. Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn (overunder)
  2. Koge pastaen til den næsten er færdig
  3. Steg baconen på en tør pande
  4. Tag et dybt fad og put derefter pastaen i bunden
  5. Det ristede bacon skal herefter over pastaen, sammen med skinken og så fløde over
  6. Sidst skal du drysse revet ost over.
  7. Pastaretten skal ca. have 20 minutter i ovnen – til osten er helt smeltet og gylden.

 

Budget til abehjerne:

Jeg handler næsten altid i Rema 1000, så dette vil være priserne derfra. Dog kan det variere! Men så står det tydeligt skrevet 🙂

500 gram penne (pasta) = 5 kr

0,5 liter madlavningsfløde = 16 kr.

200 gram bacon = 12 kr.

300 gram skinketern/strimler = 15 kr.

Revet ost = 10 kr.

Salt + peber

I alt = 58 kr.

 

Vi spiste retten og var 2 voksne og 1 barn. Vi fik spist halvdelen, så der var til dagen efter også. Men 58 kr. for mad, som kan holde i 2 dage. (Husk at putte det på køl). Så hvis det bliver spist over 2 dage, så koster retten simpelthen kun 29 kr! Og så er der endda stadig en halv pakke revet ost tilbage, da vi herhjemme ikke brugte en hel pakke.

 

Vanvittigt billigt lækkert mad for 3 personer til 2 dage! 🙂 

   

4 kommentarer

  • Monica

    Da jeg er ved at lave min fulde indkøbsliste til næste uge vil jeg gerne have opklaret hvad madpakken – gryderet med svinekød er og selve opskriften, da denne ikke kan ses! Nogen der kan hjælpe

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Madforfattigrøve

      Det er en færdigpakket ret med skinkekød, tranebær og svampe i. Derfor står der blot kødpakke. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lone

    Skønt at følge dig på FB, jeg bruger samme princip som dig. Men forstår ikke helt at du bruger den dyre madlavningsfløde.
    Mvh
    Lone Møller

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Nielsen

    Den minder meget om en ret fra min datters børnehave, pasta-porre fad. Der er bare tilføjet porre og brugt mornay i stedet for fløde

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Abehjerne